Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε ο ΣΔΥΒ από την Κύπρο (photos)

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε η αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου από τη Κύπρο όπου αγωνίστηκε στον Μαραθώνιο Λεμεσού, αδελφοποιήθηκε με τον διοργανωτή σύλλογο, και ανέπτυσε πολλές δράσεις, με αποκορύφωμα την επίσκεψη στα Κατεχόμενα.

Μετά την απρόοπτη εξέλιξη της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας τη Πέμπτη που θα γινόταν η πτήση, έγινε προσπάθεια να μην ακυρωθεί η αποστολή, και έστω ελλειπής, αυτή έγινε με 12 άτομα αντί για 35 που ήταν προγραμματισμένο αρχικά.

Το Σάββατο ήταν μια σημαντική ημέρα για τον ΣΔΥ Βόλου, καθώς στα πλαίσια της Έκθεσης του αγώνα, πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση του συλλόγου με τη διοργάνωση και τον ΓΣ τα Ολύμπια Λεμεσού, που ιδρύθηκε το 1892 και μετείχε στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν μια όμορφη εκδήλωση που έγινε κατά το κλείσιμο της Έκθεσης.

Η Κυριακή ήταν η ημέρα των αγώνων, στους οποίους έτρεξαν 13.000 αθλητές από 52 χώρες. Μεγάλη διάκριση για τον ΣΔΥΒ και τον Αλέξη Παπαλεξίου που κατέλαβε τη 3η θέση στα 5 χιλιόμετρα. Οι συμμετοχές της αποστολής είχαν ως εξής:

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ (42.195 μέτρα)
Δημόπουλος Θωμάς (γυμναστήριο Great)
Παλάντζας Κώστας
Τρύφωνος Σπύρος

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Ξηροφώτου Μάρθα

10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Κουτσουμπές Αποστόλης

5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Παπαλεξίου Αλέξης
Πρατσή Ελένη
Τρύφωνος Νικόλας
Μανούσου Εμμανουέλα

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1000 ΜΕΤΡΑ
Τρύφωνος Μάριος

Συνοδοί αποστολής
Τρύφωνος Ορέστης
Ριτσάκη Κατερίνα

Τη Δευτέρα ο σύλλογος ταξίδεψε στη Λευκωσία και τη περίφημη Λήδρας, ενώ στη συνέχεια αφού πέρασε από τον έλεγχο των αρχών, επισκέφθηκε τα Κατεχόμενα, τη Πράσινη Γραμμή, καθώς και την εκκλησία της Αγιάς Σοφιάς που μετατράπηκε σε τζαμί. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, γεμάτη από περίεργα-δυσάρεστα συναισθήματα για όσους είδαν για πρώτη φορά από τόσο κοντά ένα ελάχιστο κομμάτι από το αποτέλεσμα και τις συνέπειες της τούρκικης εισβολής και όσων την υποστήριξαν.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ευχαριστεί θερμά τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Λεμεσού και ιδιαίτερα τους κ. Βρυωνίδου Αντζελίνα και Σπύρου Ανδρέα για την υποστήριξη, τη βοήθεια και τη συνεργασία που είχαν αυτούς τους μήνες ως προς τη διευκόλυνση της αποστολής του συλλόγου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις