Ολυμπιακός Β.: Περιφρουρείστε το μπάσκετ κύριοι της ΕΣΚΑΘ

Ανακοίνωση με την οποία στηλιτεύει τη διαιτησία και ό,τι προηγήθηκε του τελικού του αγώνα μπάσκετ νεανίδων Ολυμπιακός Β.-Τιτάνες Παλαμά, εξέδωσε η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου και ζητά από την ΕΣΚΑΘ να λάβει τα μέτρα που οφείλει. Αναλυτικά αναφέρει: “Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα ο…

…Τελικός Νεανίδων Θεσσαλίας μεταξύ της ομάδας μας και των Τιτάνων Παλαμά με νικήτρια την ομάδα των Τιτάνων με 44-38 .

Η Διοικούσα επιτροπή του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 συγχαίρει την ομάδα του Παλαμά για τη νίκη της και την κατάκτηση του πρωταθλήματος Θεσσαλίας και της εύχεται καλή επιτυχία στα προκριματικά και πρόκριση στη τελική φάση.

Συγχαίρουμε και τα κορίτσια της ομάδας μας και τις προπονήτριες μας κυρίες Παπαθανασίου και Ράμμου, για τον αγώνα που έδωσαν με πλημμελή αγωνιστική διαδικασία, αφού στο πρωτάθλημα της Μαγνησίας έπαιξαν μόνο ένα ημίχρονο, με την ομάδα του Διμηνίου, ενώ η τρίτη ομάδα το BC Volos δεν κατέβηκε ν’ αγωνιστεί στα μεταξύ μας παιχνίδια.
Εμείς, ως Ολυμπιακός Βόλου, πριν την πραγματοποίηση του Τελικού, δημοσιοποιήσαμε τη διαμαρτυρία μας για τον ορισμό των διαιτητών του συγκεκριμένου αγώνα και την κοινοποιήσαμε στην διοργανώτρια αρχή, την ΕΣΚΑΘ, ζητώντας από την ΤΕΔ/ΕΣΚΑΘ και προσωπικά από τον Πρόεδρο της ΕΣΚΑΘ κ. Ντούγκο Δημήτριο την παρέμβαση του, ώστε να τηρηθεί η ισονομία και να μη τρωθεί η αξιοπιστία του αγώνα. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και κατά τη διάρκεια του αγώνα όλοι όσοι τον παρακολουθήσαμε, γίναμε μάρτυρες της ανεπάρκειας , και όχι μόνο, των συγκεκριμένων διαιτητών Κοντογιάννη και Παπαθωμά, οι οποίοι δεν σεβάστηκαν ούτε την ηλικία των μικρών κοριτσιών της ομάδας μας, ούτε το παρελθόν και παρών της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου και των προπονητών και παραγόντων του.

Ιδιαίτερα, ο ανεπαρκής διαιτητής Κοντογιάννης ως άλλος «κομάντο ειδικών αποστολών», ανερυθρίαστα, ακόμη και στο τέλος του αγώνα και με προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα του, συνέχιζε να προκαλεί με αυτά που σφύριζε εις βάρος της ομάδας μας, αλλά περισσότερο με αυτά που δεν σφύριζε υπέρ μας , θέλοντας να δώσει τα διαπιστευτήρια του.
To video του αγώνα στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου .

Ο Ολυμπιακός Βόλου συμμετείχε στο πρωτάθλημα Α1 ΕΣΚΑΘ και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς δεν ασχολήθηκε καθόλου με τη διαιτησία σεβόμενος την ΕΣΚΑΘ αλλά και τα μέλη της ΤΕΔ/ΕΣΚΑΘ κ.κ. Σταμάτη Γιώργο και Βασίλη Γκαρτζονίκα και την κα. Μόρφη Γιούλα και πραγματικά δεν είχε κανένα πρόβλημα από αυτές. Στον συγκεκριμένο όμως αγώνα δεν είχαμε πρόβλημα μόνο από τη διαιτησία αλλά και από

τη μεθόδευση που έγινε, προκειμένου να οριστούν αυτοί που ορίστηκαν και από τις παρεμβάσεις που υπήρξαν πριν τον ορισμό τους. Και δυστυχώς αυτό έγινε σε μικρά παιδιά.
Παρακαλούμε δε τα μέλη της ΕΣΚΑΘ να μη συγχέουν τη διαμαρτυρία μας, με προγενέστερη θετική, όσο και απόλυτα δίκαιη απόφασή τους για την ένσταση του Εθνικού Λάρισας σε βάρος της ομάδας μας, διότι οι δύο περιπτώσεις δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση μεταξύ τους.

Εν κατακλείδι, ποτέ δεν μειώσαμε την προσπάθεια της ΕΣΚΑΘ για την ανάπτυξη του αθλήματος στη Θεσσαλία και προσωπικά τον Πρόεδρο της κ. Ντούγκο, αλλά τον συγκεκριμένο αγώνα όφειλαν η ΕΣΚΑΘ και η ΤΕΔ/ΕΣΚΑΘ να τον διαφυλάξουν, αφού αφορούσε παιδιά ηλικίας 12-17 ετών. Ας ελπίσουμε πως θα το πράξουν στον αντίστοιχο Τελικό των Κορασίδων”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις