Superleague: Μόλις 49 Έλληνες βασικοί, σκόραρε ένας!

Το ελληνικό στοιχείο στην Superleague παραμένει συρρικνωμένο με τους βασικούς γηγενείς παίκτες να αγγίζει το 32% σε σύνολο 154 παικτών. Σκόραρε μόνο ο Τζαβίδας.

Είναι γεγονός πως τις τελευταίες δύο δεκαετίες οι Έλληνες παίκτες της Superleague αποτελούν μειονότητα του πρωταθλήματος. Μια ματιά στους παίκτες που αγωνίστηκαν στα ματς της πρεμιέρας έρχεται να αναδείξει του λόγου το αληθές.

Σε σύνολο 154 ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν ως βασικοί στις 14 ομάδες της Superleague, Έλληνες ήταν οι μόλις 49, δηλαδή κάτω από το 1/3 και σε ποσοστό 31,8%. Άρα οι ξένοι-βασικοί “έπιασαν” το 70% των “βασικών θέσεων εργασίας” του πρωταθλήματος της χώρας μας.

Στη διάρκεια των αγώνων μπήκαν ως αλλαγή στα οκτώ ματς άλλοι 29 Έλληνες ποδοσφαιριστές. Έστω και ένα λεπτό στα γήπεδα αγωνίστηκαν 217 ποδοσφαιριστές (βασικοί και αλλαγές) εκ των οποίων οι Έλληνες ήταν 78, κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό αυξάνεται λίγο στο 35,9% επί του συνόλου των αγωνισθέντων.

Τα ρόστερ των ομάδων που βρέθηκαν στα γήπεδα αποτελούνται από 20 ποδοσφαιριστές, άρα ένα σύνολο 280 παικτών αναγράφηκε στα φύλλα αγώνων των οκτώ αναμετρήσεων. Από τους 280 ποδοσφαιριστές της πρεμιέρας, Έλληνες ήταν οι 118 (40 δεν πήραν χρόνο συμμετοχής) με το ποσοστό να αυξάνεται στο 42,1%.

Οι Έλληνες της πρεμιέρας στα 8 ματς:

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα: 9 βασικοί, 6 αλλαγές, 4 δεν αγωνίστηκαν
Λαμία-ΑΕΚ: 8 βασικοί, 5 αλλαγές, 8 δεν αγωνίστηκαν
Ατρόμητος-ΟΦΗ: 8 βασικοί, 5 αλλαγές, 8 δεν αγωνίστηκαν
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός: 8 βασικοί, 2 αλλαγές, 4 δεν αγωνίστηκαν
Παναθηναϊκός-Ιωνικός: 7 βασικοί, 5 αλλαγές, 5 δεν αγωνίστηκαν
Άρης-Λεβαδειακός: 6 βασικοί, 3 αλλαγές, 4 δεν αγωνίστηκαν
Βόλος-Αστέρας: 3 βασικοί, 3 αλλαγές, 7 δεν αγωνίστηκαν

Οι 49 Έλληνες βασικοί ανά ομάδα:
Λεβαδειακός: 6
Λαμία: 6
Παναιτωλικός: 5
ΠΑΣ Γιάννινα: 5
Ατρόμητος: 5
Ιωνικός: 5
Ολυμπιακός: 4
ΟΦΗ: 3
ΠΑΟΚ: 3
Παναθηναϊκός: 2
Βόλος: 2
ΑΕΚ: 2
Αστέρας Τρ.: 1
Άρης: 0

Μόνο ο Τζαβίδας σκόραρε

Σε ότι έχει να κάνει με τους σκόρερ των είκοσι γκολ που μπήκαν στα οκτώ παιχνίδια, μόνο ένας Έλληνας κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Πρόκειται για τον 18χρονο επιθετικό του Ατρόμητου, Μάριο Τζαβίδα, ο οποίος άνοιξε το σκορ για τους Περιστεριώτες στο ματς απέναντι στον ΟΦΗ.

Τα υπόλοιπα 19 γκολ τα πέτυχαν 17 ξένοι ποδοσφαριστές, καθώς Αραούχο και Μαντσίνι σκόραραν δις.

novasports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις