“Σχέση αθλητή-προπονητή-γονέα”, ανέλυσε ο Dr Ν. Γεωργιάδης, στη Σχολή Αγ. Παρασκευής

Τις εγκαταστάσεις της Σχολής Ποδοσφαίρου Αγ. Παρασκευής Βόλου, επισκέφθηκε ο καθηγητή Αθλητικής Ψυχολογίας Νικ. Γεωργιάδης* τη Δευτέρα (11/4) και με την αμεσότητα του λόγου του “αιχμαλώτισε” το κοινό, που παρακολούθησε μια ομιλία, το αντικείμενο της οποίας από μόνο του είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον…

“Σχέση αθλητή- προπονητή- γονιού” ήταν το θέμα που αναπτύχθηκε και μέσα από γλαφυρά παραδείγματα έγινε κατανοητό, το πόσο δύσκολη είναι η ισορροπία αυτής της σχέσης και κυρίως πόσα λάθη κάνουμε στην καθημερινή μας συμπεριφορά, απέναντι στα παιδιά.
Επίσης, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να αναλύσει και καταστήσει σαφές το τρίπτυχο “αθλητισμός – σχολειό – κοινωνική ζωή”, πάνω στο οποίο πρέπει να βασίζεται η ανάπτυξη του παιδιού, ώστε αυτό να προκύψει ισορροπημένο, υγιές κι επιτυχημένο με οτιδήποτε ασχοληθεί στη ζωή του.

**Ο Νίκος Γεωργιάδης είναι διδάκτωρ με πολυετείς σπουδές στην Αμερική στο University of Illinois-Chicago, ειδικός αθλητικός ψυχολόγος στην κινητική συμπεριφορά, με τεράστια επαγγελματική εμπειρία σε μεγάλους συλλόγους και ΠΑΕ. Επίσης έχει συνεργαστεί με πολλούς παγκόσμιους πρωταθλητές, που είχε υπό την επίβλεψή του στην εθνική ομάδα στίβου της Αμερικής.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις