Κύπελλο Ελλάδας: Κι άλλη ομάδα κινδυνεύει να χάσει το ματς στα χαρτιά!

Μετά τη “γκάφα” της Νέας Αρτάκης μια ακόμη ομάδα κινδυνεύει να χάσει το ματς στα χαρτιά!

Μπορεί ο Πανθρακικός να κέρδισε στο γήπεδο την Αλεξανδρούπολη με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χρήστου Βάσκου, ωστόσο στην κλήρωση της επόμενης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος ενδέχεται να βρεθεί η ομάδα του Έβρου.

Οπως πληροφορείται το ThrakiSportS, φημολογείται έντονα ότι η ομάδα της Κομοτηνής είναι σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις εκτεθειμένη με παίκτες που χρησιμοποίησε στον πρώτο επίσημο αγωνα της σεζόν αλλά οι οποίοι φαίνεται ότι δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτόν, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για την Αλεξανδρούπολη να καταθέσει ένσταση και να πάρει το ματς στα χαρτιά με σκορ 0-3.

Η πρώτη και πιο ξεκάθαρη περίπτωση αφορά την χρησιμοποίηση παίκτη, ο οποίος ήταν τιμωρημένος. Ο συγκεκριμένος παίκτης, που μπήκε μάλιστα ως αλλαγή αλλά η συμβολή του ήταν καθοριστική στην εξέλιξη του ματς, είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα στο περσινό τελευταίο ματς της χρονιάς. Η γκάφα είναι ασυγχώρητη, γιατί ο συγκεκριμένος παίκτης άνηκε και πέρυσι στο ρόστερ του Πανθρακικού, συνεπώς δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία για την χρησιμοποίησή του.

Υπάρχει όμως και δεύτερη περίπτωση που ελέγχεται με την χρησιμοποίηση αλλοδαπου ποδοσφαιριστή, παρά την ρητή απαγόρευση της προκήρυξης της Γ’ Εθνικής που αναρτήθηκε πέρυσι και δεν έχει αλλάξει, παρά την φετινή διορθωτική απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ. Η προκήρυξη θα αλλάξει επίσημα όταν ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τις ενστάσεις Πανδραμαϊκου και Ορφέα Ξάνθης, οπότε για την ώρα φαίνεται να ισχύει η παλιά και σε αυτήν υπήρχε ρητή απαγόρευση χρησιμοποίησης αλλοδαπών παικτών άνω των 28 ετών από ομάδες της Γ’ Εθνικής, με την προκήρυξη του Κυπέλλου να παραπέμπει για αυτό το θέμα στην προκήρυξη του κάθε πρωταθλήματος.

Ακόμα και αν με νομικα τρικ ξεπερνιόνταν με κάποιον τρόπο ο δεύτερος σκόπελος, είναι αδύνατον να ξεπεραστεί ο πρώτος που αφορά την ξεκάθαρη τιμωρία ποδοσφαιριστή. Σύμφωνα με το άρθρο 8 της προκήρυξης του Κυπέλλου, σε παραβάσεις όπως οι ανωτέρω χορηγείται «το δικαίωμα ένστασης για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 ε του Κ.Α.Π». Κατά συνέπεια, η Αλεξανδρούπολη που πέρυσι έχασε στα χαρτιά για παρεμφερή λόγο το παιχνίδι με την Αναγέννηση Πλαγιάς με αποτέλεσμα να αρχίσει η κάτω βόλτα και εν τέλει ο υποβιβασμός, έχει δικαίωμα να καταθέσει ένσταση και να κερδίσει αυτή το παιχνίδι με τον Πανθρακικό.

Μένει να φανεί αν θα το πράξει, αφού ο ΚΑΠ της δίνει δικαίωμα ως και 48 ώρες μετά την τέλεση του ματς, άρα ως το απόγευμα της Παρασκευής. Αν το πράξει, είναι πολύ πιθανό ο Πανθρακικός να κέρδισε μεν στο γήπεδο, εντούτοις η Αλεξανδρούπολη να αγωνιστεί στην επόμενη φαση παίρνοντας το ματς στα χαρτιά. Αν δεν το πράξει, τότε θα ισχύσει το 1-0 ως τελικό αποτέλεσμα, αφού δεν νοείται έννομο συμφέρον από καμία τρίτη ομάδα να πραγματοποιήσει ένταση κατά του κύρους του αγώνα μετά την παρέλευση του 48ωρου και πριν από αυτήν του 72ώρου.

thrakisports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις