Άρης: Ο Καρυπίδης «τελείωσε» τον Μπούργος

Η προβληματική εικόνα που έδειξε ο Άρης (και) με τον Παναιτωλικό οδήγησε τον Θόδωρο Καρυπίδη στο να μη δώσει άλλη παράταση χρόνου στον Μπούργος

Σε μια κίνηση που δεν μας έχει συνηθίσει προχώρησε ο Θόδωρος Καρυπίδης, με την αντικαταστάτη του Χερμάν Μπούργος, μόλις στη 2η αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος. Η κάκιστη εικόνα και η βαριά ήττα με 3-1 από τον Παναιτωλικό, οδήγησαν τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Άρης να τον «τελειώσει».

Ως τώρα ο Καρυπίδης είχε αποδείξει οτι δεν αρέσκεται στο να απομακρύνει τον εκάστοτε προπονητή με το παραμικρό. Θυμάστε ότι ο Σάββας Παντελίδης είχε παραιτηθεί ο ίδιος, ενώ πέρσι με τον Άκη Μάντζιο ο Έλληνας επιχειρηματίας είχε δώσει συνεχόμενες ευκαιρίες παρότι η ομάδα δεν μπορούσε να γυρίσει την κατάσταση από ένα σημείο και μετά.

Η συνεργασία με τον Μπούργος άρχισε με τον καλύτερο τρόπο, με συνεχόμενες νίκες (ήρθαν και οι 6 βαθμοί τότε), με την παρέμβαση του Αργεντινού τεχνικού στην ψυχολογία αλλά και σε κάθε ματς να φέρνουν αποτελέσματα και εν τέλει την ομάδα να βγαίνει στην Ευρώπη.

Η συνέχεια της συνεργασίας των δύο πλευρών ήταν φυσικό επακόλουθο, με τον Μπούργος να έχει την ευκαιρία να φτιάξει εκείνος όπως ήθελε την ομάδα ενόψει της νέας σεζόν. Τι καλύτερο δηλαδή.

Το πράγμα άρχισε να στραβώνει από το καλοκαίρι όπου το ταξίδι στην Μαδρίτη για επαφές με την Ατλέτικο δεν έφεραν παίκτες, ενώ και γενικότερα στο ρόστερ δεν κατέστη δυνατό να έρθουν συμπατριώτες του Αργεντινού.

Αυτό όμως που «χάλασε» περισσότερο τον Καρυπίδη είναι ότι η εικόνα της ομάδας δεν συνάδει με τους παίκτες που αποκτήθηκαν και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για αυτούς.

Ο Καρυπίδης θεωρεί οτι ο Άρης διαθέτει το καλύτερο ρόστερ της σύγχρονης ιστορίας του και περίμενε σαφώς περισσότερα πράγματα στην Ευρώπη. Ήθελε την πρόκριση στους ομίλους του Conference, έστω στα πλέι οφ και τον πείραξε πολύ αυτός ο αφελής αποκλεισμός από τη Μακάμπι, με την οποία ο Θεός του πολέμου ουσιαστικά αυτοκτόνησε.

Ο χρόνος κύλησε το πρωτάθλημα άρχισε και ο Άρης εξακολουθεί να μην βελτιώνεται, όπως φάνηκε απόψε στο Αγρίνιο. Παρότι ο Καρυπίδης προτίθεται να ενισχύσει την ομάδα με δύο ακόμη παίκτες (φορ και χαφ μετά και την απόκτηση του Ενκουλού) θεωρεί οτι δεν γίνεται οι κίτρινοι να παρουσιάζουν αυτή την εικόνα απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος.

Στο Sportime σας είχαμε ενημερώσει ότι ο Μπούργος ήταν σε δύσκολη θέση και πως γιατρικό θα ήταν οι  νίκες. Παράλληλα είχατε διαβάσει ότι οι παίκτες του Άρη είχαν κουραστεί για συγκεκριμένο λόγο από τον Μπούργος.

Με τον Λεβαδειακό αν και η εμφάνιση δεν ήταν τέλεια η νίκη ήρθε. Οχι όμως και με τον Παναιτωλικό, κάτι που οδήγησε τον Καρυπίδη να διώξει τον Αργεντινό για να προλάβει. Τώρα που είναι νωρίς.

Η επόμενη μέρα είχε ουσιαστικά έρθει νωρίτερα για τον πάγκο του Άρη, αφού η διοίκηση προετοιμαζόταν για καταστάσεις… Παναιτωλικού. Η επόμενη μέρα λέει πως ο νέος προπονητής θα είναι και πάλι ξένος, πιθανόν από την Ιβηρική…

Εξελίξεις προσεχώς

sportime.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις