Πανάγου: «Στο γκρουπ των ομάδων που έχει στόχο την άνοδο ο Ηρακλής»

 

Ο νεαρός μπακ του «Γηραιού» μίλησε για την πρόσφατη αναμέτρηση κυπέλλου με τη Νίκη Βόλου, αναφέρεται στα όσα άλλαξαν στην ομάδα από πέρσι, εξάρει τον κόσμο και υπογραμμίζει τον μεγάλο στόχο που θέτουν στη Μίκρα ενόψει της φετινής σεζόν στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Αρχικά, για τον αποκλεισμό από τους Βολιώτες, ο Κωνσταντίνος Πανάγου ανέφερε: «Παίξαμε με μία πολύ καλή ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με μας, δηλαδή να είναι ανταγωνιστικοί και να τερματίσουν στην πρώτη πεντάδα διεκδικώντας τις πιθανότητές τους για την άνοδο. Το παιχνίδι αυτό θα πήγαινε στις μονομαχίες και στο ποιος το θέλει περισσότερο. Εμείς καταφέραμε να κερδίσουμε παραπάνω μονομαχίες και είχαμε αρκετά τρεξίματα, δεν ήμασταν ωστόσο αποτελεσματικοί και γι’ αυτό θεωρώ ότι το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι, όπου και αποκλειστήκαμε. Τώρα για τον αγωνιστικό χώρο, μας επηρέασε αλλά η ομάδα δεν είναι υπεύθυνη γι’ αυτό. Οι παίκτες πρέπει να προσαρμοστούμε».

Ο 24χρονος αμυντικός στέκεται στα όσα έχουν αλλάξει φέτος στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο έναντι της περσινής σεζόν:

«Πέρσι ήταν μία περίεργη χρονιά, η ομάδα δημιουργήθηκε από το μηδέν και μέσα σε δέκα μέρες, δεν ξέραμε αν θα κατέβει σαν Ηρακλής ή Τρίγλια στο πρωτάθλημα, Ενημερωθήκαμε Αύγουστο ότι θα κατέβουμε σαν Ηρακλής, έγιναν μετεγγραφές, πήγαμε για πρώτη φορά στη Μίκρα και όλα έγιναν γρήγορα. Φέτος βάζουμε ως στόχο να δείξουμε το πρόσωπο του Ηρακλή, να είμαστε ανταγωνιστικοί για τη νίκη, ο κόσμος κατάλαβε αυτό που έγινε πέρσι. Πλέον οι στόχοι είναι πιο ξεκάθαροι, είναι ένα μικρό γκρουπ ομάδων, που βάζουν στόχο την άνοδο, έτσι και εμείς φέτος θέλουμε να είμαστε σε αυτό, σε κάθε παιχνίδι να νικάμε, εφόσον δουλέψουμε στην προπόνηση σε κάθε ματς ξεχωριστά θα το πραγματοποιήσουμε».

Και τι δεν έχει γραφτεί ή ειπωθεί για την πολύπαθη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου στη χώρα μας, κατηγορία στην οποία αγωνίζεται ο Ηρακλής, παρά το γεγονός ότι η φυσική του θέση είναι στην Α’ Εθνική.

Ο Αθηναίος άσος μιλά λιτά για τη Super League 2: «Είναι μία πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική κατηγορία, δεν είναι μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων και όλα κρίνονται σε λεπτομέρειες. Το ζήτημα είναι η διαβίωση, είδαμε πχ. πέρσι στα Τρίκαλα και την Καβάλα, παίκτες να οδηγούνται σε σημείο να κάνουν προσφυγές. Είναι κρίμα το μυαλό να βρίσκεται αλλού, εκτός ποδοσφαίρου».

Ηρακλής και κόσμος είναι έννοιες αλληλένδετες, πάντα οι οπαδοί αποτελούσαν το ρόπαλο στα χέρια του «Γηραιού» για τις αλλεπάλληλες μάχες του συλλόγου εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων με πυξίδα την ακεραιότητά του. Τόσο ο δεξιός οπισθοφύλακας του «Ημίθεου» συγκεκριμένα, όσο και οι υπόλοιποι στο σύνολο του Κώστα Γεωργιάδη το γνωρίζουν αυτό με τον ίδιο να αναφέρεται σχετικά στο SDNA:

«Όλα τα παιδιά ξέρουν τι φανέλα φοράνε. Εγώ προσωπικά μπήκα πολύ γρήγορα στο κλίμα, οι κ.κ Κατσαμπής και Φανάρας μας έδωσαν να καταλάβουμε τι σημαίνει να είσαι Ηρακλής, να παίζεις σε αυτή την ομάδα. Το βλέπεις στα πρόσωπα των φιλάθλων αγώνα με αγώνα. Προσωπικά με συγκλόνισε το γεγονός ότι παρά το γεγονός πως ήρθα από αλλού, νιώθω ένα με την ομάδα. Την έχουν πολεμήσει, την έριξαν κατηγορία, χωρίς να πέσει αγωνιστικά. Οι οπαδοί έχουν περάσει τόσες δυσκολίες που πλέον τους έχει γίνει έμφυτο να στηρίζουν την ομάδα ανιδιοτελώς και παρά τις δυσκολίες, αυτό δεν ξεριζώνεται εύκολα».

Κλείνοντας, ο Κωνσταντίνος Πανάγου, προϊόν των ακαδημιών του Ολυμπιακού μιλά και για τους προσωπικούς του στόχους.

«Moυ είχε λείψει να παίζω ποδόσφαιρο γι’ αυτό και επέλεξα να φύγω από τον Ολυμπιακό. Παράλληλα στη χρονιά της Φόρεστ είχα αλλεπάλληλους τραυματισμούς και δεν βρήκα ρυθμό. Οι στόχοι ωστόσο που είχα θέσει μου επέτρεπαν να κάνω ένα βήμα πίσω, πήγα στην Καλαμάτα και με είδε ως αντίπαλο παίκτη ο κ. Γεωργιάδης. Θεωρώ πως είναι στο πόσο το θέλει κανείς, δεν είχα ποτέ πρόβλημα να κάνω ό,τι χρειαστεί για να φτάσω πιο ψηλά. Είμαι διατεθειμένος να δουλέψω όσο χρειαστεί», είπε αρχικά για να προσθέσει:

«Είμαι σε μία ομάδα που άπαντες ξέρουμε πού βρισκόμαστε, κανείς δεν είναι αδιάφορος και δεν θα μπορούσε να ήταν αν θέλει να παίζει στον Ηρακλή. Ο Στράτος Ευγενίου μας στηρίζει, διαβεβαίωσε τον καθένα μας πως η εκάστοτε συμφωνία θα τηρηθεί, όσοι γνωρίζουν τον κ. Στράτο, το βλέπουν στα μάτια του, μπορείς να τον εμπιστευτείς».

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις