Πρώτος και μαθηματικά ο Ηρακλής, 2-0 την Σκιάθο

Ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος νικητής στο ματς με την Σκιάθο με πρωταγωνιστή και σκόρερ και των δύο τερμάτων τον Μόσιο και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της ΑΕ Διμηνίου με τον Μαγνησιακό (2-2), σφράγισε και μαθηματικά την πρωτιά στον Α’ όμιλο και συνάμα την διεκδίκηση του πρωταθλητή της Α’ ΕΠΣΘ 2015-16 κόντρα στον Αλμυρό. Καλύτερος αγωνιστικά καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης ο Ηρακλής με δοκάρι του Μόσιου και δύο ακυρωθέν γκολ που φέρουν πολύ συζήτηση για την ορθότητα των αποφάσεων του Τριάντου και των βοηθών του.

Ο Ηρακλής την πρωτοβουλία των κινήσεων, ακυρωθέν γκολ και δοκάρι

Από το πρώτο κιόλας σφύριγμα της αναμέτρησης, οι ποδοσφαιριστές του Γ. Φασουράκη μπήκαν αποφασισμένα στον αγωνιστικό χώρο του Βασδέκιου με στόχο το γρήγορα γκολ που θα τους διώξει το άγχος και θα τους βοηθήσει να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρό. Με την συμπλήρωση 5 λεπτών στην αναμέτρηση, ο Σουλιώτης θα βρεθεί στην περιοχή του Παπάρα, όμως το γυριστό που επιχείρησε έπειτα από σέντρα του Κοντοβά από την αριστερά πλευρά σταμάτησε ο κίπερ της φιλοξενούμενης ομάδας εντυπωσιακά.   Στο 7’ ο Ηρακλής θα φτάσει στο γκολ, με τον Νούσια να παίρνει την κεφαλιά, προλαβαίνοντας την έξοδο του Παπάρα έπειτα από σέντρα του Κοντοβά, όμως ο δεύτερος βοηθός Τσολακίδης υπέδειξε οφ –σαιντ τον έμπειρο μέσο των γηπεδούχων σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Στο 13’ και πάλι οι γηπεδούχοι απείλησαν, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκάγκα από τα αριστερά, η μπάλα θα φτάσει στο δεύτερο δοκάρι και συγκεκριμένα στον Κοντοβά, με τον πλάγιο αμυντικό του Ηρακλή να γυρίζει με την μια την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Ζαρίφης με κεφαλιά δεν κατάφερε να βρει στόχο, στέλνοντας την μπάλα, ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο του Παπάρα. Στο 15’ οι νησιώτες είχαν τεράστια ευκαιρία να πετύχουν γκολ, κόντρα στην ροή του αγώνα καθώς ο Σκέμπι από τα αριστερά έκανε την κούρσα, έκλεισε προς τα μέσα και με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Πολυμέρου σε μια εντυπωσιακή επέμβαση με μοναδικό κέρδος το κόρνερ. Στο 25’ είχαμε και την τελευταία καλή ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες και μάλιστα την σπουδαιότερη, καθώς ο Μόσιος από τα δεξιά πήρε την μπάλα έπειτα από ένα- δύο με τον Γκάγκα και με δυνατό σουτ τράνταξε το οριζόντιο της εστίας της Σκιάθου μένοντας τελικώς το 0-0 για το α’ μέρος.

Κακό ματς μέχρι το 70’ και λύτρωση από Μόσιο στα τελευταία 10’ της αναμέτρησης για το 2-0

Με την επανέναρξη του παιχνιδιού έπειτα από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, οι πολλές διακοπές οδήγησαν το ματς στο 70’ και ουσιαστικά μέχρι εκείνη την στιγμή ποδόσφαιρό δεν παίχτηκε. Στο συγκεκριμένο λεπτό καταγράφηκε ουσιαστικά και η πρώτη τελική προσπάθεια μπροστά από τις δύο εστίες και άνηκε στον Ηρακλή, καθώς ο Κοντοβάς αφού κέρδισε αρκετά μέτρα από τα αριστερά, δοκίμασε τα πόδια του με σουτ εκτός περιοχής, όμως είδε τον Παπάρα να του λέει «όχι» μπλοκάροντας το σουτ με διπλή προσπάθεια. Στο 72’ είχαμε εκ νέου ένταση και διαμαρτυρίες, καθώς ο νεοεισελθών Τσουκάλης θα σκοράρει όμως και πάλι ο διαιτητής Τριάντος θα ακυρώσει το γκολ για χέρι του παίχτη των γηπεδούχων έπειτα από γύρισμα του Νούσια από τα δεξια. Στο 77’ η Σκιάθος και πάλι με τον Σκέμπι θα προσπαθήσει να κάνει την ζημιά, καθώς σε φάση καρμπόν με το α’ μέρος ο φορ των νησιωτών με μακρινό σουτ είδε την προσπάθεια του να φεύγει μόλις δίπλα από το αριστερό κάθετο της εστίας του Πολυμέρου. Στο 80’ ήρθε η λύτρωση για την ομάδα του Γ. Φασουράκη καθώς, ο Μόσιος έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκάγκα από τα δεξιά με το στήθος θα κάνει το 1-0 πανηγυρίζοντας έξαλλα το συγκεκριμένο τέρμα. Ενώ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (90+3’), ο ίδιος παίχτης θα υπογράψει την νίκη- πρωτιά των κυανόλευκων με δυνατό σουτ εντός περιοχής έπειτα από γύρισμα του Τσελέπη για το τελικό 2-0.

Συνθέσεις:

Ηρακλής Βόλου: Πολυμέρου, Ντούρο (48’ Τσουκάλης), Κοντοβάς, Σουλιώτης, Μοράλες, Ζαρίφης, Νούσιας (85’ Θάνος), Γκάγκας, Βουρδάκης (62’ Τσελεπής), Μόσιος, Ασλάνογλου.

Σκιάθος: Παπάρας, Τουρναβίτης, Δ. Μιαρίτης, Δ. Γιαουράκης (83΄Φερετζέλης), Καμπουρέλης, Κυπαρίσσος, Σκέμπι, Μπρέγκου, Νικολαΐδης (Ν. Μιαρίτης), Σαρρής, Τάσσου.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Συκιώτης (θα υπάρξει μεταγενέστερη ανάρτηση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό)

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις