Την έκπληξη ο Απόλλων Πόντου, 5-4 στα πέναλτι την Αναγέννηση Καρδίτσας

Η Αναγέννηση Καρδίτσας ηττήθηκε με 5-4 (0-0 κ.δ και παράταση) στη διαδικασία των πέναλτι από τον Απόλλωνα Πόντου και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος σε μία αναμέτρηση που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Στο 10′ ο Βερνάρδος δοκίμασε το σουτ από πλάγια θέση, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικούς των φιλοξενούμενων και να περνά άουτ.

Στο 17ο λεπτό ο Κλάους γύρισε με κεφαλιά-πάσα στον Βερνάρδο, όμως ο Πίτκας μπλόκαρε.

Η ΑΣΑ «άγγιξε» το γκολ στο 31′, όταν ο Ριέρα με εξαιρετική μπαλιά, τροφοδότησε τον Ξύδα, εκείνος πλάσαρε τον Πίτκα, όμως ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 42′ ο Ριέρα έδωσε στον Κοζορώνη, εκείνος δοκίμασε το πόδι του, με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Πίτκα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0.

Νέα καλή στιγμή για την Αναγέννηση στο 60ο λεπτό, όταν ο Ξύδας σούταρε από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ.

Στο 65ο λεπτό ο Δημόπουλος δοκίμασε από μακρινή απόσταση το πόδι, χωρίς αποτέλεσμα. Ένα λεπτό αργότερα νέα σπουδαία ευκαιρία για τους κιτρινόμαυρους, όταν ο Κοζορώνης εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση, ο Κλάους έκανε την κεφαλιά, όμως ο Πίτκας απέκρουσε πριν η μπάλα περάσει τη στιγμή.

Στο 80ο λεπτό ο Λαγός έκανε τη σέντρα, ο Βερνάρδος την προβολή με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια. Σπουδαία στιγμή για την ΑΣΑ και στο 84′, όταν ο Ξύδας έδωσε ωραία στον Βερνάρδο εκείνος πλάσαρε με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να περνά στη συνέχεια άουτ.

Ο Απόλλων έμεινε με 10 παίκτες στις καθυστερήσεις λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Αμαραντίδη.

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο 94′ ο Κοζορώνης σούταρε με δύναμη εκτός περιοχής με τον Πίτκα να αποκρούει. Ένα λεπτό αργότερα ο Ξύδας σούταρε με τον Πίτκα να αποκρούει και πάλι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δική τους καλή στιγμή στο 102′, όταν ο Άντο βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από πλάγια θέση, όμως ο Γκέκας απέκρουσε. Στο 120′ ο Κοζορώνης έκανε τη σέντρα-σουτ όμως ο Πίτκας απέκρουσε με δυσκολία.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι εκεί όπου ο Απόλλων Πόντου επικράτησε με 5-4, παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αναγέννηση (Π. Αμανατίδης): Γκέκας, Αναστασόπουλος, Δημόπουλος, Σκόνδρας(112′ Γκόλιας), Σταμόπουλος(112′ Αλιατίδης), Κοζορώνης, Λαγός, Ριέρα(45′ Μπάλλας), Βερνάρδος(98′ Γιάκος), Ξύδας, Κλάους(70′ Πρίκας)

Απόλλων Πόντου (Δ.Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Δαλιανόπουλος, Μαλουμαντσόκο, Μουμίν, Φράγκος, Αμπουντού, Καλογέρης, Αραβίδης, Αμαραντίδης, Μπελεβώνης, Λαμπίρης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις