Θεοδοσιάδης: “Ιδανικές συνθήκες για να χτίσουμε τον νέο Ολυμπιακό Βόλου”

Στο στούντιο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO, φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, κ. Σάκης Θεοδοσιάδης, δίνοντας μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Θεοδοσιάδη, όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

Για την απόφασή του να έρθει στον Ολυμπιακό Βόλου: “Θα έλεγα ότι, προσωπικά για μένα, ήταν μία εύκολη απόφαση. Και το λέω, διότι γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει σε αυτές τις κατηγορίες, κι εννοώ την Σούπερ Λίγκα 2 και την Γ’ Εθνική. Μετά από την προσέγγιση που είχα από τη διοίκηση του Ολυμπιακού και τον πρόεδρο, τον Νίκο Τσεκούρα, είδα ότι ταιριάζουν οι φιλοσοφίες μας κι επειδή είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να ξεκινάω κάτι καινούριο, μου αρέσουν τα δύσκολα, πήρα την απόφαση να έρθω, από καρδιάς, σε μία ιστορική ομάδα, σε μία ομάδα η οποία έχει τεράστια δυναμική, να αποτυπώσω το στίγμα μου σε αυτό το νέο ξεκίνημα της ομάδας, να φτιάξουμε κάτι από την αρχή.

Με έπεισαν πολλά χαρακτηριστικά, το όνομα της ομάδας, μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια είναι ταλαιπωρημένη, αλλά έχει μέγεθος, το αθλητικό κέντρο που είναι πολύ σημαντικό για μένα, καθώς ένα χώρο να δουλέψω με τους συνεργάτες και τους ποδοσφαιριστές μου, είναι κοντά τα Τρίκαλα, μία πόλη στην οποία μένω τα τελευταία 25 χρόνια και είναι η οικογένειά μου εκεί. Είμαι ένας προπονητής, φυσικά, που μου αρέσει να δείχνω τη δουλειά μου κάθε Κυριακή κι αυτή η κατηγορία προσφέρεται για κάτι τέτοιο.Θέλω όλοι να μαχόμαστε για 90 λεπτά σε κάθε παιχνίδι και το μέγιστο ζητούμενο να είναι η νίκη”.

Για το αν είναι ρίσκο για την καριέρα του η δημιουργία μιας ομάδας από το “μηδέν”: “Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο, όταν είσαι προπονητής, η δουλειά σου είναι η διδασκαλία, να εκπαιδεύεις, να προπονείς, να καθοδηγείς. Εμένα η φιλοσοφία μου έχει αυτό το στοιχείο. Είμαι ευλογημένος που στα έξι χρόνια μου στην Αναγέννηση Καρδίτσας μπόρεσα να χτίσω εμπειρία απ’ όλες τις εθνικές κατηγορίες, με νέα παιδιά. Θεωρώ ότι έχω πάρει εχέγγυα και βάσεις για να λειτουργώ όπως πρέπει, σαν προπονητής, μου αρέσει πολύ να δουλεύω σε ομάδες που τις χτίζω εγώ και φυσικά είμαι υπέρμαχος των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, του ελληνικού ταλέντου, που το έχουμε απαξιώσει.

Συνήθως, στεκόμαστε σε γενικές θεωρίες ότι δεν υπάρχουν παίκτες, ταλέντα στη χώρα μας, αλλά κανένας δεν ασχολείται με τις μικρές ηλικίες εδώ. Δεν υπάρχει ρίσκο για μένα, το επαναλαμβάνω, και θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, προκειμένου να δημιουργήσω καλύτερους παίκτες και χαρακτήρες”.

Για το τι ζητάει στο γήπεδο από τους παίκτες του: “Η τακτική μου προσέγγιση συνδέεται με την αγωνιστική πειθαρχία. Ξεκινάμε πάντα από εκεί. Κανένας δεν είναι πάνω από την ομάδα, μαχόμαστε για το “εμείς”. Μου αρέσει, πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το αγωνιστικό, η ομάδα μου να είναι πιεστική, να κάνει επιθετικό πρέσινγκ και να είναι κυρίαρχη, όταν έχει την μπάλα στα πόδια της”.

Για το αν ο Ολυμπιακός θα κάνει πρωταθλητισμό: “Στην αρχή, περίπτωση πρωταθλητισμού δεν μπορούσε να τεθεί προς συζήτηση, για τον ξεκάθαρο λόγο ότι ο σύλλογος βρίσκεται σε ένα μεταβατικό επίπεδο, είναι μία καινούρια ομάδα, μέχρι να πάρουν την απόφαση οι διοικούντες του Ερασιτέχνη, ο κόσμος δεν ήξερε σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός. Το κυρίαρχο στοιχείο, αυτήν τη στιγμή, είναι πως η ομάδα ζει, αναπνέει, δουλεύει στη Γ’ Εθνική, σε επαγγελματικά πρότυπα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις συνθήκες που συνάντησα εδώ.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού μου προσφέρει ιδανικές συνθήκες. Είμαστε μία νέα ομάδα, με νέα παιδιά από τον Βόλο και τον Νομό Μαγνησίας, κατ’ επέκταση. Από ‘κει και πέρα, έχω πει πολλές φορές πως όταν είσαι σε μία τέτοια ομάδα, πρέπει πάντα, κάθε Κυριακή, να είσαι ο πρωταγωνιστής κι όχι ο κομπάρσος. Από ‘κει και πέρα, χτίζουμε την ομάδα, προσπαθούμε να δυναμώσουμε σε όλους τους τομείς, δημιουργούμε νοοτροπία νικητή, δουλεύουμε στην ψυχολογία μας, ο κόσμος έχει απαιτήσεις, η φανέλα είναι βαριά. Στο τέλος, θα κριθεί το έργο μας.

Περιμένω ένα πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική πολύ ανταγωνιστικό, ύστερα από αρκετά χρόνια. 18 ομάδες, 34 αγωνιστικές. Πριν λίγα χρόνια, παίζονταν τουρνουά, κι όχι πρωταθλήματα, με δέκα και 12 ομάδες. Οπότε, αντιλαμβάνεστε ότι θα παίξουν πολλοί παράγοντες ρόλο στην έκβαση της χρονιάς. Είμαι ασυμβίβαστος, ακόμα και στην ιδιωτική μου ζωή, αλλά και σαν προπονητής. Στόχος μου να είμαστε πρωταγωνιστές, να βάλουμε τις βάσεις, προκειμένου η ομάδα, στο μέλλον, να αλλάξει και κατηγορία, αυτό θα ήταν ευχής έργον”.

Για τη διαχείριση, σε περίπτωση κακών αποτελεσμάτων στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος: “Αυτό εμένα δε μου λέει κάτι. Έχουμε δει στο ποδόσφαιρο ομάδες εκατομμυρίων, τις πρώτες αγωνιστικές, να έχουν ανάποδα αποτελέσματα, να διαλύονται και στο τέλος να την πληρώνει η ομάδα. Στο ποδόσφαιρο, όλα είναι ανοικτά, όλα είναι σωστά κι όλα είναι λάθος. Έχω εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά, είμαι ικανοποιημένος κι ενθουσιασμένος από το γκρουπ παικτών που έχουμε, έχουν ραγδαία εξέλιξη, ανταποκρίνονται. Έχουμε ένα μήνα μπροστά μας να δουλέψουμε κι άλλα πράγματα και, μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, θεωρώ πως θα είμαστε έτοιμοι”.

Για το ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι δύσκολος κι απαιτητικός: “Ο κόσμος έχει κουραστεί. Σε όλες τις εθνικές κατηγορίες, τα γήπεδα έχουν αδειάσει. Το σημαντικό στοιχείο είναι να μιλάμε λιγότερο και να παράγουμε περισσότερο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού για τον σεβασμό και την αγάπη που μου έδειξαν και μου δείχνουν, το βλέπω καθημερινά μέσα στην πόλη. Αυτό με γεμίζει ευθύνη να φανώ αντάξιος των όσων περιμένουν από μένα και μου δίνουν μεγαλύτερη δύναμη να δουλέψουμε όλοι μαζί σκληρότερα γι’ αυτό που θέλουμε να διεκδικήσουμε. Από ‘κει και πέρα, όπως είπατε κι εσείς, θα είναι μια χρονιά υπομονής για εμάς και να μη γίνουμε ομάδα που τάζουμε και με τα πρώτα “πρωτοβρόχια” να διαλύσουμε”.

Για το αν η ομάδα όντως χρειάζεται ενίσχυση με 2-3 ποδοσφαιριστές: “Ο στόχος είναι πολύ εύκολο να τον θέσουμε στα λόγια, πολύ δύσκολο, όμως, να προσπαθήσουμε να τον πετύχουμε στην πράξη, αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες κι όλους τους προπονητές. Ο στόχος για μένα θα οριοθετείται κάθε Κυριακή. Υπάρχει ενέργεια, φλόγα, διάθεση στο δικό μας ρόστερ, είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά θέλουμε 2-3 ποδοσφαιριστές που θα μας δώσουν εμπειρία, ποιότητα και τακτική ευελιξία, κατά τα παιχνίδια, ώστε να μας θωρακίσουν καλύτερα. Υπάρχουν συζητήσεις, έχουμε προσεγγίσει, αυτό το διάστημα αρκετούς ποδοσφαιριστές. Πολλά παιδιά από την παραπάνω κατηγορία ζητούν αστρονομικά ποσά, σε μία ελληνική κοινωνία που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Από ‘κει και πέρα, όπως έχω πει πολλές φορές, θέλω να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις μας, οι οποίοι να είναι αδαμάντινοι χαρακτήρες, να ηγηθούν της προσπάθειάς μας, να είναι προπονητές μέσα στο γήπεδο”.

Για τη διαφορά μιας διοίκησης Ερασιτέχνη, σε σύγκριση με διοίκηση “επαγγελματιών” παραγόντων: “Είναι η πρώτη φορά, δεν υπάρχει διαφορά. Υπάρχει περισσότερη αγνότητα, καλές προθέσεις, βλέπω από την πρώτη μέρα ότι όλοι οι διοικούντες είναι πολύ κοντά μας και έχει δημιουργηθεί, γενικά, μία πολύ καλή χημεία μεταξύ μας”.

Για το αν έχει εικόνα από τον όμιλο που θα συμμετέχει ο Ολυμπιακός: “Κατ’ αρχάς, είμαι από τους προπονητές που θέλω ομάδες ανταγωνιστικές στο πρωτάθλημα και, ως πρώτη εικόνα, θα ήθελα πολύ να είναι στον όμιλό μας ομάδες από τον Νομό Πιερίας, όπως ο Πιερικός, το Κεραμίδι, ο Σβόρωνος. Η Κατερίνη έχει πολλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να στελεχώσουν ρόστερ τέτοιας κατηγορίας. Παράλληλα, θα ήθελα και η Κοζάνη να είναι στον όμιλό μας, η οποία δε ξέρω αν θα είναι στην Σούπερ Λιγκ 2. Παράλληλα, και η ΑΕΠ Καραγιαννίων και ο Μακεδονικός Φούφα κάνουν καλή προσπάθεια. Στη Λάρισα, ο Ηρακλής είναι ικανός να πρωταγωνιστήσει, τα Τρίκαλα έχουν τρεις εξαιρετικές ομάδες, περιμένω τον Τηλυκράτη και τις ομάδες της Κέρκυρας, τον Αστέρα Πετρίτη και την Λευκίμμη”.

Για τον Α.Ο. Τρίκαλα: “Τα Τρίκαλα διαθέτουν ένα γεμάτο ρόστερ, παίκτες που παίζουν χρόνια στην ομάδα, που ζουν χρόνια στα Τρίκαλα, ξέρουν την κουλτούρα, τις απαιτήσεις. Είναι πλεονέκτημα γι’ αυτούς. Έχουν εμπειρία, ξέρουν να κάνουν διαχείριση και σίγουρα θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν το πρωτάθλημα, αλλά περιμένω, όπως σας είπα, έχοντας τον Πιερικό, την Κοζάνη και άλλες ομάδες στον όμιλο, περιμένω ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που δε θα είναι της μιας ομάδας”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις