Τσοκάνης: «Είμαστε μια ταπεινή ομάδα που πάει βήμα-βήμα»

Την εξαιρετική πορεία του Βόλου (και) στη φετινή Super League εξήγησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Τάσος Τσοκάνης.

Με αφορμή τα δυο γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο αρχηγός της ομάδας της Μαγνησίας αποκάλυψε το μυστικό της σταθερότητας που παρουσιάζει.

Τόνισε λοιπόν ότι παρά τις αλλαγές προπονητών και παικτών, διατηρείται η ομοιογένεια και το καλό κλίμα, στάθηκε στις στοχευμένες κινήσεις που γίνονται στις μεταγραφές, ενώ ανέδειξε τη μεγάλη συμβολή και του Κώστα Μπράτσου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσοκάνης στην εκπομπή του Μιχάλη Τσόχου

Για την πορεία του ως ποδοσφαιριστής: «Είμαι πολύ χαρούμενος επειδή ξεκίνησα από την πλατεία του χωριού, όπως όλα τα παιδιά και έφτασα να κάνω επάγγελμα αυτό που αγαπάω. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα το να παίξω σε υψηλό επίπεδο και είμαι ευτυχισμένος γι’ αυτό».

Για το γεγονός ότι πέτυχε μαζεμένα τα πρώτα του γκολ: «Μπορούσα να έχω σκοράρει και πιο νωρίς. Όσο περνούν τα χρόνια γίνομαι πιο έμπειρος, καταλαβαίνω περισσότερο το στιλ που παίζω. Είχα φτάσει σε ένα σημείο που είχα απογοητευτεί λίγο με τις ευκαιρίες που έχανα. Τώρα όμως ήρθαν αυτά τα δυο γκολ στο Αγρίνιο και είμαι χαρούμενος που αυτά βοήθησαν την ομάδα να πάρει τη νίκη».

Για το αν υπάρχει εξήγηση που πλέον βρίσκει και δίχτυα: «Αντιλαμβάνομαι διαφορετικά πλέον το ποδόσφαιρο, οι κινήσεις που κάνω στο γήπεδο είναι διαφορετικές, αλλά είναι και οι εντολές του προπονητή, που μας ζητάει να γεμίζουμε την περιοχή και να ψάχνουμε το γκολ».

Για το… πού το πάει φέτος ο Βόλος: «Ακόμα δεν ξέρουμε πού το πάμε. Είμαστε μια ταπεινή ομάδα που πάει βήμα-βήμα. Βρισκόμαστε στην αρχή και εκτός από ένα καλό ξεκίνημα, δεν έχουμε καταφέρει κάτι παραπάνω. Θα το δούμε στη συνέχεια πού μπορούμε να φτάσουμε. Καταρχάς αυτό που παρουσιάζουμε είναι 100% θέμα δουλειάς και προπονητή. Θέλουμε να ευχαριστιόμαστε το ματς και ανεξαρτήτως αντιπάλου να κάνουμε το παιχνίδι μας. Μέχρι στιγμής μας έχει βγει».

Για το μυστικό της σταθερότητας του Βόλου: «Παίκτες έρχονται και φεύγουν από την ομάδα, αλλά η ομοιογένεια μένει. Είμαστε μια οικογένεια, βλέπουμε ξεχωριστά τα παιχνίδια, αλλά κρατάμε τη συνοχή και αυτά που μας ζητάει ο προπονητής, οπότε έρχονται οι βαθμοί και οι επιτυχίες».

Για τη συμβολή του Κώστα Μπράτσου στην πορεία της ομάδας: «Ο προπονητής δείχνει σιγουριά και εμπιστοσύνη. Δεν έχει μεγάλη εμπειρία, αλλά είναι ταπεινός και προσγειωμένος. Η ομάδα έχει βάλει τις σωστές βάσεις για να πετύχει κάτι ακόμα καλύτερο. Ο κόουτς έχει τρία χρόνια στην ομάδα και έχει πάρει εμπειρίες ως βοηθός από όλους τους προπονητές που πέρασαν. Σε μεγάλο βαθμό είναι δικό του έργο αυτό που παρουσιάζουμε».

Για την αντικατάσταση του Φαν Βέερτ: «Ο Φαν Βέερτ είναι πολύ καλός παίκτης και είχε εξαιρετική επαφή με τα δίχτυα. Μπορεί να μην έχουμε την οικονομική δυνατότητα να δαπανήσουμε πολλά λεφτά, αλλά όλες οι μεταγραφικές κινήσεις είναι στοχευμένες. Ήδη τα δυο παιδιά που ήρθαν φέτος (σ.σ. Οζέγκοβιτς και Κούτσιας) δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν και ν’ αναπληρώσουν το κενό».

Για το εξαιρετικό ξεκίνημα του Οζέγκοβιτς: «Προσαρμόστηκε απευθείας, προσπαθήσαμε κι εμείς να τον βάλουμε από την αρχή στην ομάδα και δείχνει από τώρα τι μπορεί να κάνει. Μπήκε απευθείας στα βαθιά και βοήθησε. Σκόραρε στο πρώτο του παιχνίδι στο Καραϊσκάκη και συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό».

Για το δίδυμο που έχει φτιάξει με τον Μπαριέντος στα χαφ: «Έχω εξαιρετική συνεργασία με τον Μπαριέντος, γνωρίζει ο ένας πώς παίζει ο άλλος και κατά κάποιον τρόπο, αλληλοκαλυπτόμαστε. Νιώθουμε ασφάλεια όταν παίζουμε μαζί».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις