Λύγισε στην παράταση

Για να κερδίσεις χρειάζεσαι και τον παράγοντα τύχη, ειδικά σε αγώνες που κρίνονται στις λεπτομέρειες, και η Νίκη δεν την είχε στο ματς με τον Γ.Σ. Σοφάδων, όπου έχασε στην παράταση με σκορ 68-72. Για να πάει το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο χρειάστηκε ο Καλλιάρας των φιλοξενούμενων να ευστοχήσει σε κάτι σαν σουτ σε νεκρό χρόνο. Ακόμη και στην παράταση η Νίκη βρέθηκε μπροστά στο σκορ όμως η πίεση λύγισε τους παίκτες της, δίνοντας την ευκαιρία στον ΓΣ Σοφάδων να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγάλη έμφαση στην άμυνά τους ενώ στην επίθεση βάδιζαν πόντο-πόντο. Έτσι η λήξη της πρώτης περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με σκορ 13-12. Στο 2ο δεκάλεπτο η Νίκη μπήκε δυνατά και με επιθετική αιχμή τον Παναγιώτη Τσώλη, έδωσε την αίσθηση πως εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει το παιχνίδι. Όμως ο ΓΣ Σοφάδων με πρωταγωνιστή τον Καλλιάρα, κατάφερε κι έμεινε κοντά στο σκορ ώστε εκμεταλλευτεί την οποιαδήποτε κοιλιά που θα έκαναν οι παίκτες του Ανδρέα Τσιριγωτάκη. Έτσι οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια με τη Νίκη να προηγείται με 32-31.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν στην έναρξη της 3ης περιόδου και προηγήθηκαν με 36-42, με την απάντηση των γηπεδούχων να είναι άμεση φέρνοντας το ματς στα ίσα. Το 46-46 στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου αντικατοπτρίζει το χαρακτήρα του ντέρμπι και της μάχης πόντο με πόντο των δύο ομάδων. Η Νίκη κλώτσησε πολλές ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί από τον Καλλιάρα στο τελευταίο δέκατο του αγώνα, όταν το σουτ που επιχείρησε βρήκε στόχο και έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση. Εκεί που οι γηπεδούχοι πιο ψύχραιμοι κατάφεραν και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 68-72

Δεκάλεπτα: 13-12, 32-31, 46-46, 62-62 (κ.α.), 68-72

Νίκη Βόλου: Καραγιώργος 26 (5), Καραμανλής, Τοκατλίδης 7, Μαρπέτης, Μουχάρεμ, Χρηστομάνος, Τσαβές 3, Μαυροφώτης 1, Τσώλης 16 (1), Τάσος 15, Κέτουλας, Ξυπνητός.

ΓΣ Σοφάδων: Τσιαπούλας 5, Κόγιας 2, Μπιζιώτης 3, Παπαδημητρίου, Ψυχογυιός, Κοβάτσεβ 10, Ντουρβάς 7, Γκαντιάς 8, Μανόπουλος 12, Καλλιάρας 24, Παπαευαγγέλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις