Αμανατίδης: «Σε πολύ καλό δρόμο ο Μακεδονικός»

Ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας του στην φιλική επικράτηση (3-0) κόντρα στον Θερμαϊκό Θέρμης ήταν Γιώργος Αμανατίδης. Ο προπονητής του Μακεδονικού είχε ζητήσει επιθετική ουσία πριν το παιχνίδι και αυτό επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές του στο χορτάρι, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες σε σχηματισμό 4-3-3, σκοράροντας τρία γκολ και μάλιστα τα δύο με συγκεκριμένα μοτίβα από στατικές φάσεις.

Αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Γιώργος Αμανατίδης μοιράστηκε με το makedonikos.gr τα συμπεράσματα του:

«Ήταν ένα παιχνίδι που βγάλαμε πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που το ζητούσαμε εδώ και καιρό. Παίζαμε με μια ομάδα αρκετά καλή. Νομίζω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Γιατί, ειδικά αυτό που είχαμε πει όλη την εβδομάδα, να βγάλουμε δηλαδή πράγματα επιθετικά, το κάναμε πράξη. Επίσης, στις στατικές φάσεις, βγήκαν πράγματα που δουλεύουμε. Νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Ο νέος σχηματισμός που είδαμε σήμερα είναι κάτι που θα μονιμοποιηθεί ή δουλεύεται μεταξύ άλλων πάνω και σε αυτόν;

«Είναι ένας σχηματισμός που βλέπουμε ότι βολεύει την ομάδα. Αυτό, όμως, θα το δούμε πώς θα εξελιχθεί. Τον δουλεύουμε και αυτόν, θα δουλέψουμε και ακόμη έναν σχηματισμό. Βλέπουμε τι ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα. Αλλά συγχρόνως, θέλουμε να έχουμε και κάποιες επιπλέον επιλογές, αναλόγως τον αντίπαλο και αναλόγως πώς θέλουμε κι εμείς να παίξουμε. Είναι πράγματα που τα δουλεύουμε καθημερινά και, ειδικά σε αυτό το κομμάτι, θέλουμε να έχουμε αρκετές επιλογές».

Είσαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο;

«Είμαι ικανοποιημένος βασικά απ’ όλα τα παιδιά. Σήμερα κάποια έπαιξαν περισσότερο και κάποια λιγότερο, αλλά αυτό δεν έχει να πει κάτι για το παιχνίδι. Ξέρω τις δυνατότητες των παιδιών, ποιοι είναι σε υψηλό επίπεδο και ποιοι υστερούν, είτε σε φυσική κατάσταση είτε τακτικά. Καθημερινά, όμως, δουλεύουμε όλοι μαζί για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε και να υπάρχει ο επιθυμητός ανταγωνισμός μεταξύ των θέσεων».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις