Χρυσά μετάλλια για Καλανδαρίδη και Βόντζου σε διεθνή ρεγκάτα

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των Βολιωτών κωπηλατών στη Διεθνή Ρεγκάτα στη λίμνη Πιεντιλούκο της Ιταλίας. Ο Γιάννης Καλανδαρίδης του ΟΕΑ/ΝΑΒ και η Αναστασία Βόντζου του ΝΟΒΑ από δύο χρυσά μετάλλια με την Εθνική ομάδα νέων-νεανίδων δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Πιεντιλούκο…

…της Ιταλίας Διεθνή Ρεγκάτα όπου μετείχαν πληρώματα από αρκετές χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην Ιταλία βρέθηκαν και δύο παιδιά από το Βόλο, ο Γιάννης Καλανδαρίδης και η Σοφία Βόντζου (φωτό) που ανήκουν στον ΟΕΑ/ΝΑΒ και στο ΝΟΒΑ αντίστοιχα.
Στην πρώτη ημέρα των τελικών στη δίκωπο νέων ο Γιάννης Καλανδαρίδης και Νίνο Νικολαΐδης, πήραν το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 7:00.70, κερδίζοντας όλα τα ιταλικά πληρώματα. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσαν οι Μπενέτι-Λενβαβέκια (7:03.50) και στην τρίτη οι Ντι Κολαντρέα-Κασκόνε (7:06.50).
Στο διπλό σκιφ νεανίδων, το δίδυμο Αναστασία Βόντζου και Μαρία Κυρίδου κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό και το χρυσό μετάλλιο, με χρόνο 7:30.53, αφήνοντας πίσω τα δύο ιταλικά πληρώματα που τις κυνηγούσαν με τις Ρόσι-Μοντεσάνο να τερματίζουν σε 7:31.59 και τις Μπαρταλέσι-Γκουέρα σε 7:36.42.
Η δεύτερη ημέρα των αγώνων είχε την ίδια γεύση για τους δύο συμπολίτες μας. Στη δίκωπο νέων το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ημέρας οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Νίνο Νικολαΐδης με 7:07.34.
«Χρυσό» ήταν και το ελληνικό σκιφ ελαφρών βαρών στις γυναίκες αποτελούμενο από την Αναστασία Βόντζου και τη Γεωργία Δημάκου. Τα δύο κορίτσια έκαναν χρόνο 7:15.31 κερδίζοντας μάλιστα τις Ιταλίδες Πολίνι-Ροντίνι πάνω στο νήμα (7:15.61) μετά από συγκλονιστικό αγώνα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις