Ο Τζοβάρας πάγωσε την Τούμπα στο 92′ – Απάντησε με buzzer beater o ΠΑΟΚ

Ο Τζοβάρας “πάγωσε” την Τούμπα στο 92′ ισοφαρίζοντας σε 1-1, όμως ο Νάρεϊ “χτύπησε” στο 96′ και χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 2-1 κόντρα στον Ατρόμητο που έπαιζε με δέκα από το 82′.

Συγκλονιστικό φινάλε στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη στο 96ο λεπτό κόντρα στον Ατρόμητο με 2-1 και ενώ η ομάδα του Περιστερίου είχε ισοφαρίσει στο 92′ με τον Τζοβάρα.

Δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς για τον ΠΑΟΚ στην Super Leagu που λίγο έλειψε να χάσει δύο βαθμούς από ένα δικό του παιδί, καθώς ο Τζοβάρας ισοφάρισε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Νάρεϊ να πετυχαίνει νικητήριο γκολ στο 96′.

Τα πλάνα των προπονητών

Χωρίς να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ ο Ρασβάν Λουτσέσκου σε σχέση με την πρεμιέρα και το ματς με τον Παναιτωλικό, ο Κοτάρσκι ήταν στην εστία, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κουλιεράκης και Τσαούσης στην άμυνα, Ντάντας, Κούρτιτς αμυντικά χαφ, Ντόουγκλας μπροστά τους, Νάρεϊ και Ζίφκοβιτς στα δύο άκρα και ο Τόμας στην κορυφή.

Με 4-3-3 και την ίδια ενδεκάδα παρέταξε τον Ατρόμητο ο Κόουλμαν, ο οποίος τοποθέτησε στην εστία τον Γιαννιώτη, τετράδα στην άμυνα τους Κιβρακίδη, Χατζηισαϊα, Σουάρεθ, Ντε Μποκ, Κοέν, Γκονζάλες, Μουνίθ αποτέλεσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής και Κλωναρίδης, Τζαβίδας, Ρομπάιγ στην επίθεση για τους φιλοξενούμενους.

Καθολική υπεροχή του ΠΑΟΚ και προβάδισμα με Κούρτιτς

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που ανέλαβε τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρώτη τελική στο 6′ με το φάουλ του Κούρτιτς να περνά πάνω από την εστία του Γιαννιώτη.

Τέσσερα λεπτά μετά, από κόρνερ του Ντόουγκλας, ο Ίνγκασον πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να χτυπά στο χέρι του Χατζηισαϊα. Ο Τζήλος αρχικά άφησε το ματς να συνεχιστεί, αλλά αφού έλεγξε τη φάση στο VAR έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Σλοβένος ανέλαβε την εκτέλεση και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Γιαννιώτη για το 1-0 του ΠΑΟΚ.

Ο Κούρτιτς πανηγύρισε με χαρακτηριστικό τρόπο το γκολ που σημείωσε.

Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 24′ μετά από εξαιρετική κάθετη του Ντάντας, ο Τόμας βρέθηκε απέναντι στον Γιαννιώτη, επιχείρησε να τον ντριμπλάρει, όμως ο γκολκίπερ του Ατρόμητου κατάφερε να τον σταματήσει. Μία ακόμα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 33′, με τον Ζίφκοβιτς να κάνει επικίνδυνο γύρισμα και τον Ντε Μποκ να διώχνει σε κόρνερ προ του Νάρεϊ που περίμενε να κάνει το 2-0.

Ο Ατρόμητος είχε την πρώτη του τελική στο παιχνίδι στο 42ο λεπτό, με τον Ρομπάιγ να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει σταθερά. Η ομάδα του Περιστερίου είχε μία ακόμα καλή στιγμή στο 45′ με τον Γκονζάλες να κλέβει μπάλα, αλλά το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή πέρασε άουτ.

Ο Τζοβάρας ισοφάρισε στο 92′, ο Νάρεϊ “χτύπησε” στην εκπνοή

Το πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους κύλησε χωρίς κάτι το αξιόλογο με τον Ατρόμητο να δείχνει πιο “ζεστός” επιθετικά και στο 57′ να έχει μια τελική με μακρινό σουτ του Μουνίθ που σταμάτησε στον Κοτάρσκι.

Για τον ΠΑΟΚ η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 61′ από το κόρνερ του Νάρεϊ και την κεφαλιά του Κουλιεράκη, με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Τέσσερα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τον Βιεϊρίνια να σεντράρει και τον Ζίφκοβιτς να παίρνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά τον Γιαννιώτη να αποσοβεί με ενστικτώδη αντίδραση το 2-0.

Ο γκολκίπερ του Ατρόμητου έκανε μία ακόμα σπουδαία επέμβαση στο 77′, σε σέντρα-σουτ του Νάρεϊ με τη μπάλα να έχει πορεία προς τα δίχτυα και τον Γιαννιώτη να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 78′ ο Κλωναρίδης σούταρε με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει σε δύο προσπάθειες.

Για τους φιλοξενούμενους τα πράγματα έγιναν πιο δύκολα στο 82′, καθώς ο Κιβρακίδης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Τσαούση που έμπαινε επικίνδυνα στην περιοχή, με τον Ατρόμητο να μένει με δέκα παίκτες.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 85′ με τον Ολιβέιρα, όμως το τέρμα του Πορτογάλου επιθετικού ακυρώθηκε ως off side στην κίνηση του Μπίσεσβαρ από τον οποίο ξεκίνησε η φάση.

Ο Ατρόμητος άγγιξε την ισοφάριση στο 90′, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ, όμως ο Κοτάρσκι με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

Οι φιλοξενούμενοι “πάγωσαν” την Τούμπα στο 92ο λεπτό με τον Τζοβάρα να πλασάρει τον Κοτάρσκι μεσα από την περιοχή και να ισοφαρίζει σε 1-1 μετά από κεφαλιά-πάσα του Σουάρεθ. Δεν πανηγύρισε το γκολ ο νεαρός επιθετικός που ήρθε στο ματς από τον πάγκο στο 80′.

Η τελευταία κουβέντα όμως ήταν από τον ΠΑΟΚ. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ζίφκοβιτς έβγαλε ωραία σέντρα, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι με τον Νάρεϊ να εκτελεί από δύσκολη θέση και να νικά τον Γιαννιώτη για το 2-1, με το οποίο ολοκληρώθηκε ο αγώνας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (75′ Σάστρε), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Ντάντας (75′ Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς (80′ Σβαμπ), Αουγκούστο (80′ Σοάρες), Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Τόμας (63′ Ολιβέιρα).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κιβρακίδης, Χατζηισαϊας, Σουάρεθ, Γκονζάλες, Κουέν, Μουνίθ, Ρομπάιγ (62′ Κιάρτασον), Κλωναρίδης, Τζαβίδας (62′ Ροτάριου)

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις