F1 Πήρε την pole στην… έδρα του ο Φερστάπεν, στο 2-3 η Ferrari

Από την πρώτη θέση του grid θα ξεκινήσει στο αυριανό (4/9, 16:00) Grand Prix της Ολλανδίας ο Μαξ Φερστάπεν με την Red Bull του, κάνοντας τον γρηγορότερο χρόνο στις κατακτήριες της πίστας του Ζάντβορτ και αφήνοντας πίσω του τις δύο Ferrari των Λεκλέρ και Σάινθ! Δεν κατάφερε να τερματίσει στον τελευταίο του γύρο ο Πέρεζ, ο οποίος θα αρκέστηκε στην 5η θέση, ενώ ο Χάμιλτον θα εκκινήσει 4ος.

Οι κατατακτήριες ξεκίνησαν με το πορτοκαλί χρώμα να κυριαρχεί στις κατάμεστες κερκίδες του Ζάντβορτ, με τον Φερστάπεν να έχει από το ξεκίνημα του Q1 τον καλύτερο χρόνο, μπρόστα από τις επίσης γρήγορες Mercedes των Χάμιλτον και Ράσελ.

Ο Λεκλέρ ανέβηκε στη 2η θέση στην πορεία της διαδικασίας, ενώ λίγο πριν το τέλος άπαντες βελτίωσαν τους χρόνους τους, με τον Τσουνόντα να κάνει την έκπληξη και να ανεβαίνει 3ος. Εκτός από τo Q1 έμειναν οι Μπότας, Μάγκνουσεν, Ρικάρντο, Φέτελ και Λατίφι.

Ένα καπνογόνο που πετάχτηκε από τις κερκίδες στην πίστα έφερε την κόκκινη σημαία στο ξεκίνημα του Q2, ενώ όταν επανεκκίνησε η διαδικασία, ο Φερστάπεν έσπασε το «φράγμα» του 1:11. Λεκλέρ και Σάινθ συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα, ενώ αποκλείστηκαν οι Γκασλί, Οκόν, Αλόνσο, Ζου και Άλμπον.

Στο Q3 ο Λεκλέρ πήρε προσωρινά την πρώτη θέση από τον Φερστάπεν, με διαφορά μικρότερη του μισού δέκατου του δευτερολέπτου. Ωστόσο, ο Μονεγάσκος έκανε ένα λάθος στους τελευταίους του γύρους, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Ολλανδός, παίρνοντας την pole position με χρόνο 1:10.342. Ο Πέρεζ είχε έξοδο στον τελευταίο του γύρο και αρκέστηκε στην 5η θέση, ενώ από το 2-3 θα ξεκινήσουν οι δύο Ferrari και από την 4η θέση ο Χάμιλτον.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις