Έχασαν 44-38 οι Νεάνιδες του Ολυμπιακού Β. από τους Τιτάνες στον τελικό της ΕΣΚΑΘ (64 photos)

Τον τίτλο στη Θεσσαλία κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ νεανίδων των Τιτάνων Παλαμά, επικρατώντας με 44-38 του Ολυμπιακού Βόλου στο κλειστό των Φαρσάλων. Οι «ερυθρόλευκες» πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και ιδιαίτερα στο πρώτο 10λεπτο, όπου η ομάδα του Παλαμά προηγήθηκε με 10-2. Παρουσιάστηκαν αγχωμένες, με κακές…

…επιλογές στην επίθεση και με πολλά λάθη στο παιχνίδι τους, επέτρεψαν στους Τιτάνες να έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Οι παίκτριες του Ολυμπιακού αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στο πρέσινγκ των αντιπάλων, δεν μπορούσαν να κατεβάσουν εύκολα τη μπάλα, με αποτέλεσμα να κυνηγούν το σκορ. Συν τοις άλλοις οι διαιτητές – και κυρίως ο Κοντογιάννης – με τα σφυρίγματά τους κατάφεραν να εκνευρίσουν τις «ερυθρόλευκες», ενώ τα φάουλ στο πρώτο ημίχρονο ήταν σχεδόν διπλάσια σε βάρος του Ολυμπιακού.
Οι Τιτάνες έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο έχοντας διαφορά 11 πόντων (26-15), με τον Ολυμπιακό να χάνει ορισμένα εύκολα καλάθια μέσα στη ρακέτα, ενώ δεν βγήκαν και τα περιφερειακά σουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκες» ήταν σαφώς καλύτερες, ωστόσο, όποτε προσπαθούσαν να πλησιάσουν το σκορ, δεν απέφευγαν τα λάθη, με αποτέλεσμα η ομάδα το Παλαμά να συντηρεί και στην τρίτη περίοδο τη διαφορά, με το 3ο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 39-27.
Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη προσπάθεια να ανατρέψει το σκορ, έπαιξε πολύ καλή άμυνα ζώνη, περιόρισε την επιθετική δραστηριότητα των αντιπάλων (ο Παλαμάς στο τελευταίο δεκάλεπτο πέτυχε μόλις πέντε πόντους, έναντι έντεκα του Ολυμπιακού), όμως σε κρίσιμα σημεία του αγώνα τα σφυρίγματα των διαιτητών δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πλησιάσει ακόμη πιο πολύ στο σκορ και να διεκδικήσει τη νίκη.
Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός έχασε το ματς στο πρώτο μέρος, όταν έμεινε πίσω και ήταν αναγκασμένος να κυνηγά το σκορ. Οι «ερυθρόλευκες»… πνίγηκαν στο άγχος και το πλήρωσαν. «Ξύπνησαν» στην τελευταία περίοδο, όμως δεν μπόρεσαν να γυρίσουν το παιχνίδι. Αξίζει να σημειώσουμε, πως από τις 12 παίκτριες που δηλώθηκαν στο φύλλο αγώνα από πλευράς Ολυμπιακού, μόλις οι τέσσερις ήταν νεάνιδες (αγωνίστηκαν οι τρεις) και οι υπόλοιπες ήταν κορασίδες και παγκορασίδες. Αντίθετα από τους Τιτάνες Παλαμά οι εννέα παίκτριες ήταν νεάνιδες και μόλις τρεις κορασίδες.
Διαιτητές: Κοντογιάννης, Παπαθωμά
Δεκάλεπτα: 10-2, 26-15, 39-27, 44-38
ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ: (Χατζιάρας) Μπακαβέλου,Εκκλησιάρχη, Τσερέπη 6, Μαγαλιού 11 (1), Κατσιαούνου, Μουτσάνα, Χρ. Μπενέκη 14, Μαντέ, Πατούνη, Μ. Μπενέκη 13, Τζέλλα, Τσιμούρτου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Παπαθανασίου-Ράμμου) Τζανετοπούλου, Αναστασιάδη, Χούτα 4, Κανελλοπούλου, Στάμου, Ντελή 15, Αρτεμισίου, Θέου, Διαμαντοπούλου 7, Πόπιντσουκ 12 (1), Παρασχάκη, Νάνου

Δείτε μέσα από τον φωτογραφικό φακό του goalpost.gr στιγμιότυπα από τον σημερινό τελικό που διεξήχθη στο κλειστό των Φαρσάλων

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις