Αρσένος: “Θα ήθελα ακόμη ένα πρωτάθλημα, είναι προσωπικός μου στόχος”

Ο προπονητής του ΑΟ Τρίκαλα, Στέλιος Αρσένος μίλησε στο Liganews.gr, για τους στόχους της Θεσσαλικής ομάδας για την νέα σεζόν και τις απόψεις του για το τι πρέπει να προσέχει ο σύλλογος για να πετύχει αυτά που θέλει.

Ο ΑΟ Τρίκαλα θα αγωνίζεται την φετινή σεζόν στην Γ’ Εθνική και επιθυμεί να ανέβει κατηγορία, οπότε θέλει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Φέτος ο Στέλιος Αρσένος θα αναλάβει μαζί με τον Τάκη Ρούσσα, ώστε να πετύχουν αυτόν τον στόχο. Ο 43χρονος Έλληνας προπονητής έχει αποδείξει και έμπρακτα, ότι έχει όλα τα φόντα για να την οδηγήσει σε αυτήν την επιτυχία, αφού το 2021 στέφθηκε πρωταθλητής στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου και πέρυσι ήταν προπονητής στην Δήμητρα Ευξενούπολης όπου τερμάτισε η ομάδα στην 3η θέση. Είναι ελπιδοφόρος προπονητής, με επιτυχίες στους πάγκους των ομάδων που προπόνησε στην Γ’ Εθνική και φυσικά γνωρίζει πως μια ομάδα μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό στη κατηγορία.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε στο liganews.gr και στον Άρη Κατσίδη ο προπονητής των ΑΟ Τρικάλων, Στέλιος Αρσένος:
Για τους στόχους και για την νέα σεζόν: “Εγώ προσωπικά σαν Αρσένος περίμενα την ομάδα μου, την Δήμητρα Ευξεινούπολης. που κάναμε μια απίστευτη πορεία πέρσι και τελικά δεν κατάφερε να κατέβει στο πρωτάθλημα καθαρά για οικονομικούς λόγους. Όσον αφορά τα Τρίκαλα, η ομάδα περνούσε ένα μεταβατικό στάδιο, υπήρχε αβεβαιότητα για το που θα αγωνίζεται. Τα ηνία τα είχε αναλάβει ο Ερασιτέχνης. Από την ημέρα, που ανέλαβε ο κ. Μαντζανάς με πλησίασε και ήθελε να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τον στόχο της, που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα. Με την είσοδο του κ. Μαντζανά σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη, αλλάξανε οι στόχοι και από το μεταβατικό στάδιο, ο σύλλογος πάει καθαρά για το πρωτάθλημα. Θέλω να συμβάλλω και εγώ σε αυτό το έργο μαζί με τον Δημήτρη Ρούσσα, ο οποίος είχε ξεκινήσει την περίοδο του μεταβατικού σταδίου, ώστε να μπορέσει να πλαισιώσει και να φτιάξει ένα ρόστερ. Από την πρώτη στιγμή, διαπίστωσα ότι έχει όλα τα εχέγγυα για να το πετύχει.  Και για αυτό ήθελα να συμβάλλω και εγώ στο έργο αυτό, ώστε να μπορέσει η ομάδα να φτιαχτεί από την αρχή και να δημιουργήσουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο και να την φέρουμε εκεί που της αρμόζει, να κάνει πρωταθλητισμό, να πάρει το πρωτάθλημα και να ανέβει. Θεωρώ αυτήν την στιγμή τα Τρίκαλα δεν πρέπει να μείνουν Γ’ Εθνική, αν θέλουν να έχουν μέλλον. Μια πόλη, μια ομάδα. Έχει εξαιρετικές εγκαταστάσεις, ο κόσμος αγαπάει την ομάδα και πρέπει να είναι κοντά της και να την στηρίζει. Και πιστεύω μέσα από την δουλειά και την βοήθεια του κόσμου, του κ. Μαντζανά και του Ερασιτέχνη, να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Μιλάμε βέβαια για ένα δύσκολο πρωτάθλημα, το βιώνω τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα πρωτάθλημα ειδικών-συνθηκών. Αλλά ευελπιστώ με την εμπειρία που έχουμε, στην κατηγορία, με την βοήθεια ολονών, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Και αυτό είναι και ένας στόχος προσωπικός δικός μου. Έχω ένα πρωτάθλημα με τον Διαγόρα, μια τρίτη θέση και πολύ καλή πορεία με την Δήμητρα Ευξεινούπολης και θα ήθελα ακόμη ένα πρωτάθλημα μέσα σε μια τριετία, είναι ένας προσωπικός μου στόχος”.
Για την προετοιμασία που έγινε και τα πράγματα που ξεχωρίζει από τα φιλικά παιχνίδια που έδωσε η ομάδα: “Είμαστε τώρα στην ένατη εβδομάδα με πολλά ερωτηματικά. Ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς. Ξέραμε ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινούσε αρχές Οκτώβρη, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Βέβαια αναπροσαρμόζουμε συνέχεια τα πλάνα μας, διαμορφώνεται ξανά συνεχώς ο προγραμματισμός που πρέπει να έχει το προπονητικό τιμ. Ξεκινήσαμε σιγά σιγά να χτίζουμε την ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα. Κρατήσαμε ένα κορμό έμπειρων παικτών που ήταν και πέρσι στην ομάδα. Πλαισιώσαν και άλλα νέα παιδιά και μέρα με την μέρα, η ομάδα άρχισε να δένει μέσα από επίπονες προπονήσεις. Δείχνει ένα πολύ ωραίο πρόσωπο που αρέσει στον κόσμο και όσο περνάει ο καιρός θα αρέσει πιο πολύ. Ήδη έχουμε μπει τώρα στην περίοδο του φορμαρίσματος, πάντα με την εικόνα ότι προς τέλη Οκτώβρη θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Προσπαθούμε οι παίκτες της ομάδας να είναι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι. Υπάρχει όρεξη, υπάρχει διάθεση και ευελπιστώ να τελειώσει αυτό το σίριαλ για το πότε θα ξεκινήσουμε, για να αρχίσουμε και να είμαστε και εμείς πιο ήρεμοι και να ξέρουμε βήμα-βήμα, πως πρέπει να προχωρήσουμε.”.
Ποια πράγματα πρέπει να προσέχει ο ΑΟ Τρίκαλα για να πετύχει τον στόχο του στην Γ’ Εθνική: “Το πρώτο που πρέπει να προσέξουμε είναι να έχουμε υγεία σαν ομάδα και να προσέξουμε τον κακό μας εαυτό. Θεωρώ βάσει δουλειάς για αυτό που κάνουμε, για αυτό που θα συνεχίσουμε να κάνουμε και για αυτό που δείχνουμε στον αγωνιστικό χώρο, ο ΑΟΤ δεν θα έχει να φοβηθεί κανέναν. Υπάρχει ένας βαθμός δυσκολίας όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους αγωνιστικούς χώρους των γηπέδων, τον χειμώνα. Εκεί υπάρχουν κάποια ερωτηματικά. Εμείς και εκεί θα κοιτάξουμε και σε αυτό το κομμάτι να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Γ’ Εθνική, όλες οι ομάδες θα έχουν κάποιον στόχο απέναντι στον ΑΟ Τρίκαλα. Θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ, για να μπορέσουμε να διασπάσουμε κλειστές άμυνες. Όπως απάντησα στην ερώτηση του “τι ποδόσφαιρο θα δούμε”, η ομάδα πρέπει να κυριαρχεί συνεχώς στα παιχνίδια. Αυτός είναι ο στόχος, αυτό δουλεύουμε και αυτό φαίνεται σιγά σιγά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αφήνει ενθαρρυντικά μηνύματα βάσει των φιλικών παιχνιδιών μέχρι στιγμής. Προχωράμε θα έχουμε και άλλα φιλικά και με ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας, οπού εκεί θα προσπαθήσουμε να παρατηρήσουμε τυχόν προβλήματα, για να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.
liganews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις