«Έχασα τον σύζυγό μου, μου παίρνουν το σπίτι, αδιαφορεί ο Ηρακλής»

Η χήρα του πρώην διοικητικού παράγοντα των «κυανόλευκων» μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από την Εφορία λόγω της εμπλοκής του συζύγου της στα διοικητικά της ΠΑΕ Ηρακλής.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Αφού πέθανε ο σύζυγος μου, υπήρχε ένας τραπεζικός του λογαριασμός δεσμευμένος από το ΙΚΑ για χρέη της ΠΑΕ Ηρακλής.

Όταν χρειάστηκα χρήματα γιατί είχα οικονομικά προβλήματα, πήγα στην τράπεζα και μου είπαν ότι υπάρχει δέσμευση από το ΙΚΑ στο οποίο τα χρήματα πρέπει να δοθούν με δίγραμμη επιταγή. Ενημέρωσα την ΠΑΕ για το θέμα, είναι ποσό 3000 ευρώ, τα οποία θα πληρώσω εγώ με χρήματα του συζύγου μου. Μου είπαν «ΟΚ, πήγαινε και θα το κανονίσουμε».

Αυτό έγινε τον Νοέμβριο. Από τότε προσπαθώ να επικοινωνήσω με την ΠΑΕ, δεν μου σηκώνουν τα τηλέφωνα, δεν απαντούν στα μηνύματα.

Το ποσό ήταν 6000 ευρώ, τα μισά μπορούσα να τα πάρω ως συνδικαιούχος αλλά το υπόλοιπο έπρεπε να καταβληθεί στο ΙΚΑ. Ενημέρωσα την ΠΑΕ και ήμουν σίγουρη ότι θα το τακτοποιούσαν. Πήγα στο ΙΚΑ και πλήρωσα δυο δόσεις, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, για λογαριασμό του Ηρακλή. Μου είπαν ότι υπάρχει οικονομική στενότητα, θα κάνω υπομονή και θα περιμένω. Από τέλη Ιανουάριου, φτάσαμε Απρίλιο. Δεν είναι το θέμα των χρήματων, είναι η αδιαφορία. Με το θάνατο του συζύγου μου εκτός της θλίψης μου, έμεινα μόνη μου να μεγαλώνω το παιδί μας. Έχω ένα σωρό προβλήματα που παρουσιάζονται καθημερινά και είναι συνδεδεμένα με την ΠΑΕ. Αυτή τη στιγμή, το σπίτι που μένουμε επειδή είναι στο όνομα του συζύγου μου και πρέπει να γίνει αποδοχή κληρονομιάς, το παιδί μου δεν θα μπορέσει να πάρει το σπίτι του πατέρα του γιατί η Εφορία μου είπε ότι θα το υποθηκεύσει, γιατί ο σύζυγός μου είναι συνυπεύθυνος για τα χρέη της ΠΑΕ.

Ο σύζυγός μου έδωσε τα πάντα για αυτήν την ομάδα και το πλήρωσε με τη ζωή του. Άφησε πίσω του ένα παιδί με ένα σωρό προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσω. Όσο ήταν πρόεδρος στον Ηρακλή, δέχθηκε φοβερό πόλεμο και κυνηγητό, και όλα αυτά ίσως αυτό του προξένησαν ενδεχομένως το πρόβλημα στην υγεία του και του στοίχισαν τη ζωή του.

Το παιδί έχασε τον πατέρα του στα 12, του είχε μεγάλη αδυναμία και δεν είναι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Εγώ δεν μπορώ να σταθώ υπό αυτές τις συνθήκες στο παιδί μου. Είναι ένα ποσό που το έχω ανάγκη. Δε ζητάω ελεημοσύνη από την ΠΑΕ, είναι χρήματα που πληρώθηκαν από λογαριασμό του νεκρού Θεόδωρου Παπαδόπουλου. Είναι ζήτημα ηθικής.

Για το αν αντιμετωπίζει περαιτέρω προβλήματα περιουσία του συζύγου της: «Όχι, με την ακίνητη περιουσία του συζύγου μου δε θέλω να σκεφτώ ότι μπορεί να έχω πρόβλημα εγώ και το παιδί μου».

Γιατί δεν πηγαίνει ή ίδια στα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής: «Έχω μιλήσει δυο φορές με τον κ. Παπαθανασάκη, αρχές Ιανουαρίου και μου υποσχέθηκε ότι τέλη Ιανουαρίου, θα μου έδινε τα χρήματα. Θα ήθελα και μια συνάντηση μαζί του ώστε να ενημερωθώ τι γίνεται στην ΠΑΕ με τις οφειλές που υπάρχουν στο όνομα του. Πρέπει να προστατέψω το παιδί μου. Περιμένω τηλεφώνημα, δεν έχω πρόβλημα να έρθω στη Θεσσαλονίκη.

Για το αν γνωρίζει το ύψος του χρέους για το σπίτι της: «Δεν έχω καθαρή εικόνα των οφειλών. Έχω κάνει αίτηση αλλά δεν έχω πάρει ακόμα το χαρτί από την Εφορία».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις