Έρχεται… Μεγαλοβδομάδα για την Παναχαϊκή

Το ένα από τα δυο «καυτά» θέματα της Παναχαϊκής των τελευταίων ημερών που αφορά στο γηπεδικό φαίνεται πως λύνεται με την έναρξη των εργασιών της Αγυιάς και έτσι φυσιολογικά η διοίκηση τις τελευταίες ώρες έχει ρίξει το βάρος στο άλλο θέμα που έχει δυο πόλους. Μιλάμε για το θέμα των εκκρεμοτήτων που παραμένουν στο δημόσιο και είναι εξαιρετικά σημαντικό για δυο λόγους.

Ο ένας είναι ο εξής: αν ταχτοποιηθεί το θέμα, τότε θα μπορεί η Παναχαϊκή να ανεβάσει παίκτες στην πρώτη ομάδα και να ενισχυθεί αγωνιστικά, αυξάνοντας τις πιθανότητες παραμονής στο πρωτάθλημα.

Ο άλλος λόγος: εφόσον η ΠΑΕ είναι ενήμερη σε ΙΚΑ-Εφορία και τις άλλες υποχρεώσεις που έχει θέσει, η επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ αφενός θα περάσει το δ΄ στάδιο επιτήρησης και δεν θα κινδυνεύει με νέα αφαίρεση βαθμών και αφετέρου θα έχει αυξημένες πιθανότητες η ποινή του αθλητικού δικαστή να είναι ηπιότερη καθώς θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Από την πλευρά της ΠΑΕ ο Ποτής Τσιριμπής χθες βράδυ επέστρεψε στην Πάτρα από την Αθήνα όπου έκανε νέες επαφές με συνεργάτες του για το θέμα αυτό και κύκλοι της ομάδας εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως και στο θέμα αυτό θα υπάρξουν ευχάριστες εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα και πως η Παναχαϊκή θα ενισχυθεί ενόψει της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος.

Στο θέμα του γηπέδου, και χθες τα συνεργεία δούλευαν σε γοργούς ρυθμούς ώστε η Αγυιά να είναι έτοιμη στα μέσα της εβδομάδας ενώ θα δουλέψουν κανονικά και σήμερα.

Συγκεκριμένα το βάρος έχει πέσει σε υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες και παράλληλα ταχτοποιούνται ορισμένες εκκρεμότητες από όσα έχει ζητήσει η πυροσβεστική υπηρεσία στην έκθεσή της προκειμένου να είναι όλα εντάξει.

Στόχος των ανθρώπων της Παναχαϊκής είναι την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή να είναι όλα έτοιμα ώστε να γίνει ο επανέλεγχος και να δοθεί το «πράσινο φως» στην Αγυιά. Από την πατρινή ομάδα εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι θα γίνει σίγουρα στην Αγυιά.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η προετοιμασία συνεχίστηκε χθες με μεσημεριανή προπόνηση στην οποία συμμετείχαν κανονικά όλοι οι παίκτες με εξαίρεση βέβαια τον Ασίγκμπα που κάνει προληπτικά ατομικό πρόγραμμα.

Ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους «μικρούς»-τόσο της πρώτης ομάδας όσο και της νέων- οι οποίοι αγωνίστηκαν στο φιλικό με την Ζήρια και έδειξαν καλά στοιχεία.

Ο Μιγκέλ Πέδρο είναι πίσω σε φυσική κατάσταση από την πολυήμερη απουσία του στην Πορτογαλία και για αυτό θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ώστε να επανέλθει σε φυσιολογικό επίπεδο.

Οι «κοκκινόμαυροι» θα προπονηθούν σήμερα στο γήπεδο της Εγλυκάδας-η Αγυιά είναι κατειλημμένη από αγώνες των ακαδημιών- και αύριο θα πάρουν ρεπό για να ξεκουραστούν.

Ο αθλητικός δικαστής της ΕΠΑΕ Ελευθέριος Βόμβας δεν ανακοίνωσε χθες την απόφασή του για την υπόθεση της Παναχαϊκής για την ανάκληση του πιστοποιητικού και έτσι το θέμα πηγαίνει για την Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη.

Στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η ποινή του αθλητικού δικαστή θα είναι ήπιας μορφής, δηλαδή χρηματικό πρόστιμο και πως δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα με αφαίρεση βαθμών.

Βέβαια άλλες πηγές από την Αθήνα λένε πως δεν αποκλείεται η ποινή που θα ανακοινωθεί να μην είναι ήπια και το θέμα θα ξεκαθαρίσει την προσεχή εβδομάδα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η απόφαση θα εκδοθεί στις αρχές της εβδομάδας και η ΕΠΑΕ θα ορίσει το παιχνίδι της Παναχαϊκής με την Λάρισα και μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα ορίσει και τα εξ αναβολής ματς που εκκρεμούν.

Πηγή: ΠΡΩΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις