Βοσνιάδης: «Μόνο με τα λόγια ποδόσφαιρο δεν παίζεται»

Δίκαιη χαρακτήρισε την επικράτηση του Αγίου Νικολάου επί της Νίκης Βόλου, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα Κυπέλλου, ο Αλέκος Βοσνιάδης. Ο τεχνικός της Βολιώτικης ομάδας τόνισε πως μόνο με τα λόγια ποδόσφαιρο δεν παίζεται…

Οι δηλώσεις του Αλέκου Βοσνιάδη όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Ήταν καλύτερος, είχε μεγαλύτερη διάθεση για να πάρει το παιχνίδι, οι ποδοσφαιριστές πάλεψαν την κάθε φάση του παιχνιδιού, δεν μας άφησαν να πάμε ήρεμα, να αναπτυχθούμε, να κάνουμε πράγματα.

Εμείς κάναμε κάποιες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, δεν προηγηθήκαμε στη φάση με τον Τσουκαλά πολύ νωρίς, αλλά γενικά είχαμε γενικά μια νευρικότητα την οποία προκάλεσε ο αντίπαλος με τον τρόπο που πίεζε, τον τρόπο που ήθελε το παιχνίδι, με τη θέληση που είχε. Από εκεί βγήκε μια νευρικότητα την οποία δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε».

«Μόνο με τα λόγια ποδόσφαιρο δεν παίζεται»

«Δεν κάναμε γκολ στις διπλές φάσεις που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο να το ηρεμήσουμε κι από εκεί και έπειτα ήταν σαν να μη μπήκαμε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο. Το παιχνίδι πήγαινε όπως ήθελε ο αντίπαλος, ήταν πολύ δυνατοί στις προσωπικές μονομαχίες, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να πούμε γι’ αυτό.

Ήταν ξεκάθαρο το πλεονέκτημα υπέρ του αντιπάλου, το οποίο όλη την εβδομάδα το συζητήσαμε και είπαμε πως είναι μια ομάδα ο Άγιος Νικόλαος που με τον τρόπο που παίζει εδώ μέσα θα δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές ομάδες. Δεν το αντιληφθήκαμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο με τα λόγια ποδόσφαιρο δεν παίζεται. Ευτυχώς έρχεται νωρίς, είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να πάρουμε ως μάθημα όλοι μας, και εμείς από το τιμ και οι ποδοσφαιριστές».

«Πρέπει να βρούμε και τον τρόπο να αντιδράμε»

«Σίγουρα είμαστε ομάδα που θα κάνει καλύτερα πράγματα.  Αλλά στην κακή μας μοίρα πρέπει να βρούμε και τον τρόπο να αντιδράμε. Δεν είχαμε την ηρεμία, ως πιο έμπειρη ομάδα, να ξεπεράσουμε την ένταση που έβαζαν οι παίκτες του Αγίου Νικολάου σε κάθε φάση, αυτό είναι το κυριότερο. Σχεδόν παρουσιαστήκαμε απροετοίμαστοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι, παρόλο που το δουλέψαμε πολύ και δώσαμε και κατευθύνσεις γιατί είχαμε δει τον αντίπαλο.

Δυστυχώς αν δεν αντιληφθείς πώς πρέπει να μπεις σε ένα παιχνίδι, όσο ομάδα παραπάνω κατηγορίας και να ‘σαι, αυτό δεν μπορείς να το ξεπεράσεις μετά. Δεν κάναμε τις φάσεις που έπρεπε γκολ κι από εκεί και μετά κατόρθωσε με δύο λάθη τεράστια που κάναμε εμείς να πάρει το προβάδισμα και να διαχειριστεί το παιχνίδι. Μας έβαλε κι ένα δεύτερο γκολ, το οποίο προήλθε πάλι από ένα τεράστιο λάθος μας».

«Να μην ακυρώσουμε την προσπάθειά μας»

«Γίνονται αυτά στα παιχνίδια. Το κυριότερο είναι να μην ακυρώσουμε την προσπάθειά μας, η οποία είμαι σίγουρος θα πάει όπως πρέπει. Έρχονται και κακές μέρες, αλλά και αυτές πέρα από την πίκρα πρέπει να κρατήσουμε και πράγματα που θα μας βοηθήσουν ώστε να μην ξαναπαρουσιαστούμε έτσι. Συγχαρητήρια και πάλι στον αντίπαλο, κέρδισε δίκαια».

Αν θα επηρεάσει αυτή η ήττα την προετοιμασία της ομάδας:

«Είμαστε μια έμπειρη ομάδα. Ήρθε το στραβό νωρίς. Πιστεύω σίγουρα θα αντιδράσουμε. Να συγκεντρωθεί η ομάδα, να είμαστε όπως πρέπει με όλα τα παιδιά κοντά μας. Εννοείται κάναμε τεράστια λάθη σήμερα, που δεν τα περιμέναμε και το κυριότερο δεν αντιδράσαμε σωστά στην πίεση του αντιπάλου.

Είναι σίγουρο ότι το μεγάλο μάθημα που θα πάρουμε είναι ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Πρέπει εσύ να το κάνεις εύκολο κι εσύ να δημιουργείς πράγματα. Η εμπειρία υπάρχει, κι απ’ έξω και μέσα. Πιστεύω θα αφαιρέσουμε όλα τα αρνητικά που παρουσιάσαμε στο σημερινό παιχνίδι και είμαστε μια ομάδα που θα κάνει καλύτερα πράγματα. Απλά πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι τίποτα δεν είναι εύκολο, δεν θα μας χαριστεί κανείς, δεν υπάρχει ότι μια ομάδα που έχει χριστεί φαβορί θα παίρνει τα παιχνίδια μόνο με το όνομα.

Σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να βρούμε τρόπο και καλύτεροι να γίνουμε και αν μας τύχει ξανά παιχνίδι που μας πάει ανάποδα να μην παρουσιαστούμε έτσι, δηλαδή να είμαστε εκτός και να παρουσιάζουμε τεράστια νευρικότητα. Είναι πράγματα που παρουσιάζονται στο ξεκίνημα, να κοιτάξουμε στη συνέχεια να μη το ξαναπάθουμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις