Οικονόμου για Φαν Βέερτ: “Killer και δουλευταράς, δε θα έχει πρόβλημα να προσαρμοστεί στην ΑΕΚ”

Ο άλλοτε γυμναστής του Βόλου, Τριαντάφυλλος Οικονόμου, έζησε τον Ολλανδό «μπόμπερ» στην θεσσαλική ομάδα, σκιαγραφεί στο SDNA το αγωνιστικό του προφίλ και σχολιάζει τη νέα (σουπερλιγκάτη) σελίδα που ανοίγει ο 32χρονος στράικερ στην καριέρα του μέσω της…προαγωγής στην Ένωση.

Ένας χρόνος στο Βόλο και το…παράσημο του πρώτου σκόρερ της Super League, έφταναν στον Τομ Φαν Βέερτ για να αλλάξει πόλη και φανέλα στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη.

Ο Ολλανδός φορ ντύνεται στα «κιτρινόμαυρα» για λογαριασμό της ΑΕΚ, έπειτα από το deal με την θεσσαλική ομάδα για την απόκτηση των δικαιωμάτων του.

Ο 32χρονος στράικερ έρχεται με τις καλύτερες συστάσεις στα Σπάτα για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της Ένωσης.

Κι επειδή όσα ξέρουν στο Βόλο για την αφεντιά του, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος στη κοινωνία της Super League, το SDNA απευθύνθηκε σε έναν άλλοτε συνοδοιπόρο του Φαν Βέερτ στην θεσσαλική ομάδα.

Ο γυμναστής,Τριαντάφυλλος Οικονόμου, προτού στρίψει το τιμόνι προς Ινδία μεριά προκειμένου να πλαισιώσει το τεχνικό τιμ του άλλοτε προπονητή του Βόλου, Χουάν Φεράντο στην ATK Mohun Bagan FC, έζησε τον Φαν Βέερτ για μια σεζόν (2021-22) στο θεσσαλικό σύλλογο.

«Πρόκειται για έναν τρομερά δουλευταρά ποδοσφαιριστή. Στο Βόλο δεν δημιούργησε ποτέ το παραμικρό θέμα.

Βοήθησε τρομερά την ομάδα όχι μόνο με τα 17 γκολ που πέτυχε, αλλά και με τα τρεξίματά του και τον τρόπο που μιλούσε και ενθάρρυνε τους συμπαίκτες του…» τόνισε αρχικά ο άλλοτε γυμναστής του Βόλου και πρόσθεσε σχετικά με το αγωνιστικό προφίλ του Ολλανδού στράικερ:

«Ασφαλώς και το γκολ είναι το μεγαλύτερο προσόν τουκι είναι αυτό που λέμε…killer. Ξέρει να κινείται μέσα στην περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Εκμεταλλεύεται σωστά τους χώρους, ενώ όποτε χρειαστεί γυρίζει και πίσω και βοηθάει στην ανάπτυξη της ομάδας».

– Για την ελληνική… προαγωγή μέσω της μεταγραφής στην ΑΕΚ και την προσαρμογή του στην Ένωση:

«Ο Φαν Βέερτ είναι 32 ετών και διαθέτει παραστάσεις από ξένα πρωταθλήματα. Θεωρώ πως δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να προσαρμοστεί γρήγορα στο νέο περιβάλλον.

Είναι απόλυτα επαγγελματίας, ψύχραιμος, ενώ του αρέσουν οι προκλήσεις.

Πηγαίνοντας στην ΑΕΚ κουβαλά ένα χρόνο προϋπηρεσίας στο ελληνικό πρωτάθλημα και συνεπώς γνωρίζει καλά τα…κατατόπια και τον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων».

– Για το γκολ που ξεχώρισε από τα συνολικά 17 που πέτυχε με τη φανέλα του Βόλου:

«Θυμάμσαι περισσότερο το δεύτερο γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό σε ματς όπου ο Βόλος κέρδισε 3-1.

Ήταν φανταστικό κι όλοι αναρωτιόμασταν από που πέρασε η μπάλα και κατέληξε στα δίχτυα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις