Βοσνιάδης: «Ως προπονητής ξέρω πως θα πάει η ομάδα…»


Μοιράσου το άρθρο

Ήρεμος και σίγουρος για τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας, παρά την κακή εικόνα και την ήττα στο φιλικό με την ΑΕΛ, ήταν ο Αλέκος Βοσνιάδης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου τόνισε πως οι αντίπαλοι αντιμετώπισαν το παιχνίδι με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα ενώ αντίθετα οι παίκτες του με τη χαλαρότητα ενός φιλικού αγώνα. Ο κ. Βοσνιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως όταν θα αρχίσει να χτίζεται η εντεκάδα, η ομάδα θα βρει ρυθμό και θα παρουσιαστεί όπως πρέπει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέκου Βοσνιάδη, όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Ένα φιλικό παιχνίδι στο οποίο ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς. Με τα προηγούμενα αποτελέσματά του συσπειρώθηκε, συγκεντρώθηκε, ήρθε αποφασισμένος. Τον βρήκαμε σε επίπεδο ομάδας σαν να παίζει πρωτάθλημα και μπράβο του. Αντέδρασαν σωστά. Εμείς έχουμε ακόμη τη χαλαρότητα των φιλικών παιχνιδιών. Οι αντίπαλοί μας ήταν πνευματικά πιο προετοιμασμένοι από εμάς. Ήταν πρώτοι στις μονομαχίες, όταν χρειάζονταν η μπάλα να φύγει, έφευγε με τον τρόπο που έπρεπε.

Σήμερα, επειδή μας είχαν δει σε προηγούμενα παιχνίδια, επιλέξανε να μην πρεσάρουν ψηλά, να παίξουν γρήγορα στην πλάτη της άμυνας, φάγαμε γρήγορα δύο τέτοια γκολ, το ένα πίσω απ’ το άλλο, με τον ίδιο τρόπο. Δεν αμυνθήκαμε καλά και δεν ήμασταν ψύχραιμοι. Όταν το παιχνίδι στράβωσε δεν αντιδράσαμε καλά… Όλα αυτά είναι μαθήματα που πρέπει να πάρουμε κι ας έχει ένα μήνα ακόμη να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θα τα βρούμε μπροστά μας. Εννοείται άλλο τα φιλικά παιχνίδια, άλλο τα επίσημα. Είμαστε ακόμη σε φάση που αλλάζουμε τις εντεκάδες, δίνουμε τον ίδιο χρόνο, προσπαθούμε να γεμίσουμε όλα τα παιδιά από χρόνο συμμετοχής. Εννοείται ότι θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, αλλά κι όταν δεν τα κερδίζουμε  πρέπει να αποκτήσουμε κάποιο κέρδος, βλέποντας τα λάθη μας και τι δεν πρέπει να κάνουμε ώστε να μην είμαστε εύκολη λεία στον αντίπαλο.

Εννοείται ότι δεν θα είναι τίποτα εύκολο για εμάς. Τα αποτελέσματα πρέπει να δίνεις μάχη για να τα κερδίζεις. Και θα προετοιμαστούμε και θα προσαρμοστούμε και θα διεκδικήσουμε ότι μπορούμε».

Για Σιαφά και Τσουκαλά:

«Είκοσι με εικοσιπέντε λεπτά είχαμε επιλέξει με τους γιατρούς να μπουν Σιαφά και Τσουκαλάς ώστε να μην τους φορτώσουμε. Υπήρξαν κι άλλα παιδιά που έπρεπε να βγουν λίγο πιο νωρίς, λόγω μικροτραυματισμών. Προσπαθούμε να δώσουμε χρόνο στους παίκτες που έλειπαν. Σίγουρα φαίνονται ότι είναι πίσω. Κυρίως ο Σιαφά γιατί ταλαιπωρήθηκε. Νομίζω ο Σταύρος Τσουκαλάς έχει την εμπειρία να επανέρθει γρήγορα. Κάποια στιγμή είναι σημαντικό να γυρίσει το μυαλό μας στα παιχνίδια και να μην έχουμε αυτή τη χαλαρότητα των φιλικών. Παιχνίδι με παιχνίδι αυτό θα επιτευχθεί, ας το έχουμε στο μυαλό μας».

Για τον τραυματισμό του Γρομητσάρη:

«Διάστρεμμα. Γύρισε το πόδι του, να δούμε… θα κάνουμε τα απαραίτητα και θα δούμε. Μακάρι να μην χρειαστεί χρόνος να είναι το παιδί όπως πρέπει. Αλλά αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αναγκαστικά τέτοια πράγματα θα υπάρχουν».

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι παίζω μόνο επιθετικά»

«Μάχη κάθε μέρα να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που μας παρουσιάζονται και το κυριότερο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι ομάδα χωρίς διάθεση να αμυνθεί και να δει ίδια όλα τα παιχνίδια, θα το βρίσκει μπροστά της και θα έχει πρόβλημα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι παίζω μόνο επιθετικά. Ποδόσφαιρο είναι χάνω τη μπάλα, δίνω μάχες, είμαι οργανωμένος, είμαι τακτικά όπως πρέπει. Σιγά σιγά πλησιάζοντας στο πρωτάθλημα θα αποκτήσουμε κι αυτό. Από το χαλαρό φιλικό σε επίσημα παιχνίδια και καλύτερες συμπεριφορές».

«Ως προπονητής ξέρω πως θα πάει η ομάδα…»

«Όταν δίνεις στον αντίπαλο την δυνατότητα εύκολα να μεταφέρει το παιχνίδι στην πλάτη της άμυνάς σου, είναι φυσιολογικό να φας δυο τέρματα. Και ο αντίπαλος είναι καλός, δεν είναι κανένας τυχαίος.

Σε σχέση με το παιχνίδι με τη Βέροια και την υπεροχή είχαμε και την διάθεση είχαμε και να αμυνθούμε σωστά προσέχαμε, αλλά εκεί κάναμε άλλα πράγματα. Εκεί έπρεπε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι και να μην δεχθούμε το γκολ στο τέλος. Είναι ένα παιχνίδι που δεν μας πείραξε η ισοπαλία αλλά αυτά είναι πράγματα που πρέπει να αποφύγουμε γιατί αργότερα θα καίνε και θα πειράζουν πολύ.

Λέω και πάλι πως όταν βγει η “χρυσή” εντεκάδα, γιατί ως προπονητής ξέρω πως θα πάει η ομάδα… Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει να δίνουμε χρόνους, να παίζουν όλοι, ώστε να έχουμε περισσότερες επιλογές σε καλή κατάσταση. Αν επιδιώξεις να κερδίσεις τα παιχνίδια πραγματικά τα αντιμετωπίζεις τελείως διαφορετικά. Αυτή την περίοδο έχουμε επιλέξει να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα να μειώνουμε τα λάθη μας, να δίνουμε χρόνους και κάποια στιγμή να είμαστε όπως πρέπει».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις