SL1: Σέντρα στο Πρωτάθλημα Super League K17!

Ξεκινάει το Πρωτάθλημα Super League K17, με την 1η αγωνιστική της 1ης Φάσης του Πρωταθλήματος:

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, σε συνέχεια απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Διοργανώτριας, υπάρχουν αρκετές καινοτομίες, οι οποίες αναλύονται παρακάτω:

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Super League K17, το πρωτάθλημα Super League K17 αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις, ως εξής:

  • 1η Φάση: Τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων έκαστος. (Σε αυτή τη φάση δε θα συμμετάσχει η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ.).
  • 2η Φάση: Δύο όμιλοι, (Δέκα ομάδες ο Νότιος όμιλος και επτά ομάδες ο Βόρειος όμιλος – σε αυτή τη φάση εισέρχεται στο Πρωτάθλημα και η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ.-).
  • 3η Φάση: Τελική φάση (Final Four)

Η 1ηΦάση θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους (Α’, Β’, Γ’, Δ’), ως ακολούθως:

Σε κάθε όμιλο θα διεξαχθούν δύο γύροι (εντός – εκτός έδρας) και σε κάθε γύρο όλες οι ομάδες αγωνίζονται  εναντίον όλων των λοιπών ομάδων.

  • Μετά την ολοκλήρωση των δύο γύρων της 1ης φάσης, οι ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη θέση στον όμιλό τους, θα αγωνισθούν σε διπλούς αγώνες μπαράζ, ως ακολούθως:

Οι δύο ομάδες που θα προκριθούν από την ανωτέρω διαδικασία, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε μονό αγώνα μπαράζ  που θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα, και ο νικητής θα καταλάβει μία από τις τέσσερις θέσεις της 3ης Φάσης – Τελικής Φάσης (Final  Four) του Πρωταθλήματος.

Στη 2η φάση, οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους (Ε’ και ΣΤ’ όμιλος), ως εξής:

  • Στον Ε’ όμιλο θα διεξαχθούν δύο  (2) γύροι των εννέα αγωνιστικών (συνολικά 18 αγωνιστικές), ήτοι 18 αγώνες για κάθε Π.Α.Ε. Στον ΣΤ’ όμιλο θα διεξαχθούν τρεις (3) γύροι των επτά αγωνιστικών (συνολικά 21 αγωνιστικές), ήτοι 18 αγώνες για κάθε Π.Α.Ε.
  • Μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρω αγώνων, οι ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη θέση στον όμιλό τους, θα συμμετάσχουν απ’ ευθείας στην 3η Φάση – Τελική Φάση (Final Four) του Πρωταθλήματος.
  • Για την κατάληψη της τέταρτης θέσης της Τελικής Φάσης (Final Four) του Πρωταθλήματος, θα ακολουθήσουν μονοί αγώνες κατάταξης ως εξής:

Η ομάδα που τερμάτισε στη δεύτερη (2η) θέση στον Ε’ όμιλο, θα αγωνισθεί στην έδρα της με την ομάδα που τερμάτισε στην τέταρτη (4η) θέση στον Ε’ όμιλο, ενώ η ομάδα που τερμάτισε στη δεύτερη (2η) θέση στον ΣΤ’ όμιλο, θα αγωνισθεί στην έδρα της με την ομάδα που τερμάτισε στην τρίτη (3η) θέση στον Ε’ όμιλο. Οι δύο ομάδες που θα προκριθούν από την ανωτέρω διαδικασία, θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε μονό αγώνα μπαράζ που θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα, και ο νικητής θα προκριθεί στην Τελική Φάση (Final Four) του Πρωταθλήματος.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που στην ως άνω διαδικασία εμπλέκεται ομάδα η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει τη θέση στην Τελική Φάση (Final Four), τότε τη θέση της καταλαμβάνει, κάθε φορά, η ομάδα που τερμάτισε στην αμέσως κατώτερη βαθμολογική θέση του ομίλου. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται κατά σειρά, έως ότου συμπληρωθούν οι ομάδες για τους αγώνες κατάταξης. Εάν για παράδειγμα η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στον Ε’ όμιλο, έχει εξασφαλίσει τη θέση στης στο Final Four ως νικήτρια ομάδα της πρώτης φάσης, τότε την απ’ ευθείας θέση στο Final Four (ως πρώτη του ομίλου) καταλαμβάνει η ομάδα που τερμάτισε δεύτερη στον Ε’ όμιλο και τα μπαράζ διεξάγονται ως εξής:

Αντιστοίχως, εάν η ομάδα που έχει εξασφαλίσει τη θέση στης στο Final Four ως νικήτρια ομάδα της πρώτης φάσης, τερμάτισε στην τρίτη θέση του Ε’ ομίλου, τότε τη θέση στον αγώνα μπαράζ καταλαμβάνει η ομάδα που τερμάτισε στην τέταρτη θέση του ομίλου, και οι αγώνες διεξάγονται ως εξής:

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League θα αναρτηθούν προσεχώς τα αποτελέσματα και περισσότερες πληροφορίες για το Πρωτάθλημα Super League K17.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Κ17:

2008 – 2009:      ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

2009 – 2010:       ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2010 – 2011:       ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2011 – 2012:       ΑΡΗΣ

2012 – 2013:       Π.Α.Ο.Κ.

2013 – 2014:       SKODA ΞΑΝΘΗ

2014 – 2015:       ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2015 – 2016:       Π.Α.Ο.Κ.

2016 – 2017:       ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2017 – 2018:       ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2018 – 2019:       ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2019 – 2020:       Π.Α.Ο.Κ.

2020 – 2021:       Συνέπεια της πανδημίας, το Πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε

2021 – 2022:       Π.Α.Ο.Κ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις