«Ο Κούτσιας πρέπει να παίξει βασικός»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Καστοριάς, Ηλίας Σολάκης, και μίλησε για το φιλικό με τον ΠΑΟΚ Β, την προσπάθεια που γίνεται στην Καστοριά για να επιστρέψει η ομάδα στις κορυφαίες κατηγορίες, σχολίασε το καινούριο γήπεδο της ΑΕΚ, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Γιώργο Κούτσια, τονίζοντας πως μπορεί να αφήσει εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για την ΑΕΚ που μπαίνει στο καινούριο της γήπεδο: «Σίγουρα όταν γίνονται τέτοια έργα, τότε είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, δείχνει πως υπάρχει μια εξέλιξη και προοπτικές. Ένα καινούριο γήπεδο δείχνει δυναμική, οργάνωση, αύξηση εσόδων, δημιουργείται μια οικογενειακή ατμόσφαιρα που μπορεί να περάσει ένας φίλαθλος όλη την ημέρα του εκεί».

Για την προσπάθεια της Καστοριάς: «Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια φέτος στη Γ Εθνική, οι παράγοντες κάνουν την προσπάθειά τους και όλοι μαζί, το τεχνικό επιτελείο και ο ποδοσφαιριστές θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε ξανά την ομάδα στις κορυφαίες κατηγορίες. Θέλουμε να βγάλουμε και ποδοσφαιριστές από την περιοχή. Ως ομάδα έχουμε 10 ποδοσφαιριστές που κατάγονται από την Καστοριά, η ομάδα έχει ακαδημία και γίνεται καλή δουλειά και εκεί».

Για τα ταλέντα στην Ελλάδα: «Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα διδάσκεται σε καλές βάσεις, υπάρχει περισσότερη μόρφωση πάνω στο αντικείμενο και είμαστε σε ένα καλό δρόμο για να βγάλουμε καλούς ποδοσφαιριστές και καλούς χαρακτήρες».

Για το φιλικό με τον ΠΑΟΚ Β: «Είδαμε μια πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα, μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Ήταν αρμονικά δεμένα τα παιδιά και αρκετά δουλεμένα».

Για τον Κούτσια που πήγε δανεικός στον Βόλο: «Θεωρώ πως είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην θέση, τον έχω δει μόνο τηλεοπτικά στον ΠΑΟΚ Β ή στην Εθνική. Έχει πολύ καλά τελειώματα, είναι ο σέντερ φορ που μπορεί να αφήσει εποχή, έχει πολλά στοιχεία που πρέπει να εκμεταλλευτεί η ομάδα του και ο ίδιος.

Η συμβουλή μου είναι να δουλεύει και να γίνεται καλύτερος. Πιστεύω πως ο Κούτσιας πρέπει να παίξει, είναι κρίμα να κάθεται στον πάγκο. Καλώς πήγε δανεικός, πρέπει να παίξει βασικός και να πάρει ψυχολογία. Αν χάσει τα πατήματα σε αυτή την ηλικία ίσως να μην τα βρει και ποτέ. Αν τα καταφέρει όμως θα κάνει μεγάλη καριέρα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις