Eurobasket 2022: Τα 4 οριστικά ζευγάρια των «16», το μονοπάτι της Ελλάδας

Τα 4 πρώτα ζευγάρια της φάσης των «16» και οι πιθανές διασταυρώσεις της Εθνικής Ελλάδας στον δρόμο για το μετάλλιο και τον τελικό.

Η 7η ημέρα του Eurobasket 2022 σήμανε την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ομίλων και τη διαμόρφωσε των πρώτων 4 ζευγαριών για τη φάση των «16», που θα αγωνιστούν το Σάββατο (10/9).

Στον Α’ όμιλο η Ισπανία επικράτησε της Τουρκίας, πήρε την πρώτη θέση και θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία του Μάριους Γκριγκόνις (επικράτησε της Βοσνίας) στα νοκ άουτ. Οι Τούρκοι έμειναν στη δεύτερη και θα κοντραριστούν με τη Γαλλία, η οποία ηττήθηκε από τη Σλοβενία και τερμάτισε 3η στον Β όμιλο.

Η ομάδα του Λούκα Ντόντσιτς κατέκτησε την πρωτιά και θα παίξει με το Βέλγιο (νίκησε τη Βουλγαρία του Σάσα Βεζένκοφ)στους «16», ενώ η Γερμανία ως 2η θα αντιμετωπίσει στα νοκ άουτ το Μαυροβούνιο, το οποίο επικράτησε της Γεωργίας του Ηλία Ζούρου.

Αναλυτικά τα 4 πρώτα ζευγάρια (Σάββατο 10/9)

Ισπανία-Λιθουανία

Τουρκία-Γαλλία

Σλοβενία-Βέλγιο

Γερμανία-Μαυροβούνιο

Ο δρόμος της Ελλάδας

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο αντίπαλος στους «16» θα ξεκαθαρίσει μετά τα ματς της Πέμπτης (8/9), ωστόσο έχει αρχίσει να διαμορφώνεται το μονοπάτι προς τον τελικό, όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική φωτογραφία παρακάτω. Εφόσον πάρει την πρόκριση από το πρώτο ματς των νοκ άουτ, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Γερμανία-Μαυροβούνιο.

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ισπανία-Λιθουανία και του ζευγαριού που θα προκύψει από τα ματς της Πέμπτης (2ος του Δ ομίλου και 3ος του Γ ομίλου).

Το δεδομένο είναι πως μέχρι τον τελικό δεν θα συναντήσει τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, ενώ αν η Σερβία κερδίσει αύριο (8/9) την Πολωνία, η Ελλάδα θα αποφύγει και την ομάδα του Νίκολα Γιόκιτς.

bracket 16a

Κάντε κλικ ΕΔΩ για τα αναλυτικά αποτελέσματα και τα highlights των αγώνων της 7ης ημέρας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις