“Ποδαρικό” στη νέα σεζόν για τη Νίκη, 2-0 τον Ηρακλή Λάρισας στη Νεάπολη

Με το “δεξί” ξεκίνησε, έστω κι ανεπίσημα, τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της νέας σεζόν η Νίκη Βόλου, κερδίζοντας τον Ηρακλή Λάρισας, με σκορ 2-0, σε ένα φιλικό “ξεμούδιασμα” για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, λίγες ώρες μετά την επιστροφή των κυανόλευκων από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Στην πρώτη ενδεκάδα της χρονιάς, ο Αλέκος Βοσνιάδης επέλεξε τον Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Κάσσο, αριστερά τον Αναστασίου και στο κεντρικό δίδυμο τους Γρομητσάρη και Δεληζήση. Η τριάδα των κεντρικών χαφ ήταν οι Κυριακίδης, Μέτσε και Γαβριηλίδης, με τους Μιράντα και Μορέιρα να κινούνται στις πτέρυγες, μεσοεπιθετικά. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ροχάνο, σε ένα κλασικό 4-3-3, από πλευράς του Μακεδόνα τεχνικού.

Ύστερα από ένα αναγνωριστικό πρώτο διάστημα, χωρίς κάποια σημαντική φάση για γκολ, η Νίκη Βόλου άνοιξε το σκορ, στο δωδέκατο, μόλις, λεπτό. Ο Ροχάνο κινήθηκε από τα δεξιά κι επιχείρησε τη σέντρα, με τον Γαβριηλίδη να τοποθετείται σωστά εντός περιοχής και να νικά, με κοντινή κεφαλιά, τον Κουτζαβασίλη, για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και πέντε λεπτά αργότερα έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, με το σουτ του Λεσάι, όμως, να φεύγει άουτ.

Ο ρυθμός, ελέω των ιδιαίτερα βεβαρυμένων ποδιών των παικτών των δύο ομάδων, δεν ήταν ιδιαίτερα “ζωηρός”. Στο πλαίσιο αυτού, συναντάμε την επόμενη καλή στιγμή της Νίκης για γκολ στο 35′, όταν Μιράντα Μορέιρα και Μέτσε αντάλλαξαν την μπάλα, με τον τελευταίο να επιχειρεί ένα πολύ καλό σουτ, το οποίο απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ ο πορτιέρε του Ηρακλή. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε, με μία φάση… “καρμπόν” με το γκολ του 12′, όταν στο 44′ ξανά ο Γαβριηλίδης επιχείρησε με κεφαλιά να κερδίσει τον Κουτζαβασίλη, με τον τερματοφύλακα της λαρισινής ομάδας να τον κερδίζει, στη δεύτερη προσωπική τους μονομαχία στο ματς.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αλέκος Βοσνιάδης αντικατέστησε τα 8/11 του αρχικού σχήματος, με τη Νίκη να “χάνει” την ομοιογένεια και τις καλές συνεργασίες του πρώτου μέρους, με τους παίκτες εύλογα να… “ψάχνονται” ακόμα, στο τόσο μικρό χρονικό διάστημα που δουλεύουν μαζί, ενόψει της νέας σεζόν. Την πρώτη και σπουδαία ευκαιρία για κάποιο τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο, τη συναντάμε στο 69′ κι ήταν για τη Νίκη. Ο Τοπαλίδης κινήθηκε από τα δεξιά, επιχείρησε τη σέντρα με τον Γαβριηλίδη ξανά να επιχειρεί μία κεφαλιά και τον νεοεισελθόντα πορτιέρε του Ηρακλή, Παπαγιάννη, να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ. Τα λεπτά κυλούσαν, Σιαφά και Ολαϊζόλα, με προσωπικές τους ενέργειες, έδιναν ένα κάποιο “χρώμα” στο ματς, με το “κερασάκι στην τούρτα” για τη Νίκη να έρχεται τελικά, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Ο Δημητρίου, από αριστερά, επιχείρησε ένα γύρισμα, με τον Χρήστο Τζιώρα να πετυχαίνει, με όμορφο πλασέ, το 2-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς,(32’ Μπουργάνης, 63’ Μισυρλής), Κάσσος (46’ Τοπαλίδης), Αναστασίου,(46’ Δημητρίου) Γρομητσάρης (46’ Λογαράς), Δεληζήσης (46’ Ανδρέου), Κυριακίδης (46’ Κριμιτζάς), Μέτσε (59’ λ.τρ. Τζιώρας), Γαβριηλίδης, Μιράντα (46’ Ολαϊζόλα), Μορέιρα (75’ Τζιάνης), Ροχάνο (45’ Σιαφά).

Ηρακλής Λάρισας (Διλμπέρης): Κουτζαβασίλης (62’ Παπαγιάννης), Μ. Καψάλης, Καμπέρης, Γκαλίτσιος Αγγελούλης (33’ λ.τρ. Γαργάλας), Σούμπασης, Μπάμης (64’ Αλτάνης), Τσιμίκας, Λεσάι, Μάντικας (59’ Χρηστίδης), Μεζίνι (59’ Ζαφειρίου).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις