Ναντ-Ολυμπιακός: Αρχίζει το ταξίδι των «ερυθρολεύκων» στο Europa League

Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν τη γαλλική ομάδα εκτός έδρας στην πρεμιέρα των ομίλων.

Η φάση των ομίλων του Europa League αρχίζει, με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται εκτός έδρας από τη Ναντ. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι Πειραιώτες κληρώθηκαν επικεφαλής στον 7ο όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσουν δύο ομάδες από μεγάλα πρωταθλήματα, τη γερμανική Φράιμπουργκ και τη γαλλική Ναντ, καθώς και την επικίνδυνη Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας κάνουν πρεμιέρα απόψε στο στάδιο «Λα Μποζουάρ» απέναντι στη Ναντ, επιδιώκοντας να ξεκινήσουν με ένα θετικό αποτέλεσμα την προσπάθειά τους.

Ο Κάρλος Κορμπεράν έχει πιο ποιοτικές επιλογές στη διάθεσή του σε σχέση με τα προκριματικά, έστω κι αν ο Μαρσέλο δεν είναι ακόμη έτοιμος να βοηθήσει. Η σημαντική απουσία του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα είναι αυτή του Εμβιλά.

Η πρώτη θέση του ομίλου δίνει απευθείας εισιτήριο για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, η δεύτερη οδηγεί στα πλέι-οφ, με αντίπαλο ομάδα που θα τερματίσει τρίτη σε όμιλο του Champions League (το περσινό σενάριο για τον Ολυμπιακό, που αποκλείστηκε στα πλέι-οφ από την Αταλάντα), ενώ ο τρίτος κάθε ομίλου συνεχίζει στα πλέι-οφ του Europa Conference League, αντιμετωπίζοντας ομάδα που θα καταταγεί δεύτερη στους ομίλους της τρίτης τη τάξη διοργάνωσης της UEFA. Ο τελευταίος κάθε ομίλου ολοκληρώνει την ευρωπαϊκή του παρουσία.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις