Κόντρα ΑΕΚ – Ολυμπιακού για τον «αρχιδιαιτητή της Αιγύπτου»

Στο ΔΣ της Λίγκας, ο CEO της ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς απάντησε στον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με την ανακοίνωση της Super League εναντίον την ΠΑΕ ΑΕΚ, χαρακτηρίζοντας την «unfair» με τον τρόπο που έγινε. Τι ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης για Κλάτενμπεργκ και Μπένετ.

Διοικητικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβε χώρα την Τρίτη στη Super League με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργο Κοσμά να έχει αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Super League εναντίον της Ένωσης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρχικά ανέφερε ότι είναι προσωπικές του ανακοινώσεις, που φέρουν την υπογραφή του. Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ απάντησε λέγοντας πως και οι δύο ανακοινώσεις είναι ανυπόγραφες για να του απαντήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης ότι από αβλεψία παραλήφθηκε η υπογραφή του.

Ο Γιώργος Κοσμάς απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Λίγκας τόνισε: «Αν η ανακοίνωση έφερε προσωπικά την υπογραφή σας, τότε ενδεχομένως να μπορούσαμε να συζητήσουμε. Αλλά με τον τρόπο που έγινε πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου unfair. Το θέτω υπόψη όλων των μελών της Λίγκας και ζητάμε ψηφοφορία σε σχέση με το αν τέτοιου είδους μέθοδοι θα είναι από δω και πέρα ανεκτές. Αν θεωρείτε δηλαδή πως μπορεί από μόνος του ο πρόεδρος της Λίγκας να βγάζει ανακοινώσεις κατά ενός μέλους της, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά. Αν θεωρείτε πως αυτό μπορεί να γίνεται, να το πούμε τώρα να το ξέρουμε. Γιατί εδώ δεν μιλάμε για μια ανάρτηση για τα στατιστικά ενός αγώνα στο σάιτ της Λίγκας. Μιλάμε για ανακοίνωση εναντίον ΠΑΕ – μέλους του συνεταιρισμού. Ανακοίνωση που θα μπορούσε να είχε αναρτηθεί στο σάιτ του Ολυμπιακού με την υπογραφή σας, εφόσον ήταν προσωπική σας δήλωση. Και είναι αυτονόητο ότι για μια τέτοια κίνηση θα έπρεπε να έχει προηγηθεί ενημέρωση κι έγκριση από το σώμα. Να τοποθετηθούν όλοι, να ξέρουμε, να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του».

Έπειτα ο Γιώργος Κοσμάς, ως απάντηση στον Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος κάλεσε την ΑΕΚ να προσκομίσει στοιχεία για τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ανέφερε: «Δεν παίρνουμε ούτε εμείς λέξη απ’ όσα είπαμε. Ούτε θα μας υπαγορεύσει κανένας τι θα κάνουμε και τι δε θα κάνουμε. Για την ΑΕΚ δεν υπάρχει κανένας Κλάτενμπέργκ συνεργάτης της Λίγκας. Η ΑΕΚ θεωρεί παράνομη την πρόσληψη Κλάτενμπεργκ, δεν θα δώσει ποτέ ούτε ένα σεντ για την πληρωμή του. Δεν τον αναγνωρίζει, δεν τον εμπιστεύεται και δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει αξιόπιστη επαγγελματική διαιτησία με υπεύθυνο τον Κλάτενμπεργκ. Δεν έχουμε αλλάξει ποτέ την στάση μας σχετικά με την αξιοπιστία του, άλλοι ενδεχομένως να έχουν αλλάξει στάση σε σχέση με παλιότερες τοποθετήσεις τους… Δεν αναφερθήκαμε ποτέ σε όλους τους ξένους διαιτητές, αλλά σε συγκεκριμένους διαιτητές που θεωρούμε ότι είναι συνομιλητές του Κλάτενμπέργκ και που από πέρσι έρχονται συνεχώς στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι και ο Καμπάκοφ… Ο Κλάτενμπεργκ δεν χρειάζεται απολογητές και υπερασπιστές εδώ μέσα. Αν θέλει να τοποθετηθεί ο αρχιδιαιτητής της Αιγύπτου, μπορεί να το κάνει μέσω του γραφείου τύπου της ομοσπονδίας της Αιγύπτου, δεν χρειάζεται εγχώριο γραφείου τύπου».

Στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στο θέμα του ορισμού του Βούλγαρου ρέφερι Καμπάκοφ στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, με τον Γιώργο Κοσμά να απαντά στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η ΑΕΚ δεν θα πρέπει να εμπιστεύεται ούτε τον Μπένετ έπειτα από τον συγκεκριμένο ορισμό: «Ο ορισμός Καμπάκοφ έγινε σε συνθήκες χρονικής πίεσης μετά την υπόθεση Σιδηρόπουλου. Ήταν προφανώς ο πρώτος διαθέσιμος που βρήκε ο κύριος Μπένετ λίγες ώρες πριν το ματς. Ήταν προφανώς λανθασμένος ορισμός δεδομένων των περσινών εμφανίσεων του Καμπάκοφ. Αν ο κύριος Μπένετ επαναλάβει τέτοιου είδους ορισμό σαν του Καμπάκοφ, τότε θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας κι από αυτόν».

Τέλος, όταν ο Γιώργος Κοσμάς κλήθηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να αναφέρει και τα άλλα ονόματα διαιτητών – συνομιλητών του Κλάτενμπεργκ, απάντησε: «Θα πούμε αυτό που θέλουμε όποτε εμείς το αποφασίσουμε. Πείτε μας ποιοι διαιτητές σας ενδιαφέρουν… Εμείς δεν αναφερθήκαμε σε όλους τους ξένους διαιτητές, αλλά σε συγκεκριμένους που συνήθιζε να καλεί και να ξανακαλεί ο Κλάτενμπεργκ».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τοποθετήθηκε απέναντι στον Γιώργο Κοσμά της ΑΕΚ για τους Καμπάκοφ και Μπένετ και ζήτησε καταγγελία με συγκεκριμένα ονόματα διαιτητών.

Τονίστηκε από την πλευρά του πως «δεν πρέπει να παίρνει η… μπάλα όλους τους ξένους διαιτητές. Σας ρωτάω λοιπόν: Τον κύριο Καμπάκοφ, ποιός τον όρισε; Ο κύριος Κλάτενμπεργκ ή ο κύριος Μπένετ;» για να ρωτήσει μετά αν ο Μπένετ είναι σε παρέα ή στην… παράγκα όπως καταγγέλεται από την ΑΕΚ.

Ο Κοσμάς διευκρίνισε από την πλευρά του πως ο Κλάτενμπεργκ έχει ορίσει πολλές φορές τον συγκεκριμένο διαιτητή (Καμπάκοφ) και πως ο Μπένετ θα κριθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν, με τον Μαρινάκη να του ζητά ξανά ονόματα διαιτητών που μπορεί να θεωρούνται ή να είναι διεφθαρμένοι.

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις