“Έκπληξη” με στενό συνεργάτη και φίλο του Γκουαρντιόλα για τον πάγκο του ο Άρης!

Ο 53χρονος Ραούλ Κανέδα με θητεία κυρίως σε Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Εμιράτα και σκάουτερ του Πεπ Γκουαρδιόλα θα αντικαταστήσει τον Χερμάν Μπούργος στον πάγκο του Άρη

Ο Θόδωρος Καρυπίδης έψαχνε στην ισπανική αγορά για τον αντικαταστάτη του Μπούργος στον Άρη και τελικά κατέληξε στον Ραούλ Κανέδα. ‘Ηδη υπάρχει προφορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και ο ισπανός προπονητής αναμένεται στη Θεσσαλονίκη αύριο, προκειμένου να υπογράψει διετές συμβόλαιο και βρεθεί στο γήπεδο για στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, πιθανότατα στον πάγκο!

Ο 53χρονος τεχνικός που δεν έχει μεγάλη παρουσία στην Ευρώπη (ήταν ασίσταντ στο ξεκίνημα της καριέρας του στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, στην Αλμερία και στο Μεξικό με την Σιναλόα), έκανε καριέρα στην Ασία.

Ξεκίνησε σαν πρώτος προπονητής στην Αλ Ιτιχάντ, την κορυφαία ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, συνέχισε στην Αλ Νασρ, μετά πήγε στο Κατάρ για την Ουμ Σαλάλ και τελευταία φορά ήταν στον πάγκο της Κορ Φακάν στα Εμιράτα.

Τον αποθέωσε ο Γκουαρδιόλα!

Ο Κανέδα ξεκίνησε την προπονητική στο πλευρό του Χουάνμα Λίγιο, του μέντορα και ασίσταντ του Γκουαρδιόλα. Μάλιστα το 2017 εργάστηκε ως σκάουτ του Πεπ Γκουαρδιόλα για την Μάντσεστερ Σίτι, συνεργασία που θεωρεί ότι τον έχει βοηθήσει σημαντικά. Ο ίδιος ο Καταλανός τεχνικός έχει γράψει στο βιβλίο του «Αnother Way of Winning» τον Κανέδα ως «προνομιούχο ποδοσφαιρικό μυαλό από το οποίο είχα τη χαρά να μάθω».

Ο ίδιος ο Κανέδα θεωρεί το ποδόσφαιρο σαν κίνητρο για να ζει με πάθος και θεωρεί κορυφαίους τεχνικούς τον Κρόιφ, τον Σάκι και τον Γκουαρδιόλα.

Πηγή: sportday

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις