Προβλημάτισε η Νίκη στην πρώτη φιλική της ήττα από την ΑΕΛ

Την πρώτη της ήττα στα φιλικά προετοιμασίας γνώρισε η Νίκη Βόλου. Η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και πέρασε νικηφόρα από τη Νεάπολη, πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Πρωταγωνιστής για τους βυσσινί ο Κώστας Παπαγεωργίου που άνοιξε το σκορ στο 14’ και διαμόρφωσε το τελικό 0-2, στο 19’. Η Νίκη προβλημάτισε με την απόδοσή της και ειδικά στον ανασταλτικό της τομέα, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να σημειώσουν δύο τέρματα και να απειλήσουν αρκετές φορές από λάθη στην αμυντική λειτουργία. Στην επίθεση έμεινε «άσφαιρη» παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε, προβληματίζοντας τον κόσμο που παρακολούθησε το ματς από το γήπεδο και τη διαδικτυακή μετάδοση του αγώνα.

Ουσιαστική η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε τις μισές από τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο μέρος, η Νίκη καμία και φυσιολογικά το σκορ έγραφε 0-2 όταν οι δύο ομάδες αποχώρησαν για τα αποδυτήρια.  Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο όσον αφορά την κατοχή, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επικίνδυνοι επιθετικά, εκθέτοντας την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων.  Η Νίκη είχε δοκάρι στο 17’ για να κάνει το 1-1 με τον Ροχάνο, στην πιο σημαντική της ευκαιρία.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους στο 4ο λεπτό, όταν ο Κάσσος συνέκλινε από δεξιά προς τα αριστερά και παράλληλα από τη μεγάλη περιοχή, σούταρε με το αριστερό, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Θεοδωρόπουλου.

Στη συνέχεια η ΑΕΛ πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ήλεγξε τον χώρο της μεσαίας γραμμής και στο 14’ άνοιξε το σκορ. Ο Μιλτιάδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Κώστα Παπαγεωργίου να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με σουτ στην κίνηση.

Στο 17’ η Νίκη άγγιξε την ισοφάριση με τον Ροχάνο να στέλνει με κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι, μετά την εκτέλεση φάουλ του Μιράντα. Στη συνέχεια της φάσης ο Ηλιάδης απομάκρυνε πάνω στην γραμμή πριν προλάβει κάποιος παίκτης της Νίκης να την σπρώξει στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΛ πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Στην κόντρα επίθεση και από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, ο Κώστας Παπαγεωργίου με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπάγιτς.

Ο Θεοδωρόπουλος κράτησε την εστία του ανέπαφη στο 40’ όταν ο Μιράντα έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Ανδρέου, με την κεφαλιά του αμυντικού της Νίκης να εξουδετερώνει ο πορτιέρε των βυσσινί.

Η ΑΕΛ δημιούργησε τις προϋποθέσεις και για τρίτο τέρμα στο 43’, ο Πεντρόσο βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από πλάγια θέση, με τον Μπάγιτς να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον Κούστα, ο οποίος σούταρε με τη μία δυνατά προς την εστία με τον πορτιέρε της Νίκης να σώζει και πάλι. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Δεν άλλαξε τίποτα στην επανάληψη

Με ευκαιρία για την ΑΕΛ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Τοπαλίδης έπιασε αέρα στο διώξιμο με τακουνάκι που επιχείρησε, ο Πεντρόσο βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Μπουργάνης αποσόβησε το γκολ, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 52’ ο Γρομητσάρης αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο, με τον Παύλο Λογαρά να παίρνει τη θέση του, στο κέντρο της άμυνας.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Σιαφά έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο Τοπαλίδης γέμισε από τα δεξιά, ο υψηλόσωμος επιθετικός της Νίκης κατέβασε όμορφα και με γυριστό σουτ από πλάγια θέση υποχρέωσε τον Σουλούκο σε σωτήρια απόκρουση.

Η Νίκη σπατάλησε ακόμη μία ευκαιρία για να μειώσει στο 62’. Ο Κριμιτζάς έβγαλε κάθετα στον Κάσσο, το σουτ όμως του μέσου της Νίκης από πλεονεκτική θέση, κατέληξε άουτ.

Στο 78’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως το πλασέ του Ολαϊσόλα στην παράλληλη, συρτή σέντρα του Μορέιρα, ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Σουλούκος.

Με τη Νίκη να προσπαθεί να μειώσει κα την ΑΕΛ να θέλει να παίξει στην κόντρα, συνεχίστηκε το παιχνίδι μέχρι και το φινάλε. Την τελευταία ευκαιρία να πετύχουν έστω κι ένα γκολ οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη τη σπατάλησαν στο 86’. Ο Ολαϊσόλα γέμισε με φάουλ, με τον Παύλο Λογαρά από τα δύο μέτρα να μην μπορεί να νικήσει τον Σουλούκο.

Νίκη Βόλου: Μπάγιτς,Τοπαλίδης, Αναστασίου, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Γαβρηιλίδης, Κάσσος, Μιράντα, Ροχάνο

Μπουργάνης, Τοπαλίδης, Δημητρίου, Δεληζήσης, Γρομητσάρης (55’ Λογαράς), Κυριακίδης (62’ Μέτσε), Παναγιωτίδης (62’ Κριμιτζάς), Τσουκαλάς (81’ Μπάλλας), Κάσσος, Μορέιρα, Σιαφά (76’ Τζιώρας)

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος (46’ Σουλούκος), Θ. Παπαγεωργίου (46’ Καλουτσικίδης), Κοσονού, Ηλιάδης (79’ Γκοτζαμανίδης), Μαξιμένκο, Θωμαΐδης (72’ Γαρουφαλιάς), Κ. Παπαγεωργίου (72’ Ραμίρες), Μιλτιάδης (46’ Πλέγας, 79’ Γλυνός), Τσουμάνης (46’ Νικολιάς), Πεντρόσο (72’ Μαυριάς), Κούστα (46’ Όγκμποε)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις