Τεράστιο ενδιαφέρον για το 1ο Pelion Night Trail (17/09)

Λιγότερες από 10 ημέρες μένουν για τον ξεχωριστό αγώνα που θα γίνει στο Πήλιο, το 1ο Pelion Night Trail. Ο αγώνας μπορεί να φέρει στον τίτλο την ονομασία του 1ου, αλλά αποτελεί τη συνέχιση της 1ης “νυχτερινής υπνοβασίας” που έγινε στο ίδιο μέρος το Σάββατο 14 Αυγούστου 2010. Επρόκειτο τότε για τον πρώτο νυχτερινό αγώνα trail που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, καθώς επίσης και για τον πρώτο νυχτερινό δρόμου ή βουνού όλων των εποχών που έγινε ποτέ στη Μαγνησία. Έγινε από την ομάδα του Νίκου Μαγγίτση.

Το 1ο Pelion Night Trail διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, σε συνεργασία με την εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων True Adventure σε διαδρομές 17 χλμ, και 4.800μ, γύρω από το Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 και η εκκίνηση θα δοθεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες. Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα αποφάσισε την τροποποίηση του αγωνιστικού προγράμματος, καθώς η εκκίνηση θα δοθεί για τον αγώνα της μεγάλης απόστασης στις 19.00, ενώ τα 4.800 μέτρα θα ξεκινήσουν στις 19.15. Όλοι οι αθλητές θα λάβουν δώρο μαζί με το πακέτο συμμετοχής φακό κεφαλής για να τον χρησιμοποιήσουν στον αγώνα τους. Εναλλακτικά μπορούν να τρέξουν με δικό τους φακό της προτίμησής τους, ενώ θα κρατήσουν και το φακό – δώρο της διοργάνωσης. Όλοι πρέπει να έχουν μαζί τους και εφεδρικό φακό για λόγους ασφαλείας.

Οι συμμετοχές γίνονται στη σελίδα Σύλλογος Δρομέων Υγείας ΒΟΛΟΥ, και της διοργάνωσης https://kentavrostrail.gr/1os-nychterinos-agonas-piliou/

Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, πληρωμές θα γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Οι μικροί μας φίλοι, τα παιδιά των δρομέων, τα παιδιά της περιοχής και όχι μόνο, θα τρέξουν τον δικό τους αγώνα απόστασης 300 μέτρων, με ώρα εκκίνησης στις 18.30. Η εγγραφή για τα παιδιά φυσικά είναι δωρεάν, θα γίνει επιτόπου την ημέρα του αγώνα, ενώ με τον τερματισμό τους θα λάβουν το μετάλλιο του αγώνα, καθώς επίσης με την εγγραφή θα πάρουν και το τεχνικό t-shirt.

Η διοργάνωση παρουσιάζει παρακάτω το τεχνικό t-shirt και το ειδικό μετάλλιο σε μακέτα, που θα λάβουν όλοι οι αγωνιζόμενοι.

Αναλυτικότερα, στις παροχές περιλαμβάνονται :

  • Τροφοδοσία και υδροδοσία κατά τον αγώνα (5χλμ. – 17χλμ.)
  • ειδικό μετάλλιο φτιαγμένο μόνο για τον αγώνα του 2022
  • Κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (ανδρών – γυναικών σε όλους τους αγώνες)
  • SOUVLAKI Party μετά τη λήξη των αγώνων στο χώρο του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου.
  • μπύρες FIX άνευ αλκοόλ για τους ενήλικες
  • Φακός Κεφαλής
  • t-shirt dri-fit

Εθελοντές

Όσοι επιθυμούν να είναι εθελοντές στον αγώνα μπορούν να απευθυνθούν στον ΣΔΥ Βόλου, στο True Adventure, στους Γιώργο Ράιο 6972934764, Κώστα Παλάντζα 6993953012. Όλοι οι εθελοντές για την προσφορά τους θα πάρουν το τεχνικό t-shirt και ειδικό μετάλλιο, και βέβαια θα μετέχουν στο souvlaki party.

Ο αγώνας διέπεται από τους κανονισμούς των WA / AIMS, και κατ’ επέκταση του ΣΕΓΑΣ, που έχει εναρμονίσει τους κανονισμούς του με τους διεθνείς.

Χορηγοί του αγώνα είναι οι ΕΨΑ, ΔΙΟΣ, Pharmnet, FIX άνευ, κρεωπολείο ΜΑΡΜΙ, Φιλομήλα, Best Race, RunningNews.gr.

Όπως γίνεται πάντα και σε κάθε διοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και του True Adventure, η σήμανση θα γίνει με αφαιρούμενα υλικά που δεν θα αφήσουν το παραμικρό σημάδι στην περιοχή. Τις επόμενες από τον αγώνα ημέρες θα δοθεί ο επίλογος με το πλήρες καθάρισμα όλων των διαδρομών, ακόμη και από σκουπίδια που δεν σχετίζονται με τον αγώνα, τα δε υλικά σηματοδότησης θα αποθηκευτούν για τον επόμενο αγώνα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις