Σπουδαία διάκριση για τη Δαλίδου του ΟΕΑ ΝΑΒ: 4η καλύτερη αθλήτρια της Ευρώπης

Σπουδαία τιμή για την Σοφία Δαλίδου του ΟΕΑ ΝΑΒ, καθώς διακρίθηκε ως η 4η καλύτερη νεαρή αθλήτρια της Ευρώπης, μετά από την ψηφοφορία των Ευρωπαικών Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, στο πλαίσιο του Σεμιναρίου που διεξάγεται στην Αρχαία Ολυμπία.

Καθοριστικός παράγοντας για τη διάκριση της 17χρονης κωπηλάτριας ήταν τα δύο χρυσά μετάλλια που κατέκτησε φέτος στην κατηγορία των Εφήβων-Νεανίδων, το ένα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (στις 21-22 Μαΐου) και το άλλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (στις 27-31 Ιουλίου) που πραγματοποιήθηκαν εκατέρωθεν στο Βαρέζε της Ιταλίας. Τόσο στη μια όσο και στην άλλη περίπτωση αγωνίστηκε στο διπλό σκιφ με παρτενέρ την πρωταθλήτρια του ΝΟΚ, Στέλλα Νάτσιουλα.

Την απονομή στην πρωταθλήτρια του ΟΕΑ-ΝΑΒ έκανε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλη Κολυμπάδη.

Την πρώτη θέση και το βραβείο Piotr Nurowski για την καλύτερη Ευρωπαία νεαρή αθλήτρια του 2022 κατέλαβε η άλτρια του ύψους από τη Σερβία, Αντζελίνα Τόπιτς. Δεύτερη και με μικρή διαφορά ψήφων αναδείχθηκε η Βρετανίδα αθλήτρια των καταδύσεων, Αντρέα Σπεντολίνι Σιριέ.

Σημειώνεται ότι, το συγκεκριμένο βραβείο προσφέρεται σε αθλητές και αθλήτριες που δεν έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη στις 31/12 κάθε χρόνου και είναι προς τιμήν του αδικοχαμένου προέδρου της Πολωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Piotr Nurowski, που έφυγε από τη ζωή μετά από αεροπορικό δυστύχημα το 2010.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις