ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ο Ηρακλής Λάρισας στη SL2

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikisports ο Ηρακλής Λάρισας παίρνει τη θέση της ομάδας Α, στον Βόρειο όμιλο της Super League 2.

“Η ΕΕ της ΕΠΟ αποφάσισε την άνοδο του Ηρακλή Λάρισας αντί του Αγρ.Αστέρα στη SL2” αναφέρει η ιστοσελίδα του Κυριάκου Θωμαΐδη.

Το αναλυτικό ρεπορτάζ του a-sports για το θέμα

Κράτησαν -τουλάχιστον- τα προσχήματα στην ΕΠΟ, έστω κι αν χρειάστηκε να αναγκαστούν για να πράξουν το φυσιολογικό…

Ο Ηρακλής Λάρισας, που συμμετείχε στα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών της περσινής Γ’ Εθνικής, είναι τελικά η 30η ομάδα της Σούπερ Λίγκας 2 της σεζόν 2022-23. Αυτό αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας την Τρίτη (11/10) για την κάλυψη του τελευταίου κενού στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία έπειτα από ψηφοφορία με 13 «ναι», ένα «όχι» (από τον Χατζησαρόγλου που επιθυμούσε σκανδαλωδώς να ανεβάσει τον Πανδραμαϊκό) και ένα λευκό (από τον πρόεδρο της SL2 Λεωνίδα Λεουτσάκο που δικαίως δεν μπορούσε να διαλέξει ομάδα και να πάρει θέση).

Ο ρόλος του Λεουτσάκου, πάντως, ήταν καθοριστικός στο να τελειώσει το πολύμηνο μαρτύριο της Σούπερ Λίγκας 2 εξαιτίας της ανικανότητας – αναβλητικότητας της ΕΠΟ… Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της SL2 ξεκαθάρισε στη διάρκεια της Ε.Ε. ότι αν υπήρχε απόφαση για άνοδο δύο ομάδων (το σενάριο Αγροτικού Αστέρα και Πανδραμαϊκού) τότε θα πήγαινε δικαστικά, αφού η προκήρυξη της κατηγορίας αναφέρει ρητά πρωτάθλημα με 30 και όχι για 31 συνολικά ΠΑΕ… Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τάκης Μπαλτάκος ενοχλήθηκε λέγοντας πως αυτό ακούστηκε ως απειλεί έκπτωσης των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής στην περίπτωση, που προέκυπτε παράνομη απόφαση. Κάτι που, ωστόσο, δεν συνέβη ακριβώς μπροστά στο φόβο του… ξηλώματος.

Παράλληλα, όμως, επικυρώθηκε και η άνοδος τόσο της Ηλιούπολης όσο και του ΠΑΟ Ρουφ, που ήταν οι πρώτοι επιλαχόντες από τη διαδικασία των αγώνων διαβάθμισης μεταξύ των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής… Έτσι η μόνη ομάδα που πλήρωσε τα λάθη της και τιμωρήθηκε με δικαστικές αποφάσεις χάνοντας τον προβιβασμό, που κέρδισε αρχικά εντός αγωνιστικών χώρων είναι ο Αγροτικός Αστέρας, που παραμένει στην τρίτη κατηγορία.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις