Βοσνιάδης: «Η ομάδα θα παρουσιαστεί όπως πρέπει στο πρωτάθλημα – Μην βάζετε τόσο νωρίς την κριτική μέσα»

Σίγουρος για τις δυνατότητες της ομάδας του και την εικόνα που θα παρουσιάσει στο πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο Αλέκος Βοσνιάδης, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ Β’, στον οποίο η Νίκη γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1.

Ο τεχνικός της βολιώτικης ομάδας κάλεσε τον κόσμο να αγκαλιάσει την προσπάθεια και να μην μπει στη διαδικασία της κριτικής τόσο γρήγορα, εφόσον πρόκειται για φιλικά και υπάρχει η δυνατότητα για δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέκου Βοσνιάδη, όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Ένα παιχνίδι που επιλέξαμε να παίξει όλη η ομάδα, να πάρουν οι παίκτες τον ίδιο χρόνο. Για ένα ακόμη παιχνίδι ενώ κάναμε αρκετές φάσεις, δεχτήκαμε δυο φθηνά γκολ που τα δώσαμε πάλι εμείς. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που το κάνουμε αλλά είναι μέσα στην προετοιμασία, θα ζήσουμε με αυτό και θα πρέπει να το διορθώσουμε και αυτό. Ηρεμία πρέπει να υπάρχει. Ξέρουμε τι να ετοιμάσουμε και πώς θα μπει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Διακρίνω άγχος γενικά γύρω – γύρω αλλά δεν είναι ο χρόνος για να το παρουσιάσουμε αυτό».

«Δεν είχαμε την ηρεμία να τελειώσουμε το παιχνίδι»

«Κάνουμε τις επιλογές μας και αλλάζουμε πρόσωπα. Ναι ήρθε ένα παιχνίδι – το προηγούμενο – που στεναχώρησε πολύ κόσμο όπως κι εμάς, αλλά είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα για να είναι έτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Κάναμε πολλές ευκαιρίες, πιέσαμε τον αντίπαλο, κλέψαμε μπάλες, δεν είχαμε την ηρεμία να τελειώσουμε το παιχνίδι. Στη δεύτερη φάση αν θυμάμαι του ΠΑΟΚ έγινε ένα απίστευτο λάθος δικό μας και βρεθήκαμε να είμαστε 0-1 στο σκορ. Έπειτα ήρθε η ισοφάριση γιατί ήμασταν καλύτεροι στο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο εκεί που ελέγχουμε το παιχνίδι, η μπάλα βγαίνει άουτ, κάνουμε ακόμη ένα λάθος και βάλαμε πάλι τον αντίπαλο μπροστά».

«Η ομάδα θα παρουσιαστεί όπως πρέπει»

«Αυτά είναι πράγματα που παρουσιάζονται στην προετοιμασία και το κυριότερο είναι πράγματα τα οποία πρέπει η ομάδα να δουλέψει για να τα αποφύγει. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που θα διορθώσουμε και δεν είναι αυτή η ομάδα, που εμφανίζει τα πάνω – κάτω της, σίγουρα θα υπάρχει πιο σταθερή απόδοση.

Το σημαντικό είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη στα πρόσωπα και στην ομάδα. Αν ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του είναι σίγουρο πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Και αυτό το πρόβλημα ακόμα είμαστε εδώ εμείς για να το ξεπεράσουμε. Ας λέει ο καθένας ότι θέλει, η ομάδα θα παρουσιαστεί όπως πρέπει και στο φινάλε θα ξεχάσουμε και τα λόγια και όλη τη διαδικασία.

Περνάει μια προετοιμασία που είμαστε στον τρίτο μήνα γεμάτο και κανείς δεν θέλει να δικαιολογήσει κανέναν. Θέλουμε μια ομάδα που θα σκίζει τον αντίπαλο και θα βάζει πέντε σε όλα τα παιχνίδια, αλλά ξεχνάμε ότι υπάρχουν και αντίπαλοι. Και είναι και προετοιμασία που αν δεν εκμεταλλευτούμε τώρα τα παιδιά, να παίξουν, να πάρουν τον χρόνο τους, να δούμε τις δυνατότητές τους πότε θα γίνει αυτό; Αν τώρα είμαστε έτοιμοι στην κάθε ανάποδη που θα μας τύχει να πούμε κάτι; Όλο το έργο είναι να βελτιώσουμε την ομάδα μας, να παρουσιάσουμε την 11άδα, δηλαδή τα παιδιά που αυτή τη στιγμή είναι πιο μπροστά και έχουμε άλλα δύο παιχνίδια φιλικά μέχρι την έναρξη, όπου εκεί θα παρουσιαστούμε τελείως διαφορετικοί».

«Τελείως διαφορετική ομάδα στο πρωτάθλημα»

«Δώστε μας λίγο χρόνο όλοι όσοι είστε γύρω απ’ την ομάδα, να κάνουμε αυτά που έχουμε στο κεφάλι μας. Εδώ μπορούμε να τα κάνουμε να βλέπουμε τα συν και τα πλην μας, αλλά εννοείται στο πρωτάθλημα θα είμαστε μια τελείως διαφορετική ομάδα. Αφήστε μας λοιπόν να δούμε όλο μας το έμψυχο υλικό, να το αξιολογήσουμε και να μπούμε όσο πιο δυνατοί γίνεται στο πρωτάθλημα, το οποίο ξεκινάει μετά από τρεις εβδομάδες. Μην ακυρώνετε την ομάδα, μην το κάνετε αυτό, είναι τεράστιο λάθος. Όλοι εμείς που βρισκόμαστε μέσα στην ομάδα, μέσα στα αποδυτήρια ξέρουμε πού θα φτάσει αυτή η ομάδα με τη δουλειά της. Μη μπαίνουμε στη διαδικασία να ασκούμε έντονη κριτική στα φιλικά, στα οποία βλέπετε δεν παρουσιάσαμε ποτέ μια συγκεκριμένη 11άδα. Αλλάζουμε πολλά πρόσωπα, κάνουμε τις αλλαγές στο ημίχρονο… Δώστε μας το χρόνο και μην περάσετε το πρόβλημα μέσα στην ομάδα για να το κουβαλήσουμε στο πρωτάθλημα».

«Ξέρουμε τι πρέπει ν’ αλλάξουμε»

«Η εμπειρία υπάρχει, ξέρουμε τι πρέπει ν’ αλλάξουμε, ξέρουμε πώς να παρουσιαστούμε. Παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιαζόμαστε και καλύτεροι. Έρχεται η ομάδα από τρεις μήνες προετοιμασία, καμιά ομάδα δεν είναι έτοιμη αυτό το διάστημα, γιατί ολοκληρώθηκε η προετοιμασία το χρονικό διάστημα που έπρεπε, ξανακάνουμε τον κύκλο και τον ξανακάνουμε και αναγκαζόμαστε τώρα να έχουμε μια προετοιμασία επί δύο. Ας μπούμε λοιπόν στη διαδικασία να δικαιολογήσουμε όλοι την κατάσταση. Εννοείται ότι το πρώτο που θα αφαιρέσουμε από την ομάδα θα είναι η αφέλεια με την οποία δωρίζουμε γκολ στον αντίπαλο. Και το κυριότερο θα γίνουμε λίγο πιο σίγουροι μπροστά γιατί κλέψαμε εκατό φορές τη μπάλα με ανοιχτή εστία και αργήσαμε να εκτελέσουμε. Όλα αυτά είναι προβλήματα τα οποία τα βλέπουμε. Αν δεν τα δούμε τώρα, δεν θα τα δούμε ποτέ. Μας δίνεται η δυνατότητα μέσα από αυτή την κατάσταση να φέρουμε την ομάδα μας εκεί που πρέπει κι όπως πρέπει στο ξεκίνημα. Και πάλι στο ξεκίνημα, μετά από τόσο μεγάλη αποχή καμία ομάδα δεν θα είναι στο επίπεδο που πρέπει. Εκεί θα παίξουμε με άλλα πράγματα, με τη βαθμοθηρία και όχι με το να ψάχνουμε πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε».

«Μην βάζετε τόσο νωρίς την κριτική μέσα»

«Άρα μην μπαίνει στο μυαλό μας ότι αυτή η ομάδα έχει προβλήματα που θα τα κουβαλήσει και θα τα πάει στο πρωτάθλημα. Θα είναι τελείως διαφορετικά. Το κυριότερο: στηρίξτε αυτή την ομάδα και θα κάνει όλο τον κόσμο να είναι ευχαριστημένος στο τέλος. Μην βάζετε τόσο νωρίς την κριτική μέσα. Κανείς δεν είναι δημόσιος υπάλληλος, όλοι όσοι ήρθαν έχουν στόχο να πετύχουν αυτό που επιλέξαμε εμείς σαν ομάδα. Όλοι θέλουμε την άνοδο. Τα παιδιά είναι φιλόδοξα. Αφήστε μας όμως να ψάξουμε να βρούμε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Θα γίνουν λάθη, είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας».

Αν πρέπει να γίνουν τα επόμενα δύο παιχνίδια κεκλεισμένων

«Όχι. Γιατί να γίνουν κεκλεισμένων για να μην έχουμε την πίεση ή τα λόγια; Δεν μας πειράζει. Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αυτή η ομάδα ήρθε μετά από κόπους και βάσανα, μετά από πολλά χρόνια αποχή από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ήρθε με την ημιεπαγγελματική Football League και ξέρουμε τι πέρασε. Φτιάξαμε μια ομάδα που πέρυσι βγήκε στην ουσία τρίτη και την εμπιστεύτηκε όλος ο κόσμος και οι απ’  έξω κατάλαβαν τι ομάδα φτιάξαμε.

Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος αρκεί να υπάρχει εμπιστοσύνη. Μην περιμένουμε το πρώτο στραβοπάτημα την ευκαιρία να βάλουμε πράγματα σε τάξη. Όλα ανοιχτά θα τα κάνουμε γιατί δεν έχουμε να φοβηθούμε και κάτι. Μέσα από τη πίεση η ομάδα θα φτιάξει. Εμείς ξέρουμε τι θα πετύχουμε, ο κόσμος όμως δεν πρέπει να ξεχνάει από τι προβλήματα πέρασε η συγκεκριμένη ομάδα και έφτασε αυτή τη στιγμή πολλοί να τη θεωρούν φαβορί και να την έχουν κατατάξει στις πέντε που θα παλέψουν για την άνοδο.

Εμείς είπαμε ότι θα είμαστε εκεί. Κανείς όμως από εμάς δεν είπε ότι θα βάζουμε τέσσερα γκολ σε κάθε αντίπαλο  και θα κάνουμε 30 νίκες στο πρωτάθλημα. Είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο πρέπει να αγαπήσεις και να στηρίξεις την ομάδα που έχεις μπροστά σου. Για τους φιλάθλους μας λέω και την ομάδα μας που έχουμε κάθε χρόνο. Θέλει την στήριξη και η ομάδα θα δώσει αυτά που πρέπει, το πάθος στα παιχνίδια και τον ενθουσιασμό και όλα. Αυτή τη στιγμή τη στιγμή πάμε σε φιλικά παιχνίδια και είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Διακρίνω ότι δεν μπορούμε να το καταλάβουμε.

Είτε ο κόσμος είναι δίπλα μας είτε υπάρχει γκρίνια εμείς αυτό που είναι να κάνουμε θα το κάνουμε και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Κάποια στιγμή είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα είναι δίπλα μας και θα χειροκροτεί. Αυτό δεν το λέω για να καλυτερέψω μια κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα, αλλά γιατί το πιστεύω πραγματικά.

Όποιος πιστεύει ας έρθει δίπλα μας. Είμαστε μια ομάδα που θα δίνει παντού μάχες. Ας τις δώσουμε κι εμείς από τα φιλικά από εδώ και πέρα και από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί να καταφέρουμε να πάμε την ομάδα εκεί που θέλουμε».

Για ποιο λόγο δεν έδωσε περισσότερο χρόνο στους παίκτες που θεωρητικά είναι πιο κοντά στην βασική ενδεκάδα;

«Θέλουμε να υπάρχει το ανακάτεμα. Θέλουμε να πάρουν χρόνο όλα τα παιδιά. Είναι άσχημο όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα να πεις για παράδειγμα τον Σιαφά δεν του έδωσα τον απαραίτητο χρόνο κι έχω αμφιβολίες για το τι μπορεί να κάνει. Πρέπει να είμαστε σίγουροι. Πρέπει να ξέρουμε πώς αντιδράει ο καθένας στην πίεση, πώς θα αντιδράσει στο καλό ή στο άσχημο. Να αξιολογήσουμε πράγματα.

Άρα λοιπόν είπαμε πως αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο θα πάμε με την ομάδα μας ανακατεμένη, να ψάξουμε να βρούμε πράγματα και να δώσουμε χρόνο σε όλους. Τα δύο τελευταία φιλικά που έχουμε μπροστά μας είναι παιχνίδια που θα τα αντιμετωπίσουμε ως δύο φιλικά πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Λέω και πάλι πιστέψτε στην ομάδα και στηρίξτε την. Αν δεν το κάνετε θα παλέψουμε μόνοι μας.  Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε έχω την ανάγκη να δικαιολογηθώ. Έχω πει το πλάνο μου και είμαι ξεκάθαρος. Μας αγαπούν, μας αγκαλιάζουν, μας στηρίζουν και είμαστε πάλι εδώ να δώσουμε τη μάχη μας. Ότι βγει θα βγει μέσα από το αγωνιστικό. Είναι σημαντικό να μας πιστέψουν και να έρθουν να στηρίξουν την ομάδα».

Για τον ίδιο σχηματισμό που παίζει η Νίκη σε όλα τα φιλικά

«Η Νίκη δεν θα είναι αυτή στο ξεκίνημά της. Έχει επιλέξει ένα σχηματισμό, έχει βάλει έναν ακόμη στο Καυτανζόγλειο, σίγουρα θα κάνουμε πράγματα. Αφήστε μας και λίγο να κρύψουμε κάτι… Δεν γίνεται να τα πούμε όλα. Λίγο πολύ εμείς που είμαστε εδώ ξέρουμε τι θα ταιριάξει στην ομάδα. Αφήστε μας όμως να μπορούμε να αιφνιδιάσουμε.

Θα υπάρχουν αλλαγές στην σχηματισμό, δεν θα μείνουμε μόνο στον έναν. Υπάρχουν άλλοι δύο. Το τι θα παρουσιάσουμε στο πρωτάθλημα αφήστε να είναι και λίγο έκπληξη. Όμως αυτά που έπρεπε να δούμε τα έχουμε δει. Έχουμε δει πού είναι τα προβλήματά μας και τι πρέπει να βελτιώσουμε στην ομάδα μας. Πλέον ξέρουμε πού μπορούμε να βαδίζουμε και πού μπορούμε να πάμε. Είναι ξεκάθαρο. Αυτός ήταν ο στόχος των φιλικών. Δυστυχώς η προετοιμασία τράβηξε πολύ και μας ταλαιπώρησε. Ήρθαν περίοδοι που ήμασταν πολύ καλά και άλλες που ήμασταν πιο κάτω. Είναι φυσιολογικό το έχουν όλες οι ομάδες».

Για τους τραυματισμούς:

«Έχουμε μικροπροβλήματα, αφήσαμε τον Μπάγιτς και τον Ανδρέου να ξεκουραστούν γιατί έχουν κάποια μικροσφιξίματα. Ο Ροχάνο επίσης είχε ένα μικρό πρόβλημα, από βδομάδα θα είναι εντάξει και ο Μιράντα θα επιστρέψει από βδομάδα. Δεν θέλουμε σε τέτοια φιλικά να βάλουμε παίκτες που θα τους δημιουργήσουμε πρόβλημα και αργότερα θα τρέχουμε. Μας δόθηκε η δυνατότητα που έλειπαν αυτά τα παιδιά να δώσουμε περισσότερο χρόνο σε κάποια άλλα. Ήρεμα, ψύχραιμα και στο τέλος αυτή η ομάδα θα δικαιωθεί».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις