Κυρίαρχη για ένα ημίχρονο η Νίκη – Την τιμώρησε η μπάλα και η Βέροια στο δεύτερο

Ισόπαλο 1-1 έληξε το φιλικό της Νεάπολης, ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και τη Βέροια, με τους γηπεδούχους να σπαταλούν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και να πληρώνουν τη φλυαρία τους στο δεύτερο μέρος. Η Νίκη άνοιξε το σκορ στο 14’ με τον Κάσσο με τους φιλοξενούμενους να απαντούν στο 85’ με τον Ιωάννου. Οι γηπεδούχοι στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ήταν κυρίαρχοι και εκτός του γκολ είχαν και δύο δοκάρια.

Κυρίαρχη η Νίκη στο πρώτο μέρος

Η Νίκη ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο και εκτός του γκολ που πέτυχε στο 14’ με τον Κάσσο έχασε πολλές και σπουδαίες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ.

Μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης η Νίκη είχε δοκάρι. Ο Ροχάνο έστρωσε με το στήθος στον Μιράντα, με το σουτ του τελευταίου από το ύψος της περιοχής να σταματά στο δεξί δοκάρι της εστίας του Ιωαννίδη και να καταλήγει άουτ.

Στο 8’ ο Ροχάνο έκλεψε την μπάλα από τον αμυντικό, όμως από θέση τετ α τετ σούταρε ψηλά άουτ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να κάνει το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα η Νίκη είχε δεύτερο δοκάρι. Ο Μιράντα έκανε τη σέντρα, ο Κάσσος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην οριζόντια δοκό της εστίας των φιλοξενούμενων.

Ότι δεν μπόρεσε να κάνει στο 13’ ο Κάσσος, το πέτυχε ένα λεπτό αργότερα. Ο «αρχηγός» της Νίκης, πήρε το ριμπάουντ από αδύναμη απόκρουση αμυντικού της Βέροιας και με σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ιωαννίδη, για το 1-0 της Νίκης.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 15’, όμως το σουτ του Ροχάνο πέρασε δίπλα από δεξί δοκάρι του πορτιέρε των φιλοξενούμενων.

Με τη δράση να είναι συνεχώς στα καρέ της Βέροιας, η Νίκη απείλησε και πάλι στο 23’. Ο Μιράντα έκανε τη σέντρα με το εξωτερικό από τα αριστερά, με την κεφαλιά του Γαβριηλίδη να καταλήγει άουτ.

Στο 31’ ο Ιωαννίδης κράτησε το 1-0, όταν ο Κάσσος έβγαλε κάθετα στον Γαβριηλίδη που από θέση τετ α τετ σούταρε στην κίνηση, με τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων να αποκρούει με υπερένταση.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μιράντα από τη μεσαία γραμμή προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Ιωναννίδη, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καταλήγοντας εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στην εξωτερική πλευρά των διχτύων

Στο 41’ ο Τοπαλίδης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, το σουτ του Γαβριηλίδη στην κίνηση πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τιμώρησε η Βέροια

Με έξι αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η Νίκη με αποτέλεσμα να χρειαστεί χρόνο για να βρει ρυθμό και συνοχή.

Στο 54’ η Βέροια έχασε διπλή ευκαιρία να φέρει το σκορ στα ίσια. Ο Μπουόλι γύρισε προς το πέναλτι, ο Μπουκουβάλας με βολ πλανέ έστειλε την μπάλα προς την εστία, αυτή κόντραρε σε αμυντικούς, στρώθηκε και πάλι στον αμυντικό των φιλοξενούμενων, όμως το σουτ που επιχείρησε από κοντά, αποκρούστηκε από πόδια αμυντικών.

Η Νίκη βρήκε ρυθμό μετά το 60’ στο δεύτερο μέρος και στο 61’ έφτασε μία ανάσα από το 2-0. Ο Ολαϊσόλα εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση αμυντικού της Βέροιας σε σέντρα του Μορέιρα, όμως από θέση τετ α τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαδόπουλο που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Ιωαννίδη.

Στο 66’ ήταν η σειρά του Ροχάνο να νικηθεί από τον Παπαδόπουλο, όταν σε σέντρα του Κριμιτζά, ο Αργεντινός πλάσαρε στη δεξιά γωνία της εστίας με τον πορτιέρε της Βέροιας να αποκρούει σωτήρια για την ομάδα του.

Η μπάλα παραλίγο να τιμωρήσει τους Βολιώτες, καθώς στο 71’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση. Κάθετη πάσα βρήκε εκτεθειμένη την άμυνα της Νίκης, με τον Μπουκουβάλα να σουτάρει από θέση μέσα αριστερά και την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 85’ η Βέροια βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά του Ιωάννου, σε σέντρα του Δεμηρτζόγλου από τα αριστερά. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με το τελικό αποτέλεσμα να αποτελεί μάθημα για τους γηπεδούχους που σπατάλησαν ένα τσουβάλι κλασικές ευκαιρίες.

Κίτρινες: Παναγιωτίδης (45’)

Νίκη Βόλου (Α. Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Δημητρίου, Τοπαλίδης, Δεληζήσης, Ανδρέου, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Γαβριηλίδης, Κάσσος, Μιράντα, Ροχάνο

2ο ημίχρονο: Μπουργάνης, Κάσσος (75’ Τόγιας), Γρομητσάρης, Ανδρέου (67’ Λογαράς), Αναστασίου, Μέτσε, Κριμιτζάς, Παναγιωτίδης (67’ Μπάλλας), Ολαϊσόλα, Μορέιρα, Ροχάνο (67’ Τζιώρας)

Βέροια (Κ. Ανυφαντάκης): Ιωαννίδης (57’ Παπαδόπουλος), Ντούμανης, Στίκας (79’ Σταμπουλίδης), Μαραγκός, Παπαχρήστος, Μασούρας (53’ Μπλέτσας), Βούζας, Ορφανίδης (57’ Κατσούκης), Μπουόλι (67’ Ιωάννου), Μπελεβώνης (63’ Δεμηρτζόγλου), Μπουκουβάλας

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις