Δε χάνουν Μάντσεστερ Γ. και Σάλκε, «διπλό» η Άντερλεχτ

Μία ηλιόλουστη Κυριακή γεμάτη ποδόσφαιρο και φυσικά… στοίχημα είναι η σημερινή και πάμε να δούμε αναλυτικά όλα όσα ξεχώρισε η ομάδα του Betarades.gr από το σημερινό κουπόνι αγώνων.

Αρχικά να τονίσουμε πως το ενδιαφέρον πέφτει σήμερα στην 29η αγωνιστική της Superleague που περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις όπως Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός – Ολυμπιακός, ΑΕΚ – Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς Χανίων. Στην Αγγλία η Λέστερ παίζει εκτός έδρας με τη Σάντερλαντ και με νίκη θα περιμένει με αγωνία το ντέρμπι Τότεναμ – Μάντσεστερ Γ. γιατί σε τυχόν μη νίκη των «Spurs» θα αγκαλιάσει τον τίτλο. Στη Γερμανία η σημερινή μέρα μας προσφέρει το σούπερ παιχνιδι Σάλκε – Ντόρτμουντ, ενώ στην Ισπανία την παράσταση… κλέβει το ντέρμπι Βαλένθια – Σεβίλλη.

Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προτάσεων, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr όσο και στο Bethome.gr μπορείτε να διαβάζετε πρώτοι άρθρα και αναλύσεις Πάμε στοίχημα για όλους τους αγώνες που βρίσκονται καθημερινά στο Κουπόνι Στοιχήματος.

 Παίρνει τη νίκη η Άντερλεχτ

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με ένα εκ των δυνατών σημείων της ημέρας που είναι το «Διπλό» της Άντερλεχτ με αντίπαλο τη Ζ. Βάρεγκεμ σε απόδοση 2.15. Παιχνίδι «κλειδί» για την υπόθεση «τίτλος» είναι το σημερινό για την Άντερλεχτ. Χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη, προκειμένου να επαναφέρει την απόσταση απ’ την πρωτοπόρο Κλαμπ Μπριζ στους 4 πόντους, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Αν κερδίσει σήμερα η Άντερλεχτ, θα τα δώσει όλα για νίκη και στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής, έτσι ώστε να πάει στο -1 απ’ την κορυφή και να μπει για τα καλά στη μάχη του τίτλου. Όλα όμως ξεκινούν από σήμερα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι θα πρέπει να παίξουν καλύτερα σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στην Γκενκ, όπου κέρδισαν χάρη στο βλακώδες αυτογκόλ του αντίπαλου τερματοφύλακα. Επιστρέφει το «μυαλό» στη μεσαία γραμμή, Ντεφούρ (ΜΕ 26/1), διαθέσιμος είναι και ο παγκίτης Ενσακαλά (ΑΜ 5/0).

 Κρατάει η Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο

Συνεχίζουμε με το σούπερ ντέρμπι για την PremierLeague ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από όπου κρατάμε το Χ2 σε απόδοση 1.90. Μόνο αδιάφορη δεν έρχεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο σημερινό ματς, καθώς οι κολλητές νίκες επί των Μάντσεστερ Σίτι (0-1) και Έβερτον (1-0) την ξαναέβαλαν δυναμικά στο “παιχνίδι” της τετράδας. Σε περίπτωση που κάνουν σήμερα το 3Χ3, οι “κόκκινοι διάβολοι” απομακρύνονται στο +4 από τη Γουέστ Χαμ, πλησιάζοντας εκ νέου στο -1 από την 4η Σίτι. Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε ότι μετρούν μόλις δύο νίκες στις τελευταίες εννιά εξόδους πρωταθλήματος (2-3-4). Δεν αποκλείεται ο Φαν Χάαλ να δώσει σήμερα χρόνο συμμετοχής στον αμυντικό Φιλ Τζόουνς και στον μεσοεπιθετικό Άσλεϊ Γιανγκ, που επέστρεψαν πρόσφατα από τραυματισμό. Όσον αφορά την… προπονητολογία, πρόσφατα ολλανδικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για… στροφή 180 μοιρών της διοίκησης, η οποία σκέφτεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Φαν Χάαλ και για την επόμενη σεζόν, τροφοδοτώντας τον και με ένα μεγάλο ποσό για μεταγραφές.

Προβάδισμα η Σάλκε στο ντέρμπι

Από τη Γερμανία έρχεται το τρίτο δυνατό σημερινό σημείο και είναι ακόμα μία Διπλή Ευκαιρία σε καλή απόδοση. Πρόκειται για το 1Χ της Σάλκε με αντίπαλο την Ντόρτμουντ σε απόδοση 2.27. Στα αρνητικά αποτελέσματα επέστρεψε την προηγούμενη βδομάδα στο πρωτάθλημα η Σάλκε. Αφού κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Γκλάντμπαχ (2-1 εντός έδρας) στις 18 Μαρτίου το συγκρότημα του Μπραϊτενράιτερ έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από την έδρα της Ίνγκολσταντ, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0. Το σκορ στην αναμέτρηση άνοιξε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Χάρτμαν στο 29’. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Χίντερσεερ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 2-0. Το κερασάκι στην τούρτα για την Ίνγκολσταντ έβαλε στο δεύτερο ημίχρονο, και πιο συγκεκριμένα στο 65’ ο Λεζκάνο. Μακριά από τα αρνητικά αποτελέσματα παραμένουν οι «βασιλικοί μπλε» στις τέσσερις τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν για την ίδια διοργάνωση, στις οποίες σημείωσαν τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Στις τρεις σημειώθηκε goal-goal, ενώ μόλις στη μία σημειώθηκαν λιγότερα από τρία γκολ. Σήμερα η Σάλκε φιλοξενεί στην έδρα της τη μισητή αντίπαλό της Ντόρτμουντ στο γνωστό ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ. Για μία θέση στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής ανταγωνίζονται οι Κολάσινατς και Αόγκο, με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα για να πάρει φανέλα βασικού. Με τον Γκορέτζκα να ταλαιπωρείται από τραυματισμό τη θέση του στο κέντρο του γηπέδου θα πάρει ο Χόιμπεργκ. Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να βρεθεί ο Χούντελααρ, αντικαθιστώντας τον Ντι Σάντο.

 Ρισκάρουμε με κάλυψη στο «διπλό» του Πλατανιά

Από τη Superleague ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς κοντράρονται με φόντο το καλύτερο πλασάρισμα πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ και εμείς θα πάμε με το «2DNB» των Κρητικών μέσα στους «Ζωσιμάδες» σε απόδοση 2.00. Το στοίχημά μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης του Πλατανιά, ενώ σε αν ο αγώνας έρθει ισόπαλος μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας. Στην έκτη θέση της βαθμολογίας παρέμεινε ο Πλατανιάς μετά τη νίκη της περασμένης αγωνιστική κόντρα στην Ξάνθη. Ακόμη μια κυνική εμφάνιση για τους Κρητικούς, οι οποίοι προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια κράτησαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το προβάδισμα μέχρι το φινάλε. Έτσι, έφτασαν τους 38 πόντους και έμειναν «ζωντανοί» στη μάχη για την πεντάδα, αλλά και την 6η θέση, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να «κρύβει» εισιτήριο για τα πλέι οφ (αν δεν πάρει οριστικά αδειοδότηση ο Πανιώνιος). Ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη για την ομάδα των Χανίων, σερί με επιμέρους γκολ 7-1.

«Από τη στιγμή που έχουμε ελπίδες για κάτι καλύτερο θα το παλέψουμε μέχρι τέλους, προσπαθώντας πάνω απ’ όλα να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο», επεσήμανε ο Παναγιώτης Γκουτσίδης, συνεργάτης του Γιώργου Παράσχου. Στο -6 απ’ τον 4ο Πανιώνιο ο Πλατανιάς, σε περίπτωση που η αφαίρεση πόντων στον ΠΑΟΚ εφαρμοστεί κανονικά, η πεντάδα πέφτει στο -1 για τους Κρητικούς! Επιστρέφει ο Ράμος (ΕΠ 19/4), θέση βασικού θα πάρει ο Μιλούνοβιτς λόγω των απουσιών των Μενδρινού και Αποστολόπουλου.

 Κρατάει εκτός η Χέλσινγκμποργκ

Από την Α’ Σουηδίας έχουμε ξεχωρίσει το Χ2 της Χέλσινγμποργκ κόντρα στη Χάμαρμπι σε απόδοση 2.05. Η εμφάνιση της πρεμιέρας στην ισοπαλία 1-1 με την Γκέφλε, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις, ήρθε να την προσγειώσει απότομα στην πραγματικότητα μετά την ήττα με 3-1 από την Έρεμπρο, εντός έδρας στο μεσοβδόμαδο. Ξεκίνησε ιδανικά, παίρνοντας προβάδισμα στο 18’ της αναμέτρησης, ωστόσο η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στην αντίπαλο της, που με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος (53’, 85’, 94’) πήρε τη νίκη. Φάνηκε να μένει από δυνάμεις. Στα αρνητικά το μικρό ρόστερ που διαθέτει, χωρίς βάθος στον πάγκο και τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν της επιτρέπουν να κάνει μία καλή σεζόν.

 Μπάσκετ: Κόνια και Πέζαρο παλεύουν για τη «σωτηρία»

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου θα ασχοληθούμε με δύο αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν σε Τουρκία και Ιταλία.

Στην Τουρκία η Κόνιασπορ υποδέχεται την Μπουγιουκτσεκμετσέ και εμείς κρατάμε τη νίκη των γηπεδούχων σε απόδοση 2.17. Η Κόνιασπορ μετράει 11 συνεχόμενες ήττες και έχει μείνει μόνη προτελευταία με ρεκόρ 6-18, μία νίκη πάνω από την τελευταία Τουρκ Τέλεκομ και δύο νίκες κάτω από τις ΤΕΝΤ, Γεσιλγκιρεσούν και Μπουγιουκσεχίρ. Ο βασικός λόγος γι’αυτή την καταστροφή ήταν η φυγή του καλύτερού της παίκτη και πρώτου σκόρερ της λίγκας Κλέι Τάκερ που είχε έρθει να προστεθεί στην ήδη απουσία του βασικού ψηλού Σον Γουίλιαμς με τον δεύτερο να έχει επιστρέφει στα τελευταία τρία ματς. Την προηγούμενη εβδομάδα με την Μπάνβιτ έπαιξε για πρώτη φορά ο αντικαταστάτης του Τάκερ, ο Ντιόντε Κριστμας ο οποίος ήταν εξαιρετικός με 20 πόντους και 3 ασσίστ οπότε έδειξε από την πρώτη του εμφάνιση κιόλας ότι ήρθε για να βοηθήσει όσο μπορεί την ομάδα να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η Κόνιασπορ βέβαια έχει μπροστά της πολύ δύσκολο έργο αφού απέχει δύο νίκες από τις ομάδες που «σώνονται» αυτή τη στιγμή όμως το θετικό είναι ότι έχει ευκολότερο πρόγραμμα από αυτές τις τελευταίες έξι αγωνιστικές. Στο «εύκολο» πρόγραμμα ανήκει και ο σημερινός αγώνας με την Μπουγιουκτσεκμετσέ η οποία έχει ως στόχο τα πλέι-οφ αλλά δεν παίζει καλά τελευταία με τέσσερις ήττες σε πέντε ματς. Βέβαια το ρόστερ της Μπουγιουκτσεκμετσέ είναι γεμάτο με ξένους οπότε η αστάθεια είναι ένας σοβαρός παράγοντας στην παρουσία της ομάδας. Η νίκη της γηπεδούχου «άνοιξε» στο 2.17 και εκεί το επιλέξαμε ενώ τώρα έχει μειωθεί σε πιο σωστά νούμερα περίπου στο 2. Στηρίζουμε λοιπόν την Κόνιασπορ η οποία με νίκη θα διατηρήσει ελπίδες για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

 Από την Ιταλία θα πάμε με το -3 της Πεζάρο στην αναμέτρηση κόντρα στην Ορλαντίνα με απόδοση 1.90. Με ρεκόρ 10-16 η Πέζαρο ισοβαθμεί με τις Καντού, Μπολόνια και Καζέρτα πάνω μόνο από την τελευταία Τορίνο που έχει 9-17. Μετά τη σπουδαία νίκη επί της Βενέτσια υποδέχεται απόψε την Ορλαντίνα η οποία βρίσκεται μία νίκη παραπάνω και έχει πολύ καλές πιθανότητες σωτηρίες γιατί όχι μόνο απέχει δύο νίκες από την Τορίνο αλλά την έχει νικήσει στα δύο ματς που έχουν δώσει. Επομένως στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ομάδα που «καίγεται» είναι η γηπεδούχος η οποία μετά από αυτό θα παίξει με την Αρμάνι στο Μιλάνο και τις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχει στο πρόγραμμα πολύ δυνατά παιχνίδια με Καντού και Τορίνο που θα κρίνουν ποια θα είναι η μοναδική ομάδα που θα υποβιβαστεί στην Lega 2. Πολύ σκληρό ματς αναμένεται, παρομοίως με το μεταξύ τους του πρώτου γύρου στο οποίο είχε νικήσει η Πέζαρο 69-72, και η γηπεδούχος μπορεί να κάνει μία νίκη που θα της δώσει ώθηση για σωτηρία. Άλλωστε στην έδρα της έχει καλή πορεία με 8-5 και καλές νίκες επί των Αρμάνι, Εμίλια. Επιλογή η Πέζαρο -3.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις