Εϊνταν Κοξ: Ο δεκάχρονος δρομέας των δύο παγκοσμίων ρεκόρ

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε ο Απρίλιος για τον Εϊνταν Κοξ, καθώς το περασμένο Σάββατο (02/04) έγινε ο γρηγορότερος 10χρονος όλων των εποχών στα 5 χιλιόμετρα, καθώς σε αγώνα δρόμου στο Κόνκορντ του Νιου Χαμσάιρ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ που κρατούσε από το 2000 ο Ουίλιαμ Πλούμα! Συγκεκριμένα, ο μικρός Εϊνταν τερμάτισε…

…σε χρόνο 17 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα, βελτιώνοντας το σχετικό ρεκόρ κατά 24 δευτερόλεπτα.
Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πιτσιρικάς από τις ΗΠΑ ξεχώρισε για τις επιδόσεις του στο τρέξιμο, καθώς πριν από έναν χρόνο στην ίδια κούρσα είχε κάνει πάλι παγκόσμιο ρεκόρ (18:03) στην σχετική ηλικία (9 ετών).
Πάντως, ο Εϊνταν έμαθε καθυστερημένα για το ρεκόρ που πέτυχε, καθώς οι γονείς του δεν θέλουν να σκέφτεται χρόνους και ρεκόρ, αλλά να απολαμβάνει το τρέξιμο και γενικότερα την άθληση.
«Δεν θέλουμε να τον πιέζουμε. Είναι 10 χρονών και πρέπει να απολαμβάνει τη ζωή του. Το σημαντικότερο πράγμα γι’ αυτόν είναι να τρέχει, να παίζει μπάσκετ, να κάνει τα μαθήματά του, να παίζει με τους φίλους του και να παρακολουθεί τους αγώνες των Μπόστον Σέλτικς», δήλωσε ο πατέρας του Εϊνταν, Τιμ Κοξ, ο οποίος ξεχώρισε με τις επιδόσεις του στο τρέξιμο τόσο στο λύκειο όσο και στο κολέγιο.
Ετσι, ο Εϊνταν συνεχίζει με τον καλύτερο τρόπο την αθλητική παράδοση της οικογένειας Κοξ. Βλέπετε, η μητέρα του Τζεν ήταν πολύ καλή τενίστρια στο λύκειο, ενώ τα πήγαινε καλά και στο τρέξιμο, ενώ η αδερφή του Αντισον (13 ετών) είναι πρωταθλήτρια Νιου Χάμσαϊρ στους σχολικούς αγώνες τρεξίματος σε ανώμαλο δρόμο.
Πηγή: runnfun.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις