Βαρύ πρόστιμο στην ΑΕΚ για τα καπνογόνα στην «Opap Arena»

Χρηματική ποινή ύψους 33.000 ευρώ επιβλήθηκε στην ΑΕΚ για τους πυρσούς που άναψαν στο πρώτο παιχνίδι της «Opap Arena» με αντίπαλο τον Ιωνικό.

Με βαρύ πρόστιμο τιμωρήθηκε η ΑΕΚ για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Ιωνικό.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, στο πρώτο ματς στην «Opap Arena» άναψαν συνολικά 1.075 καπνογόνα και δεκάδες πυροτεχνήματα.

Παράλληλα αναφέρεται ότι στο «β’ ημίχρονο παρατηρήθηκε να παρακολουθούν εντός περιμέτρου αγωνιστικού χώρου τον αγώνα όρθιοι φίλαθλοι χωρίς καμία ιδιότητα ή διαπίστευση και συγκεκριμένα:


Είκοσι (20) περίπου στη μπούκα μεταξύ των θυρών 37 και 39, έξι (6) έμπροσθεν των θυρών 25 και 27 (γωνίες κόρνερ) και επτά (7) έμπροσθεν των θυρών 17 και 19 (γωνίες κόρνερ)».

Σημειώνεται, δε, επιπλέον στο σκεπτικό ότι «η εγκαλούμενη ισχυρίζεται ότι το άναμμα των πυρσών συνδέεται με εκφράσεις τελετουργικού και απόδοσης τιμών στους φιλάθλους της ομάδας που έφυγαν από την ζωή.

Ο εν λόγω ισχυρισμός και αληθής υποτιθέμενος δεν αίρει τον άδικο χαρακτήρα της παράβασης και πρέπει να της αποδοθεί η προκείμενη πράξη.

Τέλος, η εγκαλούμενη ισχυρίζεται αναφορικά με την τρίτη αποδιδόμενη πειθαρχική παράβαση, ότι τα άτομα που βρίσκονταν στο χώρου του γηπέδου ήταν υπάλληλοι της με διακριτικά, τα οποία είχαν εποπτικό ρόλο.

Ο εν λόγω ισχυρισμός δεν αποδεικνύεται βάσιμος, καθόσον από κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν προέκυψε ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν ήταν οπαδοί».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις