Μπαλτάκος: «Η ΕΠΟ δεν θα ανέχεται, θα πράττει αυτό που λέει η FIFA»

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την τοξικότητα που υπάρχει: «Υπάρχει μια ανεξήγητη τοξικότητα. Μια καχυποψία που υπερβαίνει τη λογική του μέσου ανθρώπου. Ο κόσμος δεν θα πρέπει να ασχολείται με αυτό. Στην Ελλάδα, οι διαιτητές είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να κάνουν λάθος. Αν κάνουν λάθος, λένε ότι είναι του ενός ή του άλλου. Οι γιατροί λένε πως όσο χρονικό διάστημα διαρκεί μια νόσος άλλο τόσο διάστημα θέλει η αποθεραπεία της. Για κάτι χρόνιο, θέλει χρόνο να βγάλεις την καχυποψία από τον κόσμο. Ο διαιτητής δικαιούται να κάνει λάθη και το VAR μας βοηθά να τα διορθώσουμε».

Για τον τρόπο αντιμετώπισης: «Η ΚΕΔ, με βάση την ολιστική μελέτη, είναι ανεξάρτητη, αλλά αυτό περνάει από όλους απαρατήρητο. Η ΕΠΟ δεν έχει καμία δυνατότητα να παρέμβει στην ΚΕΔ. Οι ομάδες που επιτίθενται για τη διαιτησία είναι εκείνες που υπέγραψαν την ολιστική μελέτη. Τι άλλο να σας πω;»

Για την κόντρα Superleague – ΕΠΟ: «Η κόντρα, για να υπάρξει, χρειάζεται δυο. Εμείς δεν απαντάμε, δεν έχουμε κόντρες. Ένα μέλος της ΕΠΟ μπορεί να κάνει όσες κόντρες θέλει. Η ΕΠΟ δεν κάνει κόντρα με τα μέλη της, και μέλος της είναι και η Superleague».

Για το πού αποσκοπεί αυτή η κόντρα: «Ρωτήστε αυτούς που ξεκινούν την κόντρα και όχι εμένα ή την ΕΠΟ… Όποιες και να είναι οι κατηγορίες, εμείς θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας. Ενίσχυση των εθνικών ομάδων, και προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού».

Για την επαγγελματική διαιτησία: «Ωραία. Ας γίνει η διαιτησία επαγγελματική σε τρεις μήνες. Ποιοι θα είναι διαιτητές; Δε θα είναι οι τωρινοί; Δηλαδή πχ ο Σιδηρόπουλος αν γίνει επαγγελματίας θα είναι καλός μόλις γίνει επαγγελματίας και τώρα δεν είναι καλός; Η ΕΠΟ δεν θα ανέχεται. Η ΕΠΟ θα πράττει. Θα πράττει αυτό που λέει η FIFA».

Γιατί άλλαξε ο Σιδηρόπουλος: «Γιατί το ζήτησαν όλες οι ομάδες. Υπήρξε αντίδραση και αποφασίσαμε να παρέμβουμε και να ζητήσουμε από τον κ. Μπενετ να προχωρήσει σε αλλαγή. Τη ζητήσαμε και έγινε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις