Στον Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου ο ΣΔΥ Βόλου

Ο παλαιότερος αγώνας ορεινού τρεξίματος, ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου, έγινε για πρώτη το 1986 από τον ΕΟΣ Θεσσαλονίκης, και αποτέλεσε την απαρχή του επιτεύγματος που έχει πετύχει σήμερα από το δρομικό κίνημα, με εκατοντάδες αγώνες trail που γίνονται κάθε χρόνο σε όλα τα βουνά της χώρας μας.

Σε εκείνο τον αγώνα είχαν τρέξει Βολιώτες δρομείς και συνέχισαν να κάνουν το ίδιο κάθε χρόνο, επίσημα και ως Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου από το 1989 με την ίδρυση του ιστορικού σωματείου. Στον Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου έχουν τρέξει κατά καιρούς τα περισσότερα από τα πιο παλιά μέλη του συλλόγου, όπως ο αείμνηστος παλιός πρόεδρος του ΣΔΥΒ Δημήτρης Κοντογιάννης, ο Γιώργος Γκαβαρδίνας ο οποίος σε 2 μήνες στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας θα συμπληρώσει 50 Μαραθώνιους, ο Στέργιος Χύτας, ο Παντελής Σάμιος, ο Θεόδωρος Στόρτος, ο Μιχάλης Άκερμαν, ο Ηλίας Πατσαρούχας, ο Κώστας Τσουράπας, ο Χάρης Ακρίβος, ο Γρηγόρης Χαρακόπουλος, ο Γιώργος Λάσκος, ο Οδυσσέας Μιχαλόπουλος, ο Θανάσης Κοντογιάννης, ο Κώστας Παλάντζας, ο Σεραφείμ Τσαμασιώτης και πάρα πολλοί ακόμη. Το 2012 νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Σπαρταθλητής του ΣΔΥΒ Νίκος Σιδηρόπουλος. Το 2018 νικήτρια στη γενική κατάταξη γυναικών στέφθηκε η δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Μάρθα Ξηροφώτου.

Τα νεότερα αλλά και τα παλιά στελέχη του ΣΔΥ Βόλου συνεχίζουν να δίνουν το παρόν στη διοργάνωση, έτσι στον 34ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου που έγινε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου αρκετά μέλη του ΣΔΥΒ έτρεξαν τον αγώνα, είτε για πρώτη φορά, είτε για πολλοστή.

Ο Νίκος Σιδηρόπουλος συνεχίζοντας τις σταθερές εμφανίσεις κατέλαβε την 17η θέση με χρόνο 6 ώρες. 09:07. Ο Θανάσης Κοντογιάννης ακολούθησε 28ος με 6:36:59.

55ος ήταν ο Κωνσταντίνος Χαρντ (7:29:22), ενώ 78ος ήταν ο Κώστας Πολίτης με 8:06:31.

Στη θέση 118 τερμάτισε ο Σεραφείμ Τσαμασιώτης 9:02:51, στην 145η ο Ζήνωνας Λουλούδης 9:39:10. 156ος ο Αλέξανδρος Τσιγάρας 9:52:42, 177ος ο Γιώργος Τσοκάνης 10:31:58.

Δεν τερμάτισαν ο Χριστόφορος Βάτσας και η Λίνα Παπακυριαζή. Η Λένα Ταμπούρη ακολούθησε την αποστολή και προπονήθηκε σε μέρος της διαδρομής.

Οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου την ίδια ημέρα έτρεξαν και σε άλλες διοργανώσεις. Ο Ορεινός Αγώνας 1ο Apostolos Silas Trail Adventure έγινε σε μια διαδρομή με εναλλαγή θέας της Καβάλας και του κάμπου των Φιλίππων. Ο Ντίνος Πεταλωτής τερμάτισε 122ος τα 22 χιλιόμετρα με 3 ώρες 23:01, ενώ η Φανή Χασιώτη ακολούθησε τους τελευταίους δρομείς για λογαριασμό της διοργάνωσης. Ο Αμβρόσιος Δημητριάδης πήρε την 80η θέση στα 5χλμ με 40’41.

Στον 13ο Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου ΔΕΗ Μνήμες Λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα, 5ος τερμάτισε στα 10 χιλιόμετρα ο Στέφανος Κουνέλης με 41:37. Στα 5χλμ την 4η θέση πήρε με 20:34 ο Γιάννης Ζήσης, ενώ 18ος ήταν ο Απόστολος Σαρίδης (23:41).

Στην ποδηλατική Ανάβαση Κάτω Ολύμπου αγωνίστηκε εξάλλου ο Μάριος Αδαλόγλου.

Τα άλλα νέα του ΣΔΥ Βόλου

Κάθε Τετάρτη από τις 20.00 ως 21.00 γίνεται στο στάδιο ΕΑΚ Βόλου η συνάντηση των μελών του ΣΔΥΒ για τις εγγραφές για τους προσεχείς αγώνες, για εγγραφές νέων μελών, και για κάθε θέμα του συλλόγου. Για όλα τα θέματα τα μέλη του ΣΔΥΒ μπορούν επίσης καθημερινά να επικοινωνούν με τον σύλλογο, με το ΔΣ, ή με τον Κ. Παλάντζα στο 6993953012. Οι εγγραφές άνοιξαν για μία ακόμη διοργάνωση, τον 6ο Αγώνα Δρόμου Αλμυρού «Almyros City – Zerelia Lakes» που θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου με αποστάσεις 20,1 και 6χλμ. Ο ΣΔΥΒ κάνει για τα μέλη εγγραφές με τον προαναφερόμενο τρόπο στις συναντήσεις, ενώ προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, πληρωμές γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Επίσης κρατείται λίστα εθελοντισμού για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας : οι δρομείς που θα τρέξουν στους αγώνες της Κυριακής, μπορούν να είναι εθελοντές στους αγώνες του Σαββάτου, και το αντίστροφο.

Τονίζεται ότι οι εγγραφές για τον 10ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνονται την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου. Επίσης λήγουν οι εγγραφές για τον αγώνα Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου 2022, και για τον 9ο Αχίλλειο Άθλο Φαρσάλων.

Κάθε Δευτέρα γίνονται επίσης οι ομαδικές προπονήσεις των μελών του ΣΔΥ Βόλου, με ελεύθερη συμμετοχή και μπορεί καθένας να δίνει το παρόν, ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος του συλλόγου. Οι προπονήσεις γίνονται σε στυλ παρέας, και κάθε συμμετέχοντας είναι υπεύθυνος για την πορεία και για την τροφοδοσία του. Για όλο τον Σεπτέμβριο η νέα ώρα εκκίνησης είναι στις 19.00. Η συνάντηση πραγματοποιείται έξω από την εκκλησία Παναγία “Τρύπα” στις Πλάκες, και το τρέξιμο γίνεται προς την παραλία Βόλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις