Η Σοφία Δαλίδου του ΟΕΑ ΝΑΒ υποψήφια καλύτερη Ευρωπαία Νέα Αθλήτρια για το 2022

Ανάμεσα στις καλύτερες νέες Ευρωπαίες αθλήτριες για το 2022 “φιγουράρει” η Σοφία Δαλίδου, του ΟΕΑ ΝΑΒ. Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια κωπηλασίας κατέκτησε δυο χρυσά μετάλλια, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων 2022 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της και με παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτές οι επιτυχίες της, την συμπεριέλαβαν στους τοπ Νέους Ευρωπαίους αθλητές.

Αναλυτικά ο ΟΕΑ ΝΑΒ για την αθλήτριά του:

“Μεγάλη τιμή για την Σοφία!

Μεγάλη τιμή για όλους μας!

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πρότεινε την Σοφία Δαλίδου για την υποψηφιότητα του καλύτερου Ευρωπαίου Νέου Αθλητή για το έτος 2022!

Με επιστολή της η Ε.Ο.Ε. προς την ΕΚΟΦΝΣ, ενημερώνει ότι η πρωταθλήτριά μας η Σοφία Δαλίδου συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά για το βραβείο του Piotr Nurowski 2023 και προτείνεται,μετά από αξιολόγηση, για την διεκδίκηση του τίτλου της καλύτερης αθλήτριας στην Ευρώπη το 2022!

Το Βραβείο Piotr Nurowski απονέμεται κάθε χρόνο σε νέους ανερχόμενους αθλητές -τριες, όχι μεγαλύτεροι από 18 χρονών, που έχουν εξαιρετικές επιδόσεις στον αθλητισμό και ταυτόχρονα η συμπεριφορά τους μέσα και έξω από τον αθλητικό χώρο είναι παραδειγματική!

Η Σοφία Δαλίδου κατέκτησε δυο χρυσά μετάλλια, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων 2022 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της και με παγκόσμιο ρεκόρ.

Το βραβείο Piotr Nurowski έχει καθιερωθεί από το 2011 στην μνήμη του προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής της Πολωνίας ,πρώην τενίστα ,ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε αεροπορικό δυστύχημα . Από το 2011 δυο αθλητές -τριες ,ένας από τα θερινά και ένας από τα χειμερινά αθλήματα βραβεύονται και λαμβάνουν χρηματικό έπαθλο.

Η τιμή είναι μεγάλη για τον Όμιλό μας , οι προπονητές και όλοι μας αναμένουμε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τον Νοέμβριο και ευχόμαστε καλή επιτυχία και πάντα επιτυχίες στην Σοφία Δαλίδου!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις