«Ξεφτιλίζουν θεσμούς και πρόσωπα»


Μοιράσου το άρθρο

Για το θέμα του μητρώου της ΓΓΑ, της υπόθεσης “Αγροτικού Αστέρα – Παναδραμαϊκού” και το κλίμα που υπάρχει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με επίκεντρο τη διαιτησία, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και στο Θάνο Μπλούνα και υποστήριξε τα εξής:

Για τα σωματεία της Ένωσής του και το μητρώο της ΓΓΑ: “Aναβάλαμε τα πρωταθλήματά μας όπως και πολλές άλλες Ενώσεις. 133 σωματεία είναι ήδη εγγεγραμμένα. Τα 60 περίπου έχουν κάνει αίτηση και περίπου 15 δεν έχουν κάνει τίποτα και τα πιέζουμε να κάνουν. Από τα 133 έχουν κάνει επικαιροποίηση τα 94. Αν επιμείνει ο υφυπουργός θα πρέπει να παίξουν μόνο τα 94 και τα υπόλοιπα θα πρέπει να διαγραφούν. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο επιμένει ο υφυπουργός. Υπάρχουν σωματεία που έχουν κάνει αίτηση, αλλά ακόμη δεν έχουν ελεγχθεί. Γιατί αυτά τα σωματεία να μην παίξουν ποδόσφαιρο; Αν ξεκινούσαν τα πρωταθλήματα την περασμένη εβδομάδα αυτά τα σωματεία δεν θα μπορούσαν να αγωνιστούν. Για να μην έχουμε ανωμαλίες εμείς κι άλλες Ενώσεις αποφασίσαμε αναβολή.

Η παράταση θα ήταν λύση πρόσκαιρη. Το θέμα δεν είναι οι παρατάσεις. Το θέμα είναι η οριστική λύση για να μην τυραννιέται το ποδόσφαιρο από ανωμαλίες και αρρυθμίες. Δεν έχουν εξεταστεί οι ιδιομορφίες στις παραμεθώριες περιοχές. Το θέμα των προπονητών.

Η καλύτερη λύση είναι να αποδεχθούν τα σωματεία που έχουν κάνει αιτήσεις. Να μπορούν να παίξουν και να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις. Ένα σωματείο που δεν έπαιξε την προηγούμενη χρονιά δεν μπορεί να παίξει την επόμενη. Δεν το δέχεται το μητρώο. Πότε θα παίξει αυτό το το σωματείο; Eιναι πολλά τα τραγελαφικά του νόμου.

Για την υπόθεση “Αγροτικού Αστέρα – Πανδραμαϊκού”: Ακόμα ένα σημαντικό πρόβλημα που δημιούργησε ο νόμος που παρεμβαίνει τιμωρητικά στο αγωνιστικό κομμάτι. Σωστά έπαιξε ο Αγροτικός Αστέρας. Στη διάρκεια του πρωταθλήματος μπήκε στο μητρώο. Ο Αγροτικός Αστέρας βγήκε πρώτος και έρχεται μια άλλη ομάδα ενώ έχει τελειώσει η σεζόν και κάνει προσφυγή. Αυτό είναι unfair. Πάτησαν πάνω στο νόμο. Το Διαιτητικό Δικαστήριο, πάτησε κι αυτό πάνω στο νόμο και είπε ότι κακώς έπαιξε. Είναι πολύ αργά να γίνει μια ερασιτεχνική ομάδα επαγγελματική για να παίξει στη Super League 2. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ΕΠΟ δεν ξεκαθαρίζει κάτι. Γιατί να ανέβει ο Πανδραμαϊκός; Έπαιξε στα μπαράζ; Aυτός που θα έπρεπε να αναπληρώσει το Αγροτικό Αστέρα είναι μία από τις ομάδες του ειδικού πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι στο τέλος ο Αγροτικό Αστέρας θα δικαιωθεί. Η Γενική Συνέλευση θα αποφασίσει ποδοσφαιρικά.

Για τις αντιδράσεις και τις κόντρες που υπάρχουν με επίκεντρο τη διαιτησία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο: Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι στη χειρότερη στιγμή. Η τοξικότητα δεν ξεκινά από τη διαιτησία, αλλά από αυτούς που διοικούν τις ομάδες και έχουν μαζί τους τα ΜΜΕ. Για ποιο επαγγελματικό ποδόσφαιρο να μιλήσουμε; Γι’ αυτό που έχει τοξικότητα και δεν θέλει να υπακούσει σε κανονισμούς; Έχουμε και την παρέμβαση της πολιτείας με την επαγγελματική διαιτησία και στα οικονομικά της ομοσπονδίας. Υπάρχουν αλληλομαχαιρώματα μεταξύ των ομάδων. Υπάρχουν παιχνίδια εξουσίας. Δυστυχώς έχει πάρει κατήφορο, που δεν ξέρω αν έχει επιστροφή. Θα παίζουμε με τριτοκοσμικές χώρες ποδόσφαιρο. Να το δουν οι ιδιοκτήτες και να διασφαλίσουν τα μαγαζιά τους. Ευτυχώς που υπάρχουν οι Ενώσεις. Αν στην ΕΠΟ ήταν μόνο οι ομάδες θα είχαμε θύματα. Πρέπει να πάρουν χαμπάρι ότι την επαγγελματική διαιτησία θα την εκπονήσει η ΕΠΟ. Όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο. Με ποιους διαιτητές θα κάνουν επαγγελματική διαιτησία; M’ αυτούς που τους κάψανε τα σπίτια; Μ’ αυτούς που τους σπάσανε τα πόδια; M΄αυτούς που τους κάψανε τα μαγαζιά; Oι παράγοντες κάποιας ομάδα θέλανε διακοπή του πρωταθλήματος για μια κακή διαιτησία (σ.σ. εννοεί μάλλον για τον ορισμό του Σιδηρόπουλου στο Πναθηναϊκός – ΑΕΚ). Δεν τους είδα να λένε για διακοπεί το πρωτάθλημα οταν έφαγε ξύλο ο Τζήλος, όταν έκαψαν το σπίτι του Μπίκα και το φούρνο του Κωνσταντινέα, όταν πυροβολούσαν διαιτητές στα πόδια. Το πρόβλημα είναι αυτοί που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξεφτιλίζουν θεσμούς και πρόσωπα. Κάνουν παρεμβάσεις σε στιλ αλητείας. Είναι ποδόσφαιρο αυτό;

soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις