Τρίτος ο Λαγάρας της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου στο πρωτάθλημα Θεσσαλίας

Επιτυχία για τον σκακιστή της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου Στέλιο Λαγάρα στο τουρνουά “5ο Σκακιστικό Τουρνουά Γιορτής Χαλβά”, που διεξήχθη στα Φάρσαλα το τριήμερο 7, 8 και 9 Οκτωβρίου, καθώς κατέλαβε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών Θεσσαλίας 2022, το οποίο ενσωματώθηκε στο εν λόγω τουρνουά.

Ο Στέλιος έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και με μόλις 1 ήττα σε 7 αγώνες τερμάτισε στη 12η θέση της γενικής κατάταξης, ανάμεσα σε 107 σκακιστές και σκακίστριες από όλη την Ελλάδα, με 5 βαθμούς.

Από την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου μετείχαν επίσης οι:

– Λάζαρος Φωτιάδης 3,5β./7αγ.

– Βασίλης Φαράντος 3β./7αγ.

– Δημήτρης Σαρσέντος 3β./7αγ.

– Αχιλλέας Παπαπαναγιώτου 2,5β./7αγ.

– Κώστας Τζαμτζής 2β./5αγ.

Στο πολύ δυνατό τουρνουά των Φαρσάλων, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία τόσο οργανωτικά, με πρωτοστάτη τον Πρόεδρο της Σκακιστικής Λέσχης Φαρσάλων κ. Δήμο Δερέκα, όσο και αγωνιστικά, με τη συμμετοχή πολλών ισχυρών σκακιστών, μεταξύ των οποίων και 4 Fide Maitr (FM), τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι:

1ος ο FM Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος του Σ. Ο. Καλλιθέας με 6,5 βαθμούς

2ος ο FM Λάμπρος Γιαννουλάκης της Σ. Α. Συκεών-Νεάπολης με 6,5 βαθμούς

3ος ο Γρηγόρης Βαρδάκας του Σ. Σ. Κατερίνης με 6 βαθμούς.

1η γυναίκα η Βασιλική Αλεξανδρή της Σ. Α. Συκεών – Νεάπολης με 4,5 βαθμούς

Πρωταθλητής Θεσσαλίας αναδείχτηκε ο FM Πέτρος Τριμίτζιος του Σ. Σ. Λάρισας, στη 2η θέση ο Πολυχρόνης Χασιώτης της Σ. Λ. Φαρσάλων και στην 3η θέση ο Στέλιος Λαγάρας της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου.

Πρωταθλήτρια Θεσσαλίας αναδείχθηκε η Ελευθερία Λελεντζή της Σ. Λ. Φαρσάλων, 2η η Γεωργία Σκουμποτή της Σ. Λ. Φαρσάλων και 3η η Αντωνία Χριστοδουλοπούλου της Σ. Ε. Βόλου.

Στην κατηγορία έως 20 ετών 1ος τερμάτισε ο Σπύρος Χαρτοφύλακας της Ευβοϊκής Ε. Σ.

Στην κατηγορία πάνω των 50 ετών 1ος τερμάτισε ο Μιχάλης Αγγελής της Σ. Ε. Βόλου.

Στην κατηγορία έως 16 ετών 1ος ήταν ο Αναστάσιος Γεωργιάδης του Α. Ο. Τρεις Αστέρες”89″ και 1ο κορίτσι η Δήμητρα Αλεξανδρή της Σ. Α. Συκεών – Νεάπολης.

Στην ηλικία έως 12 ετών 1ος τερμάτισε ο Ορέστης Κυριακίδης της Ε. Σ. Πειραιά “Οι Μαχητές” και 1ο κορίτσι η Αγγελική Μπεκιάρη της Ε. Σ. Δήμου Θέρμης.

Η βαθμολογία και τα αποτελέσματα του τουρνουά στο http://chess-results.com/tnr660710.aspx?lan=1&art=1&rd=7

Πληροφορίες για την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου θα βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.vchessacademy.gr/ και στο facebook https://www.facebook.com/VolosChessAcademy

Ενημέρωση για το σκάκι στη Θεσσαλία και στην Ελλάδα γενικότερα, καθώς και προκηρύξεις σκακιστικών τουρνουά, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο https://chesswords.blogspot.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις