Συμμετοχές και πρωτιές από τον ΣΔΥ Βόλου σε Κραννώνα, Άργος, Χίο (pics)

Ο 3ος Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου απόστασης 14,5 χιλιομέτρων έγινε το πρωί της Κυριακής στον Κραννώνα του Δήμου Κιλελέρ Λάρισας, με το σύνολο των εσόδων να διατίθεται για τους σκοπούς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Λάρισας. Ο ΣΔΥ Βόλου έδωσε όπως κάθε χρόνο το παρόν, μάλιστα οι δρομείς – μέλη του συλλόγου αναδείχθηκαν οι νικητές του αγώνα σε άνδρες και σε γυναίκες. Ο Χρήστος Παρασκευάς ο οποίος είναι επίσης δρομέας μέλος και της Νίκης Βόλου, τερμάτισε πρώτος στη γενική κατάταξη. Η Βάνα Σπύρου αναδείχθηκε νικήτρια στη γενική κατάταξη γυναικών.

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησαν από τον ΣΔΥΒ στον Κραννώνα επίσης ο Γιώργος Γκανάτσιος και ο Γιώργος Παπαϊωάννου.

Επιτυχία υπήρξε και στον 5ο Δρόμο Κάστρου Άργους. Ο αγώνας αποτέλεσε μια αθλητική δρομική δραστηριότητα με σκοπό να αναδείξει το φυσικό κάλλος της περιοχής, με την σύνδεση δύο ιστορικών αρχαιολογικών χώρων: την Αρχαία Δειράδα και την «Λάρισα», το Κάστρο του Άργου. Ο αγώνας ξεκίνησε από τον Προφήτη Ηλία στο Άργος, περιλάμβανε ανάβαση στο κάστρο και επιστροφή. Η απόσταση του αγώνα ήταν 10.500 μέτρα, και την 3η θέση στη γενική κατάταξη πήρε ο Νίκος Σκούταρης με χρόνο 40’31.

Ο ΣΔΥΒ βρέθηκε και στον 10ο Ημιμαραθώνιο Χίου, όπου έτρεξε ο Κώστας Ξένος. Ο δρομέας τερμάτισε στην 73η θέση με χρόνο 1 ώρα 53’31.

Από τις μη αγωνιστικές δραστηριότητες των μελών του ΣΔΥ Βόλου, ξεχώρισε η προπόνηση στον Όλυμπο από τον Μπάμπη Μαντζίρη και τον Νίκο Βαούτη, στη διαδρομή Γκορτσιά – Πετρόστρουγκα – Οροπέδιο – Στεφάνι – Αγαπητός – Πριόνια – Μόνη Αγίου Διονυσίου – Γκορτσιά. 46 χιλιόμετρα έτρεξε εξάλλου σε προπόνηση ο Θωμάς Μαλιαχόβας εν όψει της ετοιμασίας για τον Δρόμο Αθανάτων 142χλμ που θα γίνει στις 29 Οκτωβρίου στη διαδρομή Τρίπολη – Σπάρτη – Μυστράς – Καλαμάτα.

Κάθε Δευτέρα γίνονται επίσης οι ομαδικές προπονήσεις των μελών του ΣΔΥ Βόλου, με ελεύθερη συμμετοχή και μπορεί καθένας να δίνει το παρόν, ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος του συλλόγου. Οι προπονήσεις γίνονται σε στυλ παρέας, και κάθε συμμετέχοντας είναι υπεύθυνος για την πορεία και για την τροφοδοσία του. Για όλο τον Σεπτέμβριο η νέα ώρα εκκίνησης είναι στις 19.00. Η συνάντηση πραγματοποιείται έξω από την εκκλησία Παναγία “Τρύπα” στις Πλάκες, και το τρέξιμο γίνεται προς την παραλία Βόλου.

Επίσης κάθε Τετάρτη στις 20.00 ως 21.00 γίνεται στο στάδιο ΕΑΚ Βόλου η συνάντηση των μελών του ΣΔΥΒ για τις εγγραφές για τους προσεχείς αγώνες, για εγγραφές νέων μελών, για πληρωμές για το ξενοδοχείο και για τα 2 λεωφορεία που θα ναυλωθούν για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, και για κάθε θέμα του συλλόγου. Για όλα τα θέματα τα μέλη του ΣΔΥΒ μπορούν επίσης καθημερινά να επικοινωνούν με τον σύλλογο, με το ΔΣ, ή με τον Κ. Παλάντζα στο 6993953012.

Το πρόγραμμα των κυριότερων αγώνων που ακολουθούν για όλο το 2022 για τους οποίους γίνονται εγγραφές από τον ΣΔΥΒ ή θα γίνουν όταν θα ανοίξουν από την κάθε διοργάνωση, είναι το εξής :

10 Σεπτεμβρίου : 5Hours. Η διαδρομή θα ξεκινήσει από τα Ιωάννινα και θα τερματίσει στην Άγναντα.

11 Σεπτεμβρίου : 34ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου

11 Σεπτεμβρίου : 9ος Δόλιχος Δρόμος, Δολίχη Ελασσόνας

17 Σεπτεμβρίου : 1ο Pelion Night Trail (όλες οι πληροφορίες παρακάτω)

17-18 Σεπτεμβρίου : 16ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων Αγώνες 5χλμ (Σάββατο), 30 και 10χλμ (Κυριακή), με ποσό συμμετοχής αντίστοιχα 12, 17 και 13 ευρώ.

23 ως 25 Σεπτεμβρίου : Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου 2022, Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκη (οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν)

24 Σεπτεμβρίου : Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου 2022

24 – 25 Σεπτεμβρίου : 16ος Hercules Mountain Marathon Οίτη

25 Σεπτεμβρίου : 9ος Αχίλλειος Άθλος Φάρσαλα. Άνοιξαν οι εγγραφές για τις διαδρομές (Ημιμαραθώνιος και 5,2χλμ). Καθώς η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται συγκέντρωση χρημάτων, τα μέλη του ΣΔΥΒ μπορούν να γράφονται απευθείας στο λινκ της διοργάνωσης. Αν κάποιος δεν μπορεί, τότε καλείται να το αναθέτει στον σύλλογο.

1 Οκτωβρίου : Lamia Night Run

2 Οκτωβρίου : 6ος Αγώνας Δρόμου Αλμυρού «Almyros City – Zerelia Lakes» (άνοιγμα εγγραφών προσεχώς)

2 Οκτωβρίου : Run Greece Λάρισα 2022

2 Οκτωβρίου : Ημιμαραθώνιος Κρήτης 2022

9 Οκτωβρίου : 3ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail 2022 (άνοιγμα εγγραφών προσεχώς)

9 Οκτωβρίου : Τρέχω για την Κατερίνη 2022

15 Οκτωβρίου : 10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης Οι τιμές που ορίζονται από τη διοργάνωση για τους συλλόγους της ΕΟΣΛΜΑ-Υ είναι ανά απόσταση 12, 7 και επίσης 7 ευρώ (ενισχυμένο πακέτο συν 25 ευρώ). Η διοργάνωση καθιερώνει και ένα νέο αγώνα που θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής, τον Δρόμο του ενός Μιλίου με ποσό συμμετοχής για όλους 10 ευρώ καθώς το event γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό. Η συμμετοχή στον δρόμο του ενός μιλίου θα συμβάλει στην προμήθεια του συστήματος τομοσύνθεσης του ψηφιακού μαστογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

16 Οκτωβρίου :  21ος Ρήγειος Δρόμος Βελεστίνο

16 Οκτωβρίου : 7ος Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα 2022

5 Νοεμβρίου : Ultra Pelion Trail 2022

12-13 Νοεμβρίου : 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 151 συμμετοχές απέστειλε στη διοργάνωση ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, χωρίς να υπολογίζονται και όσες έγιναν ατομικά. Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν, αλλά ο ΣΔΥΒ εξακολουθεί να κρατά λίστα αναμονής για τα μέλη του, και θα κάνει κάθε προσπάθεια για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή σε όσους προσεχώς θα ζητήσουν. Ο ΣΔΥΒ συνεχίζει επίσης τις κρατήσεις για το ξενοδοχείο, και για τα 2 λεωφορεία που θα ναυλωθούν. Στην εκδρομή μπορούν να μετέχουν και συγγενείς και φίλοι των δρομέων, που δεν θα τρέξουν στον αγώνα. Σημειώνεται ότι η διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας θα δέχεται αλλαγές χωρίς κόστος, ως τις 10 Σεπτεμβρίου. Κατόπιν θα υπάρχει επιβάρυνση από τη διοργάνωση 5 ευρώ για κάθε αλλαγή.

Στην τελική ευθεία για το 1ο Pelion Night Trail (17 Σεπτεμβρίου)

Το 1ο Pelion Night Trail θα γίνει από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, σε συνεργασία με την εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων True Adventure. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός όλων των άλλων παροχών, θα δίνεται δώρο φακός κεφαλής και συμμετοχή στο Souvlaki Party που θα ακολουθήσει μετά τον αγώνα.


Αναλυτικότερα, στις παροχές περιλαμβάνονται :

  • Τροφοδοσία και υδροδοσία κατά τον αγώνα (5χλμ. – 17χλμ.)
  • ειδικό μετάλλιο φτιαγμένο μόνο για τον αγώνα του 2022
  • Κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (ανδρών – γυναικών σε όλους τους αγώνες)
  • SOUVLAKI Party μετά τη λήξη των αγώνων στο χώρο του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου.
  • μπύρες FIX άνευ αλκοόλ για τους ενήλικες
  • Φακός Κεφαλής
  • t-shirt dri-fit

Οι εγγραφές γίνονται στο σάιτ του αγώνα https://kentavrostrail.gr και του ΣΔΥ Βόλου https://voloshalfmarathon.gr/sdyv/, και στις συναντήσεις των μελών του ΣΔΥΒ κάθε Τετάρτη ώρα 20.00 ως 21.00 έξω από το στάδιο ΕΑΚ Βόλου. Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, πληρωμές γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις