«Κίνητρο και τακτική»

Η προετοιμασία του Μακεδονικού ενόψει της αναμέτρησης με την Αναγέννηση Καρδίτσας (05/10, 16:00) για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ολοκληρώθηκε, και ο προπονητής του Μακεδονικού Γιώργος Αμανατίδης μιλώντας στο επίσημο σάιτ της ομάδας έδωσε απαντήσεις σχετικά με την ετοιμότητα της ομάδας, τα χαρακτηριστικά της στοιχεία, τον αντίπαλο και την επιθυμία στήριξης από τον κόσμο.

Σε τι βαθμό, η ομάδα που θα παρουσιαστεί στο αυριανό (05/10) πρώτο παιχνίδι, αντικατοπτρίζει το τελικό επίπεδο που επιθυμείτε να την φτάσετε με τους συνεργάτες σου;

«Η ομάδα ακόμη δεν είναι έτοιμη, δεδομένα. Είμαστε στο 80% των δυνατοτήτων μας και δουλεύουμε καθημερινά για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι αύριο θα είμαστε μια ομάδα που από το πρώτο λεπτό δεν θα ζητήσει πράγματα από το παιχνίδι, δεν θα ζητήσει τη νίκη. Το θέλουμε αυτό το παιχνίδι, για πολλούς λόγους. Παίζουμε και στην έδρα μας. Οπότε δεν έχει να κάνει με τον γενικό βαθμό ετοιμότητας μας».

Ποιο θεωρείς το μεγαλύτερο φετινό ατού της ομάδας, όπως την «χτίζετε»;

«Τη μαχητικότητα και το ομαδικό πνεύμα, στοιχεία που είχαμε και πέρυσι. Η ομάδα δεν βασίζεται σε κάποιους παίκτες και σε ατομικά χαρακτηριστικά, αλλά στο σύνολο. Θα είναι μια οργανωμένη ομάδα που θα ξέρει τι θέλει στο γήπεδο».

Είναι το πρώτο παιχνίδι της σεζόν και για τον Μακεδονικό και για την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ποιο είναι το σημαντικότερο στοιχείο; Η ένταση; Η τακτική; Το κίνητρο;

«Το κίνητρο θα είναι θεωρώ ένα βασικό στοιχείο στο παιχνίδι. Από κει και πέρα, σίγουρα και το κομμάτι της τακτικής θα παίξει έναν σημαντικό ρόλο, το πώς δηλαδή θα μπουν τα παιδιά στον αγωνιστικό χώρο και πώς θα ζητήσουν τη νίκη. Άρα αυτά είναι δύο στοιχεία που εμείς θα πρέπει να τα βάλουμε στο παιχνίδι μας και είναι και κάτι που έχουμε ήδη συζητήσει με τα παιδιά».

Τι περιμένεις από τον αντίπαλο;

«Ο αντίπαλος δεν έχει δώσει πολλά παιχνίδια φέτος, έχουμε δει ωστόσο υλικό. Είναι μια ομάδα έμπειρη, που θα είναι πιστεύω μέσα στην 5άδα του ομίλου μας στο πρωτάθλημα. Έχει, επίσης, έναν πολύ καλό και έμπειρο προπονητή. Οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους, ένα μεγάλο κομμάτι του ρόστερ συνεχίζει από πέρυσι. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Ούτε για εμάς, αλλά ούτε και γι’ αυτούς».

Ο σύλλογος δουλεύει πυρετωδώς στο παρασκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες για να προετοιμάσει τα πάντα ως προς την υποδοχή του κόσμου, των δημοσιογράφων και γενικότερα ανθρώπων του ποδοσφαίρου στα παιχνίδια που έρχονται, αρχής γενομένης από αύριο (05/10). Τι μήνυμα στέλνεις προς τον κόσμο της ομάδας;

«Εμείς καθημερινά δουλεύουμε πολύ σκληρά να φτιάξουμε μια ομάδα πολύ ανταγωνιστική και η οποία θα παίζει και καλό ποδόσφαιρο. Αυτό δουλεύουμε κάθε μέρα. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, να μας στηρίξει σε αυτήν την προσπάθεια. Γιατί όντως γίνεται μεγάλη προσπάθεια απ’ όλον τον οργανισμό του Μακεδονικού, από την διοίκηση ως τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο. Όλοι μαζί, λοιπόν, να χαρούμε αυτό που κάνουμε, με τους φιλάθλους μας. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η στήριξη από εκείνους, να αγκαλιάσουν την προσπάθεια μας. Και, επίσης, να έχουν υπομονή, γιατί είμαστε μια ομάδα καινούρια. Αλλά να ξέρουν σε κάθε περίπτωση ότι δουλεύουμε για το καλό αυτού του μεγάλου συλλόγου, του Μακεδονικού».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις