Φάτσης: “Σεβαστήκαμε τους αγώνες των προγόνων μας και την ιστορία της Νίκης”

Για την ολοκλήρωση μίας εβδομάδας γεμάτης με πολιτιστικά δρώμενα που αφορούσαν τη Μικρασιατική καταστροφή και το σωματείο της Νίκης Βόλου τοποθετήθηκε, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του κυανόλευκου Ερασιτέχνη, Στέργιος Φάτσης.

Αναλυτικά:

“Ως Νίκη Βόλου κάναμε το καθήκον μας σεβόμενοι τους αγώνες των προγόνων μας και την ιστορία του συλλόγου. Τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής γιορτάστηκαν όπως έπρεπε.

Σε ένα Πανεπιστημιακό χώρο, με μια ορχήστρα που για 25 χρόνια τιμά τη παράδοση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής , τραγουδιστές που την ερμηνεία τους ήταν άμεσα συνδεδεμένοι με την εκδήλωση, με τη Μιμή Ντενίση που μετέφερε μέσα από κείμενα και προβολή αποσπασμάτων της ταινίας της “Σμύρνη μου αγαπημένη” τη πραγματική εικόνα εκείνων των δύσκολων ημερών του 1922 για τον Ελληνισμό στη Σμύρνη, το Λύκειο Ελληνίδων που αποτύπωσαν χορευτικά τα περισσότερα τραγούδια δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση, τη χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και φυσικά τους χιλιάδες Βολιώτες που κατέκλυσαν το χώρο και όπως μου είπαν οι μουσικοί στο τέλος ότι για πρώτη φορά σε συναυλία υπήρχε τόσος σεβασμός από κοινό για τα τραγούδια.

Εμείς ως Μικρασιατικός σύλλογος κάναμε το αυτονόητο να τιμήσουμε τον Ανδ. Κατσιγιάννη για τη προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι και τη Μιμή Ντενίση για τη προσφορά της στον ελληνικό πολιτισμό. Επίσης ντύσαμε στα κυανόλευκα και τους συντελεστές της παράστασης ΝΙΚΗ. Έτσι λοιπόν έκλεισε μία βδομάδα γεμάτη από πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα με επίκεντρο τη Νίκη Βόλου και το διωγμό του ελληνισμού από τη Σμύρνη το 1922. Αναμονή λοιπόν για το 2024 όπου θα γιορτάσει ο Σύλλογος τα 100 χρόνια του”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις