Ήττα για την Εθνική στο Πανθεσσαλικό – Τα στιγμιότυπα (vid)

Η εθνικής μας ομάδα των γυναικών έχασε με 1-0 από την Ουαλία, στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε η Τζόουνς στο 34′

Η ήττα για την εθνική ομάδα των γυναικών, σε αυτόν τον προτελευταίο αγώνα της στα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου, δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη και δύσκολα θα μπορούσε να αποφευχθεί κόντρα σε έναν ανώτερο αντίπαλο, όπως η Ουαλία όμως σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί στην παρούσα φάση – με βάση την εν γένει εικόνα της «γαλανόλευκης» στον 9ο όμιλο – ως κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα καλύτερο αύριο!

Το ματς στο Πανθεσσαλικό στάδιο ήταν μια διαδικασία όπου οι φιλοξενούμενες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, τις περισσότερες επιλογές για την επίτευξη του στόχου και προπάντων το κίνητρο καθώς πλέον με τους τρεις βαθμούς που κατέκτησαν θα πάνε για τον… «τελικό» κόντρα στις Σλοβένες προκειμένου να κατακτήσουν την 2η θέση η οποία οδηγεί στα τελικά του γυναικείου Μουντιάλ, στην Αυστραλία.

Η εθνική μας, μπορεί να μην είχε τον δημιουργικό ρόλο στο ματς, αλλά μπορεί κάλλιστα να κρατήσει την εξαιρετική της άμυνα μπροστά στις έντονες πιέσεις των αντιπάλων της!
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 34ο λεπτό, όταν από εκτέλεση φάουλ προς τα καρέ της Νάση, η Τζόουνς διεκδίκησε την κεφαλιά, ευνοήθηκε από την καραμπόλα στα πόδια της Μάρκου που οπισθοχώρησε για να βοηθήσει αμυντικά, και στη ροή της φάσης έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα!

Δύο λεπτά αργότερα, μάλιστα, η Ελένη Μάρκου βρέθηκε σε καλή θέση για να σκοράρει – στη σημαντικότερη ευκαιρία της εθνικής μας – αλλά το σουτ από κοντινή απόσταση απέκρουσε ενστικτωδώς η γκολκίπερ Λάουρα Ο’Σάλιβαν κρατώντας ανέπαφη την εστία της για 3ο συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι!!

Σε ελάχιστα σημεία του ματς η ομάδα της Ουαλίας έχασε τον έλεγχο του ματς όμως πολύ δύσκολα μπορούσε να προσεγγίσει την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων.

Το συγκρότημα του Γιώργου Κυριαζή θα ολοκληρώσει την ερχόμενη Τρίτη τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά απέναντι στην πανίσχυρη Γαλλία στο Σεντάν ενώ η Ουαλία θα υποδεχθεί στο Κάρτιφ της Σλοβενία.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις