Τσουκαλάς: «Πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο πως είμαστε φαβορί»

Αρχικά, για τον πρόσφατο αγώνα επί του «Γηραιού» στο Καυτανζόγλειο, ο Σταύρος Τσουκαλάς ανέφερε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ξέραμε τι αντίπαλο θα αντιμετωπίσουμε και σε τι αγωνιστικό χώρο οπότε η τακτική μας προσέγγιση εξαρτήθηκε από αυτούς τους παράγοντες. Δυστυχώς το ζήτημα των κακών γηπέδων είναι συχνό φαινόμενο στην κατηγορία, ο Ηρακλής αρέσκεται να χτίζει επιθέσεις από πίσω οργανωμένα και πρόκειται για καλή ομάδα γι’ αυτό και έχασε σε ένα ποσοστό την ταυτότητά του. Και εμείς θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Πιστεύω αν το ίδιο παιχνίδι το παίζαμε σε ένα γήπεδο όπως πχ. της Τούμπας, θα βλέπαμε άλλα πράγματα.

Η Νίκη Βόλου έχει την ομάδα για να προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε συνθήκη, δουλέψαμε ακόμη και τα πέναλτι, πήγαμε στη Θεσσαλονίκη με σκοπό το πώς θα προκριθούμε στην επόμενη φάση. Η τακτική του προπονητή μας (σ.σ Αλέκος Βοσνιάδης) ήταν να στηθούμε έτσι ούτως ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε»

Για τους στόχους που θέτονται στο «Παντελής Μαγουλάς» και την ταυτότητα της ομάδας, ο 34χρονος χαφ δήλωσε: «Η άνοδος, είμαστε από τα φαβορί και πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο, όχι μόνο στα λόγια. Έχουμε βάσεις και κορμό από πέρσι, η προπονητική μας ομάδα ξέρει τι θέλει, ήρθαν καλοί παίκτες και με σοβαρότητα πρέπει να κάνουμε δυνατή αρχή καθώς σου δίνει ηρεμία. Ακόμη υπάρχει διοικητική ασφάλεια και κόσμος με δυναμική, οι καιροί οικονομικά είναι δύσκολοι και πρέπει εμείς να τον τραβήξουμε κοντά μας μέσα από νίκες. Ο κόσμος αποτελεί μία κοινότητα και αυτή επηρεάζεται από το αποτέλεσμα, εξαρτάται η καθημερινότητα αρκετών γύρω από την ομάδα και το αποτέλεσμα, η Νίκη έχει πολύ κόσμο, χρειάζεται αυτό το ξεσήκωμα και αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε μας».

Ακολούθως, για τη Super League 2 ειδικότερα, o Θεσσαλονικιός μέσος δήλωσε: «Μεταξύ των φαβορί βλέπω εμάς και τον Πανσερραϊκό, χωρίς ωστόσο να υποτιμώ Λάρισα, Ηρακλή και Καρδίτσα, είναι θέμα το ότι ξεκινούν σε άλλη βάση λόγω του περιορισμού μετεγγραφών. Θεωρώ πως η κατηγορία αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα καθώς αυτό ξεκινά από την οργάνωση του συστήματος, ολόκληρη η συζήτηση ξεκινά από την κεφαλή. Κάθε χρόνο είναι και χειρότερα τα πράγματα, κάνουμε ένα επάγγελμα που αγαπάμε και ταΐζει πολλές οικογένειες. Κάποια στιγμή θα λήξει αυτό, θα μπουν όροι και αρχές προκειμένου να γίνει καλύτερο το προϊόν. Όσοι από πάνω ελέγχουν τα πράγματα δεν γίνεται να μην βλέπουν ότι κάτι πάει λάθος».

Ο άσος της Νίκης Βόλου έχει πολυετή εμπειρία από τα γήπεδα της μεγάλης κατηγορίας φορώντας τις φανέλες των ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης, με τον ίδιο να τοποθετείται στο SDNA για τη Super League 1:

«Βλέπουμε ένα πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια δύο ταχυτήτων, ένα πάνω γκρουπ με πέντε ομάδες και ένα δεύτερο πάτωμα. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον Λεβαδειακό, οι υπόλοιπες ομάδες θα έχουν αμφίρροπη πορεία. Υπάρχει μία ισότητα από το έξι και κάτω, θα υπάρξει σασπένς έως το φινάλε με την πτώση δύο ομάδων, αρκετές ενισχύθηκαν με καλούς παίκτες και όλα τα πράγματα πιστεύω θα είναι ωραιότερα», είπε αρχικά για να προσθέσει:

«Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, οι νέοι προσπαθούν να εισχωρήσουν στους παλιούς, χρειάζεται δουλειά όμως η νοοτροπία που έχει η ομάδα να κερδίζει χωρίς να πείθει της δίνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά προκειμένου και φέτος να είναι στις υψηλές θέσεις. Ο τίτλος θα παιχθεί μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, ο πρώτος έχει καλύτερες πιθανότητες βάση ρόστερ ενώ η δεύτερη έχει το νέο γήπεδο και πολλές επιλογές προκειμένου να σταθεί στον πρωταθλητισμό. Και ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλή ομάδα με τον ίδιο προπονητή και ρόστερ, έχει κερδίσει χρόνο όμως δεν ξέρω αν ακόμη είναι έτοιμος».

Έχοντας γράψει χιλιόμετρα στα ελληνικά και όχι μόνο γήπεδα, η ατμομηχανή της ομάδας του Αλέκου Βοσνιάδη στέκεται και στο κίνητρο που βρίσκει προκειμένου να συνεχίζει να είναι ανταγωνιστικός αναφέροντας: «Σαν άνθρωπος και ποδοσφαιριστής έχω δίψα να πετύχω, θέλω να επιστρέψω στην Α’ εθνική, η Νίκη μου δίνει αυτή την ευκαιρία και κινούμαι γύρω από αυτόν τον στόχο. Παίζω σε μία θέση που θέλει προσωπικότητα και αρκετή αντοχή, εγώ αισθάνομαι καλά, το βλέπω και στην πράξη με τις μετρήσεις των GPS και την παρουσία μου στο γήπεδο, έχω ακόμη πολλά να δώσω…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις