Φυλάκιση 109 ετών σε προπονητή για βιασμό 4 αθλητριών και αθλητών του

Εκτός των βιασμών ο προπονητής βαρύνεται και με άλλες κατηγορίες, καθώς το 2018 σαράντα αθλητές είχαν ισχυρισθεί στο κανάλι Globo TV ότι είχαν πέσει θύματα ηθικής, σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης από τον Λόπες.

Σοκάρει η υπόθεση του Φερνάντο ντε Καρβάλιο Λόπες – Ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής της Βραζιλίας, Φερνάντο ντε Καρβάλιο Λόπες, καταδικάσθηκε πρωτόδικα σε 109 χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκιση, από δικαστήριο στην πόλη Σάο Μπερνάρντο ντο Κάμπο, κοντά στο Σάο Πάολο, για τον βιασμό τεσσάρων αθλητών και αθλητριών του.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βραζιλίας, ο Λόπες, ο οποίος άσκησε έφεση, καθώς ισχυρίζεται πως είναι αθώος, κρίθηκε ένοχος για επίθεση σε τέσσερις αθλητές, συμπεριλαμβανομένου ενός ανηλίκου 13 ετών τότε, σύμφωνα με την «Globo Esporte», η οποία δεν προσδιορίζει την ηλικία άλλων αθλητών.

Εκτός των βιασμών ο προπονητής βαρύνεται και με άλλες κατηγορίες, καθώς το 2018 σαράντα αθλητές είχαν ισχυρισθεί στο κανάλι Globo TV ότι είχαν πέσει θύματα ηθικής, σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης από τον Λόπες. Μερικοί από αυτούς συμμετείχαν στη νομική διαδικασία ως μάρτυρες των γεγονότων που φέρεται να έλαβαν χώρα μεταξύ 1999 και 2016, όταν ο Λόπες, ήταν επικεφαλής του συλλόγου MESC στο Σάο Μπερνάρντο ντο Κάμπο.

Εξάλλου το 2016 ο Λόπες απομακρύνθηκε από το επιτελείο της εθνικής ομάδας, έναν μήνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέϊρο και μετά από καταγγελία γονέων μιας νεαρής αθλήτριας. Τέλος τον Απρίλιο του 2019, το Ανώτατο Δικαστήριο Αθλητικής Δικαιοσύνης (STJD) του απαγόρευσε ισοβίως, κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το άθλημά του

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις